Muhtarlar polis engeliyle karşılaştı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

gaziantep-karanlıkKaranlıkta kalan köy muhtarları TEDAŞ yetkilileriyle  görüşmek isteyince  polis engeliyle karşılaştı.

Gaziantep’te Burç yöresine bağlı 15-20 köy muhtarı 4 ile 10 günden beri köylerinin elektriklerinin kesildiğini ve karanlıkta kaldıkları gerekçesiyle Gaziantep TEDAŞ İl Müdürlüğü ile görüşmeye gittiklerinde içeri alınmayarak polis engeliyle karşılaştılar.

TEDAŞ il Müdürünün telefonlarına cevap vermediğini, bu nedenle bir TEDAŞ yetkilisi ile görüşmeye giden köy muhtarları TEDAŞ İl binasında hiçbir yetkili ile görüştürülmeyerek polis gücüyle dışarı çıkartıldılar.

Gaziantep Burç Yöresi Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Yönetim kurulu Başkanı Mehmet Küçük TEDAŞ İl Müdürlüğünün önünde bir açıklama yaparak TEDAŞ yetkililerine günlerden beri ulaşamadıklarını ifade ederek 97 köyün elektriğinin olmadığını,1981 yılından beri aynı ana trafonun kullanıldığını ve köylünün perişan edildiğini ifade etti.

Muhtarlar polis engeliyle karşılaştı

Köy muhtarları TEDAŞ girişinde konu ile ilgili gazetecinin haber yapmasına engel olan güvenlik görevlileriyle tartışarak tartakladıkları gazeteciyi güvenlik görevlilerinin elinden aldıktan sonra muhtarlar adına Kaleboynu Köyü(Mahallesi) muhtarı Mustafa Kaleboynu şu açıklamayı yaptı:

“4 günden beri elektriksiz kalan köylünün hakkını aramak için TEDAŞ İl Müdürlüğüne geldik. Biz gece gündüz arayan vatandaşın telefonlarına bakamıyoruz. Biz Burç bölgesinin 50-60 köy muhtarlarının temsilcileri olarak 15-20 kişi buraya geldik. Görüşecek muhatap bulamıyoruz. Önce yetkililer içeride dediler. İçeri girdik içeride hiçbir yetkili yok. Kapıya geldik polis çağırdılar. Vatandaş 4 gün elektrik kullanamayacaksa ,köyler aylarca elektriksiz kalacaksa, bizler burada muhatap bulamayacaksak bizim muhtarlığımız neye yarıyor. Vatandaşın hakkına savunmak zorundayız. Ayda 480 TL elektrik parası ödüyorum. Bir gün kesilse faiziyle alıyorlar.

Ben sayın Cumhurbaşkanımıza , Başbakanımıza, Enerji Bakanımıza sesleniyorum. Buna lütfen bir çözüm bulunmasını rica ediyoruz. ben çok iyi bir Ak Partiliyim. Buraya bir muhalefet olsun diye gelmedik. Vatandaşın hakkını savunmak ,için buradayız. TEDAŞ ‘ta sorun var.T EDAŞ vatandaşa hizmet veremiyor. Gaziantep’te TEDAŞ hizmet yapmıyor. Özelleştirilirken bize hizmet vermek için özelleştirildi.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Muhtarlar polis engeliyle karşılaştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin