Mutlu bir yaz geçirmek için 12 öneri 

featured
Mutlu bir yaz geçirmek için 12 öneri 
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutlu bir yaz geçirmek için 12 öneri

Ekranların sevilen ismi Uzman Psikolog ve Yazar Yelda Başaran artemis yayınlarından çıkan Zayıflama psikolojisi üzerine yazdığı ‘’Oturduğunuz yerde zayıflamak ister misiniz? Kitabının bir bölümü olan Mutlu bir yaz için verdiği 12 öneriyi okuyucularıyla paylaşmak Hürriyet Kelebek magazinde ki Yelda Başaranla iyi yaşam sanatı okuyucularıyla paylaşmak için Ayçicek tarlasında Durukan Alemdağın objektifinin karşısına geçti.Başaran kimi zaman ayçiçeklerin içinde kimi zamanda çimlerin üzerine uzanarak poz verirken şu 12 öneride bulundu;

Uzun Gün Işığından Yararlanın

Güne mutlu başlamada en önemli etkenlerden biri de gün ışığıdır.Sabahın erken saatlerinde uyanmak için kendinizi bir gece önceden ertesi sabah için programlayın ve gün ışığında dışarıda daha çok vakit geçirme fırsatını kaçırmayın.

Açık Havada Etkinlik Yapın 

Doğanın nimetlerinden yararlanın ağaçlar arasında yürüyün çimler üzerine uzanın ve gökyüzünü seyredin yada piknik yapın .Bir aile buluşması, arkadaşlarınız ve meslektaşlarınızla gündelik öğle yemekleri ve barbeküler piknikleri keyifli kılar. Bu sizin kent hayatı içerisinde biraz olsun huzur bulmanızı sağlayacaktır.

Zayıflamak İçin Fırsat Bu Fırsat!

Vücudumuz kışın kendini soğuktan korumaya çalıştığı için sürekli ısı üretmeye çalışır ve enerji harcar o yüzden kışın çok acıkırız ve daha sık aralıklarla besin tüketmek isteriz. Ama yazın daha az enerji harcarız ve iştahımız daha azdır. O yüzden zayıflamak istiyorsanız fırsat bu fırsat diyerek öğün sayınızı azaltın.Örneğin öğle öğününü azaltın veya ara öğün gibi yapın.Akşamları da mümkün olduğunca az yemeğe özen gösterip mümkün olduğunca sıvıyla beslenerek yatmadan en az 2 saat önce yemek yeme işini sonlandırın.

Suyla Haşır Neşir Olun 

Suyun Psikolojik olarak da iyi hissetme duygusu üzerinde katkıları da oldukça büyüktür. Yaz ayı demek havuz ve deniz keyfi yapmak suyla daha çok haşir neşir olmak demek Eğer bu yaz tatile çıkma imkanınız yoksa ise en yakın bir deniz kenarına gidip ayakkabılarınızı çıkararak sahilde 15 -20 dakika yürüyün .Tatil yapmış kadar kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Bol Bol Hareket Edin 

Yaz sabahlarında, uzun yürüyüşler yapmak, bisiklet sürmek, koşmak hareket halinde olabilmek adına iyi alternatifler. Bunları yapmaya imkanınız yoksa Yürüyüş en iyi antidepresandır. Günde 45 dakika tempolu yürüyüşle başlamak yorucu ve sıcak yaz günleri için oldukça ideal.

Kendinize Yeni Alanlar Açın 

Yaz mevsiminde kışın televizyon karşısında ve internette kaybettiğiniz zamanı doğru yöneterek kendisine yeni alanlar açıp kişisel gelişiminiz için bir yabancı dil öğrenip bir müzik aleti çalmayı öğrenebilirsiniz.Eğer bunları yapmaya imkanınız yoksa uzun zamandır okuyamayı ertelediğiniz kitaplarınızı okuyun.

 Kendi Ülkenizde Turist Olun 

Tatil denilince bulunduğunuz coğrafyanın dışına çıkmak zorunda değilsiniz. Hem zamanı iyi değerlendirmek hemde yeni keşifler yapmak için kendinizi bir turist gibi görüp turlara katılabilirsiniz.Böylelikle Hem sosyalleşir hem de yeni yerler görürken yepyeni dostluk ve arkadaşlıklarda kurabilirsiniz.

Güneş Banyosu Yapın Ama Aşırıya Kaçmayın 

Yaz mevsimi bir bakıma, güneşin açmasıyla pozitif düşünce sistemimizi destekler. Güneşten aldığımız D Vitamini de vücudumuz için kas iskelet sistemimizden zayıflamaya ve mutluluk hormonu seratonin salgılanmasını sağlar. D vitamini ihtiyacınızı gidermek güneşin dik geldiği saatler özellikle 11: 00 ila 15:00 arasında ve hafta da üç gün güneşlenin ama azı karar çoğu zarar diyerek ve güneşe çıkmadan 30 dk. önce mutlaka en az 50 faktörlü koruyucu krem kullanarak!

Uykunun Gücünü Hafife Almayın!

Yaz aylarında artan ışık sosyalleşme ve artan yüksek sıcaklık yaz aylarında uyku bozukluğuna neden olabilir. Gece uyku sorunu yaşıyorsanız gün içinde kendinizi daha enerjik ve iyi hissetmek içinde öğlen saatlerinde mutlaka 20-30 dakika şekerleme tadında siesta yapabilirsiniz. Öğlen dışarı çıkmanız gerektiğinde koyu renk güneş gözlüğü veya şapka takıp evde ışığı geçirmeyen koyu renkli perdeler kullanabilirsiniz.

Vücudunuzun Su Dengesini Koruyun 

Yaz aylarında sıcak hava ve nemin etkisiyle hiçbir mevsimde içmediğimiz kadar susadıkça su içeriz. Susamayı beklemeden su için . Bunun icin yanınızda Cüzdan taşır gibi su şişenizi yanınızda taşıyın. Güneşe çıkmadan 15 dakika önce iki bardak ve terleme oldukça 15 dakika aralarla 1-2 bardak su tüketmek vücudun susuz kalmasını engelleyecektir.

Ruhunuza Zaman Ayırın 

Unutmayın ki sadece bedenin değil ruhun da arada sırada dinlenmeye ve vakit ayrılmaya ihtiyacı vardır.. Bu yüzden yaz ayını fırsat bilip, olumlu düşüncelere yelken açmak, kötü düşünceleri silip zihinsel detoks uygulamak gerek.Bunun için yoga,meditasyon yada bir süre kendimizle yalnız kalıp düşünüp hayaller kurmak arınmakve zihinsel detox yapmak için iyi seçenekler arasında.

Yelda Başaran sözlerini noktalarken Yaz Bir Başlangıcın Habercisidir, Onunla Birlikte Hayat Yeniden Başlar.Mutlu bir yaz geçirmek istiyorsanız bu 12 öneriyi uygulayan ve güler yüzlü bir yaz geçirin diyerek tüm okuyucularına mutlu bir yaz geçirmeleri dileklerinde bulundu.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mutlu bir yaz geçirmek için 12 öneri 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin