MUHALEFET “ÇARŞI” GRUBU GİBİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MUHALEFET "ÇARŞI" GRUBU GİBİKanal 5’in düzenlediği ‘Şehirleşme ve Şehirleşmede Yapısal Reformlar’ konulu panele katılan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Türkiye’de her şeye karşı olan bir muhalefetin olduğunu, muhalefetin Beşiktaş taraftar grubu olan Çarşı grubunun” çarşı her şeye karşı” sloganını çok iyi uyguladığını söyledi.

Türkiye’de artık zihniyet devriminin yaşandığını söyleyen AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, “Türkiye bugün ne çekiyorsa bizden önceki zihniyetten çekiyor. Artık siyasi hesaplarla değil, geleceği hesaplayarak iş yapılıyor. Büyükşehir Yasası bu açıdan bir reformdur. Merkezi idarenin yetkileri yerel yönetime geçiyor. Türkiye’de öyle bir muhalefet var ki, Beşiktaş’ın Çarşı grubu gibi. Çarşı her şeye karşı. CHP’yi anlarım da, MHP ve BDP’nin bu yasaya karşı çıkmasını, birlikte hareket etmesini anlamadım.

ELLERİNDE İÇKİ BARDAĞIYLA PLAN-PROGRAM YAPTILAR

Biz çok değişik belediye başkanları profilleri gördük. Saat 11’de belediyeye gelip, saat 14.00’de belediyeden ayrılıp belediyecilik yapan belediye başkanlarını  gördük. Bizim belediye başkanları sabah 06.00 akşam saat 10, 11, 12 olmuş halen koşturuyorlar. Belediyeciliğin iki tane öğesi var. Bunlar plan, planlama ikincisi de çalışarak o planı uygulamaya koymadır. Bugün bu ülke ne çekiyorsa geçmişte plansız ve programsız çalışılmasından çekiyor. Yıllarca Türkiye’yi idare eden insanlar boğaza karşı içki bardakları elinde planlar programlar yaptılar ve Anadolu’yu idare ettiler. Ama bugün artık Anadolu uyanmıştır, Anadolu’nun sanayicisi uyanmıştır, Anadolu’nun insanları uyanmıştır, artık Anadolu siyasette de ben varım demiştir, ekonomide de varım demiştir ve ağırlığını AK Parti’den yana koymuştur.

MUHALEFET BEŞİKTAŞ’IN ÇARŞI GRUBU GİBİ

Yeni Belediyeler Yasası’yla özellikle Avrupa Birliği’nin de çok önemsediği yerinde yönetim ilkesi hayata geçmiş oluyor. Tabi ki merkezi otorite, merkezi idareler yönetimde söz sahibi olacak. Fakat AB’nin de çok önemsediği yerinde yönetim şekli bu Büyükşehir Yasası’yla biraz daha hayata geçirilmesi gündeme geldi. Tabi muhalefetin çok anlaşılmaz bir tavrı var. Beşiktaş’ın bir Çarşısı var ya, Çarşı Her şeye Karşı, bizim muhalefet de bu Beşiktaş’ın çarşı grubu gibi yapılan her şeye doğru veya yanlış olsun otomatikman karşı çıkıyor. Böyle bir siyaset anlayışını bizler kabullenemiyoruz. Biz hizmet odaklı, insan odaklı, insanların refahı odaklı, her çalışmanın yanında olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu Büyükşehir Belediye Yasası’yla ilgili kıyametler kopardılar.

İNSANINIZA GÜVENİRSENİZ, GÜVEN VERİRSENİZ BİR ŞEY OLMAZ

Diyorlar ki bu yasayla Türkiye bölünür, eyaletlere ayrılırmış. İşte federalizm gelirmiş, merkezi otoritenin etkisi azalınca Türkiye parçalanırmış. Eğer biz insanımıza güvenirsek Türkiye’ye hiçbir şey olmaz, güven de verirsek sorun çıkmaz. Kimse kaygılanmasın. Bizler eğer kendimize güveniyorsak, eğer bir görev aşkıyla çalışıyorsak, memlekete hizmet aşkıyla çalışıyorsak, kim ne derse desin hiçbir şey ifade etmez. Biz doğru bildiğimizi şeylerin arkasında gitmek mecburiyetindeyiz.

Şimdi 2 bin nüfuslu belde, 20 bin lira iller bankasından pay alıyor, belediye başkanının 3-4 bin lira maaşı var, işte bir şoför, bir sekreter, özel kalem müdürü, arabanın mazot parası işte 20 bin lira gitti. Ondan sonra hizmet dediğin zaman para yok. Arabasına mazot koyacak parası olmayan belediye başkanlarını biliyoruz. O zaman bunlara verilen kaynakların boşa israf edildiğini hepimiz gördük. Burada bir birliktelik sağlamak bütün illerdeki belediyeleri bir şemsiye altında toplamak, küçük belediyeleri, belde belediyelerini kapatmak ve bir bütünlük sağlamak. Özellikle imar bütünlüğü sağlamak. İşte bu çok önemliydi. Her ilçe belediyesi kendi imarını uyguluyor, ortaya parça parça bir şey çıkıyordu. Şimdi bu bütünlük Büyükşehir Belediyeleri’ne geçti. Yani Büyük işleri küçük parçalara ayırıp yapma ayrı bir israftı. Ayrıca AK Parti iktidarı döneminde artık yatarak para kazanma dönemi, maaş alma dönemi de bitti. Bize gelip iş isteyenler oluyor, fabrikalara gönderiyoruz adam işi beğenmiyor, diyor ki beni belediyeye yerleştirin. Yani oturup masa başında maaş alacak. Bugün 5-10 bin işçi lazım Organize Sanayi’ye ancak sanayici işçi bulamıyor. İşsizlik yok, işi beğenmeyen çok” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MUHALEFET “ÇARŞI” GRUBU GİBİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin