MUHASEBECİLER, BAĞIMSIZ DENETİM SERTİFİKALARINI ALDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MUHASEBECİLER, BAĞIMSIZ DENETİM SERTİFİKALARINI ALDIGaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (GSMMO) tarafından düzenlenen TTK, KOBİ, TFRS, Bağımsız Denetim Eğitimi sertifika dağıtım töreni Şehitkâmil Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Şehitkâmil Kültür Merkezinde düzenlenen, ev sahipliğini GSMMO’nun yaptığı sertifika dağıtım törenine GSMMO Başkanı Mehmet Nabioğlu,  TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yahya Arıkan ile çok sayıda oda temsilcisi ve muhasebeci katıldı.

Mesleki etkinliğin sürekli olarak eğitimden geçtiği bilinciyle sürekli olarak gelişen yasaların gerisinde kalmamak için eğitim çalışmalarına ağırlık vermeye devam ettiklerini söyledi. Nabioğlu “GSMMO olarak meslektaşlarımız ve stajyerlerimizin daima yanında olacağız. Haftada en az iki defa düzenlediğimiz mesleki eğitimlerimiz ile sosyal etkinliklerimize devam edeceğiz. Görevimiz süresince tüm meslek mensuplarına hizmet etmeyi hedef edindik. Bu eğitimlerle amacımız meslektaşlarımızın müşterilerine daha iyi hizmet vermesini sağlamak ve ülkemiz gelişimine destek olmaktır. Muhasebe mesleğinin artık toplumda hak ettiği yere gelmesi gerekmektedir. 54 yıldır uygulanan ve ticaret hayatını temelden değiştiren yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) 13 Ocak 2012 tarihinde yasalaşmıştır. Ancak ilk uygulama tarihi olan Temmuz 2012 tarihi itibariyle bazı maddeler tartışılmaya başlanmış, bazı maddeler ise değiştirilmesi için komisyonlardan geçirilerek Türkiye Büyük Millet Meclisine verilmiştir. 6102 sayılı kanunun yayımlanmasından bugüne kadar hiç bir şekilde tartışma konusu olmayan Denetçi Olabilecekler konulu 400.maddesi hiç bir gerekçe gösterilmeden değiştirilmek istenmiş ancak TBMM genel kurulunda engellenmiştir. Bu noktalara kolay gelinmedi. Üst kurulumuz TÜRMOB, yeni TKK’nun bizimle ilgili önemli maddelerinin düzenlenmesinde, Kamu Gözetimi Denetim Kurulunun kuruluşundan bu yana odalarımıza ve TÜRMOB’a karşı yapmış olduğu olumsuzluklar konusunda TÜRMOB’un vermiş olduğu mücadele çok önemlidir” dedi.

BUGÜN ALIRIZ, YARIN ALIRIZ DİYEN TEK MESLEK GURUBUYUZ

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yahya Arıkan, GSMMO’nun çok dinamik bir meslek odası olduğunu ve böyle anlamlı bir günde Gaziantep’te olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Arıkan; ”  1990 öncesinde odamızın olmadığı derneklerin olduğu dönemden biz bugünlere geldik. 90 öncesinde elle defter tutan, facitle hesap yapan bir muhasebecilik sistemi vardı. Muhasebeciliği yasalardan dolayı kaçak olarak yapanlar vardı. Müşteriler muhasebecilere kâtip gözüyle bakıyordu. Eylül 1990 yılında Türkiye genelinde odalarımız kuruldu ve arkasından TÜRMOB’un oluşmasıyla bugünlere gelişimizdeki start verilmiş oldu. Şimdilerde artık beyannameler elektronik ortamlarda verilmeye başlandı. 1990 lı yıllarda kâğıtların kalkacağını, işlemlerin elektronik ortamda yapılacağını söyleseler kimse inanmazdı heralde. Geldiğimiz nokta inanılmaz. Önceleri neden eğitim yapmıyorsunuz diye kızıyordunuz, şimdilerde ise bu kadar çok eğitim mi olur diyenleriniz olabilir. Ancak bizi bu noktalara getiren şeyin eğitim olduğunu unutmamak gerekir. Muhasebeciler kadar insaflı bir camia bulunmamaktadır. İnsanlar doktora, avukata giderken cebinde para yoksa gidemez. Ama biz muhasebeciler bugün alırız, yarın alırız diye hep bekleriz. Bir meslek odasının görevi meslek mensuplarının sorunlarını meslek örgütüne bildirmektir. GSMMO’sı bunu çok iyi yapan odalarımızdan bir tanesi. Meslekdaşlarımızın şunu bilmesini istiyorum. Bizler oda olarak meslektaşlarımızın sorunlarını anında TÜRMOB’a bildiriyoruz. Bizim sorunlarımızın TBMM dalında yasal takipçisi TÜRMOB’dur. TÜRMOB her türlü sorunu en yetkili kişilerle birebir görüşmek suretiyle çözmek için tüm girişimlerde bulunmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından sertifika töreni yapıldı. Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Sertifika töreninin ardından verilen kokteylde TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı ile yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MUHASEBECİLER, BAĞIMSIZ DENETİM SERTİFİKALARINI ALDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin