MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMETE AÇILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMETE AÇILDIMÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLAL KARA EĞİTİM BİNASI HİZMETE AÇILDI

Hayırsever işadamı Bilal Kara tarafından yapılan Mühendislik Fakültesi Bilal Kara Eğitim Binası Zirve Üniversitesi Kam püsü içinde hizmete açıldı.

İş adamı Bilal Kara’nın desteği ile yapılan Mühendislik Fakültesi Bilal Kara Eğitim Binası için düzenlenen açılış törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Sarı, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Gaziantep OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, binayı yaptıran Bilal Kara ve ailesi, iş adamları, Zirve Üniversitesi mütevelli heyeti üyeleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Fakültenin bir hayırsever tarafından yapılarak bağışlanmasından büyük bir mutluluk duyduğunu anlatan Vali Erdal Ata, bu tür bilim yuvalarının ülkenin kalkınmasında ve refah düzeyinin artmasında önemli rol oynayacağını belirterek, “Bu tür okullarımızın, üniversitelerimizin sayısı arttıkça, geleceğe dönük dana güvenilir bakma şansımız olacak. 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için herkesin üzerine düşeni gerçekleştirmesi lazım. Bu tür okullarımızın sayısını artırmamız gerekir. Kaliteli, iyi mühendisler yetiştirmemiz lazım. Zirve Üniversitesi’nin kurulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu okulun yapılmasında büyük katkıları olan Bilal Kara ve ailesine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMETE AÇILDI

Törende konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep’in her anlamda farklı bir şehir olduğunu ve Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, “İşadamlarımız sadece iş alanında yatırımlarının yapmıyor. İstihdamın yanı sıra Gaziantep’te eğitime önemli katkılar sağlamaktadırlar. Gördüğümüz gibi Gaziantep’te üçüncü vakıf üniversitesine sahip olacak. Bugün burada baktığımız zaman Kara ailesi Kalyoncu, Nakıboğlu, Konukoğlu ve Topçuoğlu aileleri üniversite bazında ilklere imza attılar. Yine eğitimde adını sayamayacağımız hayırsever ailelerimiz, ortaöğretim ve lise bazında devlet okulunu yaptırarak hizmete sunmuştur. Tabi her insanın her bireyin nasıl ki ailesine kendini ait işletmelere zaman ayırması gerekiyorsa, yatırım ve para kazanması gerekiyorsa bir o kadarda yaşadığı topluma borcu vardır. Bu bir borçtur. Bu borcu ödeyenlerden Allah razı olsun onlar bu vesileyle ahretlerine de yatırım yapmaktadırlar. Bu gün bu üniversiteler şehrimizin birer mührüdür çünkü eğitim yuvaları bir mühürdür. Bu şehrin tamamı eğitimsiz milyar dolarlık insanlarla dolu olsa bu kenti hiçbir yere taşıyamaz. İnsanların milli kültürleri ananeleri değerleri inançları saygıları olmazsa orada yaşanmaz. İşte başta vakıf üniversitelerimiz bunu çok iyi başardı” dedi.

Milletvekili Erdoğan vakıf üniversitelerinin kurulması sürecinde milletvekili arkadaşlarıyla birlikte kararlı bir duruş sergilediklerini ifade ederek, “Biz mecliste bu vakıf üniversitelerinin kurulmasına karşı çıkanlara vatan haini olduklarını söyledik. Bu laf maalesef benim ağzımda TBMM’de çıktı. Bunun cezasını da ödedim helal olsun diyorum” diye konuştu.

Bilal Kara Eğitim Binası hakkında bilgi veren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Hınıslıoğlu, fakültenin 6 bölümden oluştuğunu Mühendislik Fakültesinde Bilgisayar Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümleriyle hizmet vereceğini söyledi.

Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa, Mühendislik Fakültesi’nin öncelikle amaçlarından birinin, üniversite sanayi işbirliğini sağlamak olduğunu belirterek, “Öğrencilerini proje yapmaya, akademisyenlerinin uluslar arası projelere daha fazla odaklaşmasına imkan vermeyi hedeflemektedir. Seneye ilk mezunlarımızı vereceğiz. Hem donanımlı, hem pratik hem de proje üretebilen mühendisler yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Her adımın ve özelliklede eğitim konusunda devletten beklenti içinde kalınmaması gerektiğini ifade eden hayırsever işadamı Bilal Kara, “Bilindiği gibi Gaziantep sanayide her zaman önde giden bir şehir ve parlayan bir yıldız konumundadır. Ancak aynı başarıyı eğitimde sergileyemediğini üzülerek görüyorum. İşte bu gerçeğe şahit olupta burada yaşayan bir sanayici işadamı olarak kayıtsız kalamazdım. Bazı adımları devletten beklemeyerek sorumluluk almak ve mümkün olan tüm çabayı sarf etmek gerekmektedir. Bir işadamı olarak misyonumuz eğitime her koşulda destek olmaktır. Tüm bunların yanında aile felsefesi olarak benimsediğimiz bir husus vardır ki en iyi eğitim iş hayatı tecrübesi ile beraber beslenen eğitimdir. Bu durumda bizleri daha aydınlık günlerin beklediği aşikardır. Kara Holding olarak 2013-2014 eğitim öğretim yetiştirmeyi taahhüt ettiğimiz bir eğitim kurumunu daha Gaziantep’e kazandıracağız” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, yaptığı hizmetlerden dolayı iş adamı Bilal Kara’ya plaket takdim etti. Plaket verilmesinin ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimiyle Bilal Kara Eğitim Binası hizmete açıldı. Protokol üyeleri Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği’ne ait simülasyon merkezini inceledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMETE AÇILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin