Murat Dai, Gaziantep İYİ Parti Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Murat Dai, Gaziantep İYİ Parti Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı

Murat Dai Gaziantep İYİ Parti İl Başkanlığı’nda düzenlediği toplantı ile 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde İYİ Parti Gaziantep Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Murat Dai’nin İYİ Parti Gaziantep İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlediği basın açıklamasına İl Başkanı Mehmet Başaran,Şehitkamil İlçe Başkanı Ali Pişkin, il ilçe yöneticileri, basın mensupları ve partililer katıldı.

Dai konuşmasına, “Her şeyden önce geçtiğimiz ay yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybeden başta Nurdağı İlçe Başkanımız Bünyamin Tek ve eşi, Şehitkâmil Kurucu İlçe Yöneticimiz Can Fırat Kaya ve evlatları, Şahinbey İlçe Yönetim Kurulu Üyemiz Hatice Özdemir ve kızı ve İslahiye İlçe Yönetim Kurulu Üyemiz Ömer Faruk Sarıçam, eşi ve evladı olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabb’im bir daha bu cennet vatana böyle bir afet yaşatmasın” ifadeleriyle başladı.

“Gözlerimdeki sevinç, yüreğimdeki heyecan, bedenimdeki kararlılık ve hırsla bugün karşınızda sizlere hitap etme gururunu yaşıyorum” sözleriyle ne kadar heyecanlı olduğunu söyleyen Dai konuşmasında:

“20 yıllık AKP iktidarı iyisiyle fakat en çok kötüsüyle Türkiye’de artık miadını doldurmuştur. Hukuk sistemi kangren olmuş, eğitim sisteminin altına tabiri caizse dinamit konulmuş, sağlık sistemi çökertilmiş, ekonomi batırılmış, toplumsal ahlak düzeni sistematik bir saldırıya uğramıştır.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan etmesiyle başlattığı kalkınma hareketi neticesinde her biri ülkenin birer göz bebeği milli fabrikalarını yok pahasına özelleştirme adına peşkeş çekilmiş, ülkenin milli kaynakları beş tane özel şirkete tahsis edilmiştir.

Ülkede belli bir güruh lale devrini yaşarken, benim emekli vatandaşım aldığı 5500 lirayla ay sonunu nasıl getireceğini düşünüyor, benim esnaflık yapan vatandaşım siftahsız kepenk kapatıyor, benim özel sektör çalışanım asgari ücretle adeta bir yaşama sanatı ortaya koyuyor.

Vatandaşa hizmet diye vadedilen köprüler, otoyollar, havaalanları yüksek ücretleriyle vatandaşa zulüm olarak dönüyor hem de milli kaynaklarla yapılmadığı için, beşli gruba gerçekleşmeyecek geçiş garantileri verilerek adeta hazinenin üstüne bir kambur gibi çöküyor.

Benim vatandaşım da merhum Orhan Veli’nin:

Cep delik, cepken delik,

Kol delik, mintan delik,

Yen delik, kaftan delik

Kevgir misin be kardeşlik!

Mısraları misali yoksullukla yaşamaya mahkûm edilmektedir.

Peki ya Gaziantep?

Her geçen gün keşmekeş haline gelen, bir yıl sonra neler olacağının planı dahi yapılmayan trafik sorunu,, çarpık yapılaşma, hayat pahalılığı, fahiş kiralar, ev fiyatları, her geçen gün bir suç merkezi haline gelen yapısıyla asayiş sorunu bu şehri yaşanır olmaktan çıkarıyor. Gaziantep insanı kendi yöresine ait olan fıstığı, fıstığından yapılan baklavayı evine sokamıyor, gastronomi kenti reklamıyla dışarıda göz boyarken, içeride ailesiyle insanlar çıkıp bir tabak beyranı içmek için kara kara düşünüyor.

Sorunları biliyorum, çünkü ben bu şehrin öz evladıyım, ben esnafın içinde esnafın derdiyle sevinciyle sorunlarıyla büyüdüm, zengini de dinledim fakiri de, açlık sınırında ücret alan işçi abinin çocuğuna bir palto almak için o ay ekstradan boğazından kısmak zorunda olduğuna da şahit oldum, yani işin özü bu kentin dilinden Ben çok iyi anlarım.

Tüm bunlardan yola çıkarak Türkiye’nin kurtuluş reçetesi, cesurlar hareketi İYİ Parti’den, Genel başkanımız Sn. Meral Akşener in açtığı yolda, 28.Dönem Gaziantep Milletvekili Aday Adayıyım. Gazi Meclisin ceylan derisi turuncu renkli koltuklarında oturmaya değil bu şehir için projeler üretmeye talibim. Uygun görülür aday gösterilirsem de gösterilmezsem de kaç milletvekili daha fazla gazi meclise göndeririz bunun savaşını vereceğime söz veriyorum. Küsmeyeceğim, kahretmeyeceğim, ah etmeyeceğim.

Sözlerimi burada tamamlıyor, bugün beni yalnız bırakmayan ilçe başkanlarıma, il ilçe yöneticilerime, siz yol arkadaşlarıma ve kendisini her şeyden önce bir abi olarak gördüğüm, siyasette veya siyaset dışında da her zaman yanında olacağıma söz verdiğim, her zaman yanımda olacağına söz aldığım abim, il başkanım Sn. Mehmet Başaran’a teşekkür ediyorum ve kendisini huzurlarınızda kürsüye davet ediyorum” dedi.

MURAT DAİ KİMDİR?

Murat Dai, 04 Haziran 1990 Gaziantep’te dümyaya geldi.  Gaziantep’in tanınmış ailelerinden Mehmet Hilmi Dai ve Nevin Dai’nin oğludur.

İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep’te, üniversite eğitimimi Sütçü İmam Üniversitesi Siyaset Bilimi mezunudur. Yüksek Lisansını Kahramanmaraş’ta tamamlayan Dai Yeniden Aydınlanma Derneği’nin Gaziantep İl Temsilcisidir.

Evliyim ve 1 çocuk babasıdır. İYİ Parti Gaziantep İl yönetiminde görev yapan Dai 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı oldu.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Murat Dai, Gaziantep İYİ Parti Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin