Nergis Kumbasar, “Hayatla İnatlaşmamak Gerek”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nergis Kumbasar’la çok özel!

“HAYATLA İNATLAŞMAMAK GEREK”

19 yaşında mankenlikle başlayan kariyerine oyunculuk ve sunuculuk yaparak devam eden, ünlü oyuncu ve sunucu Nergis Kumbasar Narkoz Sağlık Dergisi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Canped ve Kontinans Derneği iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Hayatı Kaçırmayanlar Kulübü’ nün ünlü sunucusu Nergis Kumbasar özel hayatına ve kadınların sağlık konusundaki yaklaşımına dair özel açıklamalar yaparak birçok konuya değindi.

Nergis Kumbasar, “Hayatla İnatlaşmamak Gerek”

Hayatla inatlaşmamak gerektiğini söyleyen Nergis Kumbasar hayatında ciddi bir sağlık sorunu yaşamadığını belirterek sorularımızı yanıtladı.

Nergis Kumbasar, “Hayatla İnatlaşmamak Gerek”

 

Bugüne kadar keşke yaşamasaydım dediğiniz büyük bir pişmanlığınız var mı? Varsa bizimle paylaşabilir misiniz?

Hayır. Çünkü o manada almıyorum hayatımda olan şeyleri. Belki bu 40 yaştan sonra gelen bir şey. Her şeyin aslında bir sebebinin olduğunu düşünüyorum. Hayatla inatlaşmamak gerektiğini ve o kötü şeyin aslında beni daha iyi şeylere yönlendirdiğine inanıyorum. O olgunluğa eriştikten sonra da gerçekten de öyle olduğunu görüyor insan. Hayatla inatlaşmak derken: Mesela kadınların yaşadığı idrar problemi gibi! Kimseye söylemiyorlar ve doktora da gitmiyorlar. Bu işte hayatla inatlaşmak çünkü zaten olan bir şeyi gizleyip buna uyum sağlamaya çalışması, hayatla inatlaşması oluyor. Çünkü çözümü gözlerinin önünde! Hatta Canped ve Kontinans Derneği ayağınıza kadar getiriyorlar. Ama hala bunu saklarsan kendin hayatla inatlaşmış oluyorsun. Bence gelen şeyleri çözümleriyle beraber yönünü değiştirerek hayata uyum içinde gitmek gerekiyor.

Unutamadığınız bir anınız var mı?

Böyle gelen sorulara bir kereden cevap verilemiyor. Ama yeri geldiğinde bir konuyla alakalı onu anlatıyorsun. Ama mesela profesyonel hayata girdiğimde benim gençlere hep söylediğim şey, En başta herhangi bir iş ne olursa olsun kendinize inanmanız. Gençlerde azim az, azmetmeleri gerekiyor. Yaşadıklarınızı unutmanız tabiî ki imkansız. Hayatın her anı sizin gerçekleriniz değil midir?

Peki daha önce oyunculuk eğitimi için yurt dışına giden kızınız Yasmin ile bir projede oynamak ister misiniz?

Yasmin böyle bir şeyi pek istemiyor. Ben aslında isterim fakat onunda bu fikrine saygı duyuyorum. Çünkü o kendisi önce bir projede oynayıp, ondan sonra seninle

oynamak istiyorum diyor. Nedeni tamamı ile çevrenin “Aa annesi proje de var bundan bu rolde oynadı’ denmesini istemediği için açıkçası. O da kendi savaşını bir şekilde vererek, bazen üzülerek bazen sıkılarak. Çünkü oyunculuğun özünde ret edilmek vardır. Önce birkaç defa ret edilirsiniz, sonra bir yerden yürürsünüz. Yasmin de o aşamalardan geçerek bir şeyler yapmak istiyor.

Nergis Kumbasar, “Hayatla İnatlaşmamak Gerek”

Mehmet Ali Erbil’in sağlık durumu ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Ve bu süreç sizi nasıl etkiledi?

Daha iyi. Kaçış sendromu diye bir rahatsızlığı var. Mehmet Ali Erbil ile Türkiye’de tanınan Kaçış Sendromu, bir anda yarattığı kriz ile hayati fonksiyonları olumsuz etkileyebiliyor. Damar dışına sızan sıvı kütlesinden dolayı akciğerler, kalp, karın zarı gibi vücudun iç kısmında yer alan boşluklarda ve kasların içerisinde sıvı birikimine neden olmakta, bu da ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Dünyada çok fazla olmayan ve sebebinin de tam olarak bilinmediği, Fransa’da bir doktorun bununla ilgilendiği ve bunun tedavisini de bir tek bu doktor biliyor. Zaten neredeyse 17 yıldır her ay hastaneye gidip aldığı bir serumu var. Böyle bir dönemin üstüne bir de kaburgasının kırılıp iç kanaması olunca o hastalıkla bağlantılı biraz zor günler ve sıkıntılar yaşandı ve yoğun bakımda kaldı. Ama çok şükür şu an daha iyiye gidiyor. Yoğun bakımda çok uzun süre kaldığı için bir takım şeyler oluyor ama o sıkıntılar zamanla aşılıyor. Tedavisi devam ediyor. İnşallah daha iyi olacak, o çok güçlü. Kolay günler değildi. Neredeyse her gün hastanede ziyaret ettim. İnşallah daha iyi olacak.

Doktor bir babanın kızı olarak sağlıklı bir insan olabilmenin en büyük etkeni nedir?

Sadece doktor baba değil, doktor dede, doktor erkek kardeş ve ailede aşırı doktor var. Tabii ki küçüklüğünden beri ilaçları biliyorsun, hastalıkları biliyorsun, yanında konuşuluyor ve tabii benim babamın yaptığı doktorluk çok daha farklıydı. Babam muayene çantası ile eve gelir, gece yarısı hasta çağırır, giderdi. Şimdi düşündüğümüz zaman her şey çok farklılaştı. Sonuç olarak farkında olmadan her şeyden bilgin oluyor. Farkına varmadan bir farkındalık oluşuyor. Sağlık konusunda daha hassasiyet kazanıyorsunuz.

Nergis Kumbasar, “Hayatla İnatlaşmamak Gerek”

İdrar kaçırma konusunda başlattığınız farkındalık çalışmasının hikâyesini öğrenebilir miyiz?

Ontex firması ve Kontinans Derneği sayesinde ve bana bu teklifi yapmaları son derece cazip geldi. Tabii ki bir sürü hastalık var ama bugüne kadar çok da dile getirilmemiş bir problemi hem de kadınlar ile ilgili bir problemi ve sadece kadınlar değil, kadınlar çocukları ile ilgili sorunları da masaya yatırıyorlar. Sadece bir kadını bilinçlendirmek ailedeki 2 kişiyi daha bilinçlendirmek demektir. Bugün Hayatı Kaçırmayanlar Kulübü olarak durağımız Gaziantep oldu. İDRAR kaçırma sorunu olan kadınları bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye’de ilk defa gerçekleşen bir projede yer almak sevindirirci. 4 kadından biri yani 3 milyona yakın kadın idrar kaçırma sorunu ile karşı karşıya. Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarca ile Moderatörlüğünü yaptığım bu projede birde kitap çıkarttık. Ontex Türkiye Medikal Pazarlama Müdürü Can Aydınlık, farkındalık projesiyle” Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen”

Kadın ve çocuk sağlığıyla ilgili bir şeyler yapmak beni çok mutlu ediyor. İdrar kaçırma problemi yaşayan kadınlar pek çok tedavisi olmasına rağmen utandıkları için bu durumu hayattan kendini soyutlayarak yaşıyorlar ve pek çok şeyi kaçırıyorlar. Biz hem bu olaya dikkat çekmek, hem de ‘yalnız değilsiniz, tedavisi var’ demek ve ‘onlarla bir duygu birlikteliği yapmak için ne yapabiliriz’ dedik ve bu kitabı ortaya çıkarttık.

Nergis Kumbasar, “Hayatla İnatlaşmamak Gerek”

Kadınlar sağlık konusunda bilinçliler mi?

Bilinçliler ama onda da iki şey var. Bir televizyon insanları çok güzel bilinçlendiriyor. Çünkü doktorlar geliyor, bir takım programlardan bunları dinliyorlar ki televizyonda çok fazla bilgi var. Bazen de doktorların sadece Otlarla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Buradaki en önemli şey bu ikisinin sentezinde fitoterapist ve doktorun birlikte çalışması . Öyle ‘merhaba’ dediğiniz bir aktardan televizyonda duyduğunuz bir şeyi söylerseniz başka hastalıklara davetiye çıkarabilirsiniz. O yüzden çok bilinçli ve dikkatli olmak gerekiyor.

Son zamanlarda estetik gündem oldu ve çok fazla genç estetik yaptırıyor. Bununla ilgili düşünceleriniz ne?

İnsanların tek tip olması çok kötü bir şey hiçbir özelliği kalmıyor ve burada çok acayip bir para dönüyor. Bu parayı da kazanmak için gençlere dergilerden, instagramlardan para veriliyor. O paraların üstünden kızlarımız ve genç erkeklerimiz oradan cazip bir şeyler getirilip, o paraları onlara harcatıyorlar. Aslında kökünde bu var benim için bu dönemde uyuşturucu kadar tehlikeli olan şey bir zayıflama hapları, iki dolgular, bilinçsiz yapılan güzellik muayeneleri falan.

Gençler sanal dünyada telefonla sıkışıp kaldı. Başarılı gençler görmek istiyoruz bu konuyla ilgili ne yapmaları gerekiyor? Ne tarz şeyler önerirsiniz? Kadınların başarıyı yakalaması için hayatlarında neler eksik etmemeleri lazım?

Öncelikle Bence çağımızın getirdiği şeyler var. Ben de Instagram’a, youtube’a giriyorum. Hatta kızımın hoşuna gidiyor, bir takım konularda bilgi sahibi olmam. Buradaki en önemli şey orada geçirdiğimiz vakit kendinizi kaybetmemek ve doğru bilgiye ulaşmak. Yani aslında doğru bilgilere ulaşırsınız çok güzel. Sanal alemde ki bilgi kirliliğini ve bağımlılığı gözden kaçırmamak gerekli. Daha öncede söylediğim gibi hayatla inatlaşmamak ve başarmak için çok çalışmak azmetmek gerekli.

Son zamanlarda sabah programları var. Sabah vakitlerinde çoğu kadınlarımız programlara odaklanıyor. Sizde bir ekran yüzü olarak bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Türkiye’nin gerçekleri var orada. Alternatif programlar olmalı orada ve bunlar sadece reyting kaygılı olmamalı. Biliyorsunuz daha önce yaptık böyle programlar ama dediğim gibi reyting almayınca başka yöne çevrildi.

Gaziantep’i nasıl buldunuz?

Gaziantep çok güzel bir şehir! Birkaç ay önce yine bir tiyatro oyunu için gelmiştim. Yemekleri harika. Müthiş bir kültürü var. Gastronominin başkenti Gaziantep’te bulunmaktan çok mutluyum.

Ben size ve Narkoz Sağlık ekibine çok teşekkür ediyorum.

Röportaj: Mezine Sırakaya – Özel Sakıcı

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Nergis Kumbasar, “Hayatla İnatlaşmamak Gerek”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin