NEHRU’L-KADİRİYYE DÜNYA BARIŞINA IŞIK TUTACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NEHRU’L-KADİRİYYE DÜNYA BARIŞINA IŞIK TUTACAKSeyyid Şerif Dr. Muhammed Fadıl Ceylani el-Haseni, Abdülkadir Geylani’nin 1000 yıllık eserlerinin orijinallerine ulaşarak Türkçe tefsiri ile insanlık âlemine hizmet etmeye devam ediyor.

Seyyit Abdülkadir Geylani Hazretleri’nin hayatı ile ilgili dünyanın çeşitli kütüphanelerinde 30 yıldır dünyayı gezerek araştırmalar yapan Dr. Fadıl Ceylani, bugüne kadar elde ettiği ve hiçbir yerde yayınlanmamış bilgileri Nehru’l -Kadiriyye adlı eserinde topladı.

1978 yılından itibaren tüm işlerini bırakarak Seyyid Abdulkadir Geylani’nin kaybolan eserlerini araştırmaya başlayan Dr. Fadıl Ceylani yaklaşık 20 ülkede 50 resmi ve onlarca özel kütüphane dolaşarak Tefsiru’l-Ceylani’de dâhil olmak üzere 17 kitap ve 6 risaleye ulaşmayı başardı. Abdulkadir Geylani’nin 23. kuşak torunu Dr. Fadıl Ceylani,  Geylani’nin hayatı ve yaşam felsefesi ile ilgili bugüne kadar hiçbir eser yayınlanmadığını belirterek NEHRU’L-KADİRİYE adlı eserinin dünya barışına ve tüm İslam âlemine faydalı olacağını belirtti.

VATİKANDA, İLMİN TÜM MAHLÛKATLAR İÇİN OLDUĞUNU ANLATTIM

NEHRU’L-KADİRİYYE DÜNYA BARIŞINA IŞIK TUTACAK

Ceylani, “Şeyhin kitaplarını araştırmak için Vatikan’ın meşhur kütüphanesine gittim. Gümrükten geçerken memur neden bu ülkeye geliyorsunuz diye sordu. Yolculuğum sırasında bana refakat eden İtalyan arkadaşım, ona benim dedem Geylani’nin kitaplarını araştırdığımı söyledi. Memur saygı ile ayağa kalktı; Evet, evet İslam filozofu Abdulkadir Geylani! Dedi. Ben çok memnun oldum. Abdulkadir Geylani hazretlerinin kitaplarını araştırmaya 1977’de yılında Medine-i Münevverede başladık. Benden önce araştırmacı Alman brokermen 52 eserinin olduğunu tespit etmiş ancak ben bir kademe daha yükselterek 100’den fazla eserinin olduğunu tespit ettim. Ben otuzyıllık süreç içerisinde Ortadoğunun ve Afrika’nın tamamını gezdim ve bu süreç içerisinde birkaç defa da Vatikan’a gittim. İslam Coğrafyasından Vatikan’da ki kütüphaneye giren ikinci kişi olarak kayıtlara geçtim. Burası çok sıkı emniyet tedbirleri ile korunan bir yer ve ben burada el yazması eserlerinin sorumlusu ile görüşmek istedim. Birkaç gün sonra beni buranın sorumlusu ile görüştürdüler ve onunla oturup konuştuk. Biraz konuştuktan sonra ben kendilerine bazı öneriler sundum. Yaklaşık olarak 80 bin el yazması eserin olduğunu, bu eserler içerisinde insanlık için çok faydalı ve halen baskıya girmemiş eserlerin bulunduğunu yapılan bu sıkı denetimler ile hiçbir araştırmacının bu kütüphaneye girmesinin mümkün olmadığını ve insanlığın bu faydalı eserlerden yoksun bırakıldığını söyledim. Onlara ilmin yalnız kendileri ve insanlar için olmadığını, ilmin tüm mahlukatlar için olduğunu söyledim ve benim bu sözümden çok etkilendiler. Benim bu cümlem sayesinde Vatikan kütüphanesine girme %50 oranında serbestleşti.

BAZI BELGELERDE İSLAM FİLOZOFU YAZIYORDU

Çalışmalarıma başladıktan sonra bir katalogda ve bazı kitapların üzerinde Abdulkadir Geylani’nin isminin yanında İtalyanca “İslam Filozofu” ve Arapça olarak da “ Şeyhul İslam ve Müslimin ibarelerini gördüm. Üç kıtada Vatikan dışında bu iki lakaba rastlamadım. Yine aynı kitaplarda Şeyh’in 13 ilim dalında ders verdiği belirtiliyordu. Şeyh’in yaşadığı çevreye ve ilme tesiri günümüze ışık tutacaktır. O bir ilim ve bilim adamıdır. 13 ilim dalında pek çok eserleri vardır. Ben birçoğuna ulaşarak Türkçe, İngilizce, Almanca ve birçok Afrika dillerine çevirisini yaparak insanlık âleminin hizmetine sunuyorum. İslam âlemi kendisini bir tutan ve tek olan her şeyi unuttuğu için terbiye ve ahlakını yıkan, örf ve adetlerine ters olan başka şeylere yöneldiği için bugün her şeyden geri kalmakta ve sürekli bir iç çatışma ve savaş içerisinde bulunmaktadır. Müslümanların kendi özüne dönmeleri gerekmektedir. Bütün islam alemi kendi aslına ve özüne dönmediği sürece islam alemi kurtuluşa eremez. Biz Geylani külliyatının temellerini atarken sadece dini bilimler değil çağın gerektirdiği her türlü bilim ve ilmin öğretilmesi gerektiğini ifade ettik.

GEYLANİ KÜLLİYATI KÂİNATA IŞIK TUTACAKTIR

Dünyada yaşayan tüm mahlûkatlar için yazılan bu eserlerin gün yüzüne çıkması kâinata ışık tutacaktır. Geylani Külliyatı bunlardan birisidir. Şeyh Abdülkadir Geylani, Abbasi Devleti’nin son döneminde, hicri beşinci asrın ikinci yarısında dünyaya gelmiştir. Dr. Muhammed Fadıl Ceylani, Seyyit Geylani Hazretleri’nin kayıp tefsirini bulmuş ve bunu Tefsir-i El Geylan adında 6 cilt olarak yayınlamıştı. Yayınlanan birçok kitabı gibi bu eserde pek çok dile çevrilerek satışa çıktı. Bizim yayınladığımız bu eserler geçmişe ışık tutacak, hurafeleri ortadan kaldıracaktır. Eserlerden bir tanesi olan ve Abdulkadir Geylani Hazretlerinin hayatını anlatan eser de Geylani Hazretlerinin meşhur sözlerinin olduğu güzel bir eserdir. Eserlerin tamamı İstanbul da kurduğumuz Geylani İlim Araştırma Merkezinde mevcuttur. Ayrıca İstanbul’da ki kitapçılar aracılığı ile bu eserler satışa sunulmuştur.

Dünyada İlk Defa Seyyid Abdulkadir Geylani Külliyatı, eserlerden bazıları;

Geylani Tefsiri (Türkçe-Arapça), Nehrul Kadiriye Gavsın Hayatı ( Arapça-Türkçe), Bulbul Elsadi Mevlidi Elhadi ( Mevlidi Şerif) El- Muhtasar Fiulumid’din ( Fıkıh), Usuliddin, Kitabu’l Futuvve, Salavat ve Evrad ( Türkçe-Arapça).

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
NEHRU’L-KADİRİYYE DÜNYA BARIŞINA IŞIK TUTACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin