MUHTARLAR KENTİN SORUNLARINI ANKETE YANSITTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MUHTARLAR KENTİN SORUNLARINI ANKETE YANSITTIGaziantep Kent Konseyi tarafından düzenlenen muhtarlar toplantısında, kentin sorunları bir anket ile belirlendi. Ortalama 230 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda, muhtarların birinci önceliği eğitim oldu.

Mahallelerin önceliklerini belirlemek amacıyla mahalle muhtarlarının önüne 8 sandık koyan Kent Konseyi, 8 ana başlıkta birer hizmet öncelikleri belirleme formu ve zarflarda sanal 20 hizmet lirası dağıtılarak bunları, mahallenin öncelikli hizmetleri için harcamaları istedi. Muhtarlar en çok parayı eğitime ayırırken, ikinci sırada ortak kullanım alanları, üçüncü sırada ise kentsel altyapıya ayırdılar.

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, mahallelerin ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla muhtarların fikirlerine ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Mahallelerin önceliklerini belirlediğimiz zaman sorunun yüzde 50’si çözülmüş demektir. Amacımız sorunları çözmek” dedi.

6 bin 300 denekli 52 sorudan oluşan bir anket çalışmasıyla, artık bir mahallenin ne sorunu var, hangi ihtiyaçları var bunları göreceklerini, çıkan bu yol haritasını belediyelerin dikkatine sunacaklarını belirten Binici, “Hedefimiz devletin parası doğru yere harcansın. Biz doğruyu göstereceğiz. Yapmazlarsa ben de sizinle bağıracağım, dertleşeceğim. Yetkimiz kısıtlı, ama siz beklentilerinizi yüksek tutun. Buradaki herkes Gaziantep sevdalısı. Mahallelerin gerçek kahramanları sizlersiniz. Harita çıktığı zaman sizler de göreceksiniz, sizin de önünüzü açacak” diye konuştu.

MUHTARLAR KENTİN SORUNLARINI ANKETE YANSITTI

Hangi hizmetlere ne kadar para harcayacaklarıyla ilgili formu dolduran muhtarlar, sayım devam ederken, kürsüye çıkarak sorunlarını dile getirdiler.

Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz ise, ”Amacımız bizi seçenlerin sorunlarına çözüm bulmak. Kent Konseyi’nin yaptırım gücü olmalı. Başarılı ve güzel çalışmalar yapıyor, ancak sonuca varmak lazım. Bizim için sonuç önemli.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sandık sonuçlarını açıklandı. Mahalle muhtarları eğitime 464, ortak kullanım alanları için 382, kentsel altyapılar için 376, ulaşım için 358, emniyet ve asayiş için 314, sağlık için 296, temizlik ve çevre için 255, sosyal hizmetler, sosyal yardımlar ve kültürel hizmetler için 225 lira harcadılar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MUHTARLAR KENTİN SORUNLARINI ANKETE YANSITTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin