Murat Balcı: “Neden Markalaşamıyoruz”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Murat Balcı: “Neden Markalaşamıyoruz”

Yıllardır emek veriyorsunuz, sabah erkenden işyerinizi açıyorsunuz, emeğinizi ve zamanınızı veriyorsunuz ama bir türlü ürünleriniz satmıyor bilinirliğinizi arttıramıyorsunuz peki neden? Acaba nerede hata yapıyorsunuz bunu hiç kendinize sordunuz mu?

Gaziantep merkezli reklam ve marka danışmanlığı alanlarında faaliyet gösteren MB Creative Proje Ajans sahibi Murat Balcı, tecrübelerini paylaştı. İstanbul ve İzmir’de şubeleri bulunan başarılı Marka Danışmanı Balcı, markaların var oluş sürecini anlattı.

MARKA KİŞİLİĞİ NEDİR?

Murat Balcı: "Neden Markalaşamıyoruz"

Bir markanın var oluşunu beraber basit bir yöntem ile anlatalım size. Öncelikle ben markayı bir kişilik bir insan olarak görürüm. Mesela uzun zamandır tanıdığınız birini bir olayda nasıl davranacağını bilirsiniz çünkü onu tanırsınız. Markalarda öyledir onların bir kişiliği vardır ve müşteriler markaları öyle analiz eder ona göre davranır. Markanızı nasıl görmek istiyorsanız öyle davranın öyle yatırım yapın. Öncelikle Markanızın müşteri kitlesini saptayın ve oturun bir kâğıta yazın. Müşteriniz kadın mı erkek mi genç mi yaşlı mı peki mali durumu nedir orta gelir mi zengin mi ne yer ne içer bunları bilirseniz markanızın nerede duracağını bilirsiniz. Eğer Müşterileriniz araştırmanızı göre radyo dinlemiyor TV izlemiyor ise o mecralara da girmeyeceksiniz demektir. Bütçenize uygun diye paranızı boş yere harcamayın doğru emin kararlarla bütçeyi kullanın ve göreceksiniz ki birçok müşteri size geri dönecektir.

YETERİ KADAR KURUMSAL MIYIZ?

Bir marka oluşturmak sadece kapıya tabela asmakla oluşmaz içini de doldurmak lazım. Kurumsal kimliğinizi oluşturan bazı etkenleri yerine getirmeniz lazım, iyi ve şık kalın kâğıtlarla kartvizit Yapın demiyorum tabi ki. Müşteriniz mağazanıza yâda işletmenize girdiğinde rahat ve güvenle alışveriş yapabilmeli. İç mekân tasarımlarınız ürünlerinizin kalitesi müşteri temsilcinizin markanızı iyi tanıması ve temsil yeteneğinin olması, kendini doğru ifade eden görsel tasarımlar kurumsal kimliğin temel özelliklerindendir. Dijitalleşen hayatımızda markanızı da dijitalleştirmeyi unutmayın. Mutlaka iyi ve deneyimli müşteriyi tanıyan bir ajansla anlaşıp sosyal medya yönetimi yaptırın. Bu mecraları doğru kullanırsanız başka reklam mecralarına pahalı ve dudak uçuklatan rakamlar vermek zorunda kalmazsınız.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Murat Balcı: “Neden Markalaşamıyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin