NE ALIRSAN ENGELSİZ!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NE ALIRSAN ENGELSİZ!10–16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısı ile Engelsiz Gaziantep Platformu çatısı altındaki dernekler Demokrasi Meydanında kermes düzenledi.

Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen kermese, Gaziantep Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Aile ve Sosyal Politikalar  İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, stantları tek tek ziyaret ederek Engelli vatandaşların sorunlarını dinledi ve onlarla sohbet etti.

Gaziantep CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ’da “Ne Alırsan Engelsiz” stantları dolaşarak engellilerin bin bir emekle ürettikleri ürünler hakkında bilgi alarak onlarla fikir alışverişinde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, “Bu Hafta çok önemli ve anlamlı bir hafta! Engelli kardeşlerimizin görüyoruz ki yapabileceği çok şey var. Bugün burada onlara destek olmak adına bulunuyoruz. Burada çeşitli derneklerin bir araya gelerek, yardımlaşma içerisinde bir birine destek olmaları da ayrıca önemli ve çok güzel bir örnek! Ben stantların bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen kermeste, el işi göz nuru engellilerin yaptığı her şey stantlarda yer buldu. “Ne alırsan engelsiz” sloganı ile satış yapan engelliler, kendilerine fırsat eşitliği sağlandığı takdirde ekmeklerini taştan çıkartabileceklerini ve kimseye muhtaç olmayacaklarını belirttiler.

NE ALIRSAN ENGELSİZ!Kermese katılan engelliler kendi ürünlerini satabilecekleri bir Pazaryeri veya çarşı istediler. Yıl içinde birçok kursun açıldığını ve bu kurslardan mezun olduktan sonra ürettikleri ürünleri satamamaktan şikâyetçi olan engelliler “ Belediyeler ve dernekler çeşitli kurslar açıyor. Bundan elbette çok memnunuz fakat bizler sadece 10–16 Mayıs Haftasında değil yıl boyu hatırlanmak ve erişilebilirlilik istiyoruz. Yaşamak ve mutlu olmak bizimde hakkımız ama ne var ki Marka Şehir Gaziantep’te çarşı ve alışveriş alanlarında bırakın normal insanın girebileceği tuvalet yok. Ulaşım başlı başına bir sorun! Belediyelerin bu alanda çalışmalar yaptığını biliyoruz. Bazen çok şey yapıyorlar da biz mi görmüyoruz, yoksa özde değil sözde olduğu için mi fark etmiyoruz diye düşünüyoruz” diyerek sorunlarına çözüm bulmaları için yetkililere seslendiler.

Demokrasi Meydanında üç gün boyunca açık olan kermese vatandaşlar yoğun ilgi göstererek, çorbada bizim de tuzumuz olsun diyerek alışveriş yaptı. Bazı vatandaşlar el işi çeyizleri yapan engelli bayanları başarılarından dolayı kutladı.

KERMESE KATILAN DERNEKLER;

1- Gaziantep Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği

2- Birleşik Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği

3- Antepli Şahin Sağır ve Dilsizleri Koruma Derneği

4- Engellilerin Topluma Uyum Derneği

5– 82.yıl bakım ve rehabilitasyon merkezi

6- Ahmet Mutafoğlu bakım ve rehabilitasyon merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
NE ALIRSAN ENGELSİZ!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin