Nil Ünal  “Sağlıklı Sohbetler” Programının Konuğu Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 Yılını Sağlık Çalışanları olarak ilan eden Narkoz Sağlık Dergisi Yeşilçam’ın Yıldızlarını 2021 yılının ilk günlerinde sağlık çalışanlarıyla buluşturdu.

Yeşilçam’ın Sinema yıldızlarından Şarkıcı Nil Ünal, 2021 Yılının ilk günlerinde sağlık çalışanlarıyla buluştu. “Damarımda Kanımsın” şarkısıyla gönüllerde taht kuran sinemanın yıldızlarından sanatçı Nil Ünal, Narkoz Sağlık Dergisi instagram @narkozsağlik hesabından canlı olarak yayınladığı, Gazeteci Mezine  Sırakaya’nın hazırlayıp sunduğu Sağlıklı Sohbetler Programının konuğu oldu.

Yoğun ilgi gören programa katılan konuklara çok sevilen şarkısı “Damarımda Kanımsın” şarkısıyla seslendi. Türk Sinemasının Efsanelerinden Merhum  Kemal Sunal ile başrolleri paylaştığı “SEVİMLİ HIRSIZ” filminin perde arkasında unutamadığı anılarını izleyenlerle paylaştı.

Oyuncu, Sanatçı Nil Ünal,  Sarıkaya’nın sorularını yanıtladı.

Narkoz Sağlık Dergisi ailesine ve onların nezdinde tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. Onlara şükran borçluyuz, ne yapsak az onlara çok teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanları yararına yapılan her şeye hep desteğimdir. Bizim sanatçılar olarak yapabileceğimiz katkılar ancak şarkılar ve konserlerle olabiliyor. Ama onun dışında çok kutluyoruz onları iyi ki varlar koca yürekli insanlar. Bu günler geride kalacak inşallah. Pandemi süresince tüm dünya ve ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Ama umudumuzu kaybetmeyeceğiz.

İşte O Güzel Sohbet:

1988 yılında yönetmenliğini Kartal TİBET’in yaptığı “SEVİMLİ HIRSIZ”  filmden hiç hatırladığınız anılarınız var mı? Özellikle Kemal SUNAL ile!

Kemal SUNAL ile oynamak benim için çok büyük bir heyecan oldu tabi. Daha önce yapımcı ile görüştük, çekim günü kararlaştırıldı ve çekime gittim. Heyecandan titriyordum. Gerçekten çok sevdiğim büyük bir oyuncu ile oynamak bana heyecan veriyordu. Set kuruldu o gün ne isteniyorsa onu götürdüm. Eskiden şimdi ki gibi hazır set kıyafetleri yok. Çantamıza doldurup götürdüm. Saçlarımızı da akşamdan sarıyorduk. Şimdi ki gibi kuaför makyöz yok hepsini biz hallediyoruz. Set kuruldu “Nil hanım buyurun dediler”.  Kemal beyin meşhur bir sahnesi var yatakta! Aynen o vaziyette yatıyor.  Önce girip bir tanışalım dedim. Tanıştık “Çok sevindim sizinle oynayacağım için” dedi. Çok titiz bir insanmış, yemeklerini bile evden taşırmış ve pek fazla muhabbeti olmadığını söylüyorlardı. Ama biz hepsini yok ettik. Çok güzel muhabbetler ederek hepsini yok ettik. film aralarında yemeklerimizi yedik. Güzeldi hiçbir kötü anımız yok. Zaten kendisi yardım sever ve yardımlarını kimseye söylemeyen özel bir insandı.

Aydemir AKBAŞ’ın yazdığı 1988 yılında “BİR KULUM İŞTE”  filmin de İbrahim TATLISES ile beraber oynadığınız film sizde bir iz bıraktı mı?

Çok heyecanlıydım. Ben zaten çok heyecanlı biriyim ama o heyecanımı çokta belli etmem. Bir gün evde oturuyordum her yerde resimlerim röportajlarım falan çıkmış. TRT’de ilk “AŞKIN GÖZÜ KÖRDÜR” dizinde oynamıştım. Rahmetli LEMAN ÇIDAMLI, ALEV SEZER, SADETTİN ERBİL vardı. MEHMET ALİ ERBİL’in babasıydı. Öyle güzel bir kadroyla oynadım. Sonrasında benim grafiğim yükseldi. Bütün gazeteler aradı. Ertesi gün röportajlar başladı. Arkası devam etti. Bir gün evde oturuyorum telefon çaldı “Nil hanım ben İbrahim TATLISES” dedi. Ben ne falan oldum.  “Nil Hanım biz bir film çekiyoruz. O filmde sizi de istiyoruz, o güzel yüzünüzü gelinde bir yakından görelim” dedi. Ben heyecanlıydım,” ay tabi ki” dedim. İstanbul da bir ofisi vardı oraya gittim.  Senaryoyu verdiler hemen bir hafta sonra çekimlere başlandı. İlk Side’ye gittik çekim orada oldu. Ben çok heyecanlıydım. İbrahim Bey çok asildi. Çalışmalar sırasında hiç beni kırmadı. Çok keyifli zamanlar geçirdik. Korudu ve kolladı. Otobüsle döndük. İbrahim bey uçak sevmiyordu. Sonra otobüsten indik. Bana bir taksi çevrildi. Koskoca İbrahim TATLISES benim valizimi taşıyıp,  taksiye kadar taşıyıp kendi eliyle bindirdi. Taksinin kapısını kapattı. Çok hoşuma gitti bu davranışı.

Sonra ben gazinoya geçtim. Taksimde gibi bir yerde İbrahim TATLISES beraber çalıştık. Bu şekilde başladık ama sonu muhteşem bitti. 70 gün aralıksız çalıştık çalıştık. Kadro değişti ama tek ikimiz kalmıştık ve durmaksızın çalıştık.

O benim için büyük bir sınav oldu. Ondan sonra assolist olarak gitmeye başladım. İstanbul’un her yerine. Sonra Gaziantep e geldim. Sonra yine Gaziantep’e Silahlı Kuvvetlerimizin bir konserine gelmiştim. Sonra yine ekip olarak gelmiştik sanat grubuyla beraber. Çok severim Gaziantep’i tatlılarınızı yemeklerinizi!

Türk Sinemasının kraliçesi Fatma GİRİK’ten biraz bahseder misiniz?

Çok şeker doğal ve harika bir insan!  Ablam Gökben bebek MAKSİMDE çalışırlarken FATMA GİRİK le beraber sahne aldı. Ben küçüktüm o zamanlar, liseye yeni başlamıştım. Orada gördüm güzelliği ile büyülendim. Bir allık bir ruj sürerdi. Makyajı bu kadardı. Saçlarını sarıp, bir açardı. Doğal güzeldi. Sette, kuliste kahkahalar espriler gülerdik öyle anılarımız vardır.

Dönemin en popüler Pop Sanatçısı ablanız Gökben Hanım nasıl?  Birlikte yaşadığınızı duydum doğru mu?

Şimdi evler ayrı ama birlikte yaşıyoruz. Ben annemle kalıyorum biz birbirine çok bağlı bir aileyiz hepimizin ayrı evleri var ama birbirimizden kopmamıza imkan yok. Annem bizi çok güzel yetiştirdi. Meslekte şu olun bu olun demedi. “Doğru olun, yardım sever olun” derdi.  Zaten bu özelliklerin insanın içinde olması lazım varsa da öyle kalıyorsunuz hiçbir şey değiştiremiyor insanı.

Tarkan’la tanışmanız nasıl oldu?

Rahmetli Barış MANÇO’nun 7’den 77’ye programındayım TRT’de! Kuliste sohbet ederken bana “5 dakika müsaade et. Tarkan diye bir çocuk var onu alayım. 2 şarkı söylesin. Ondan sonra biz programımızı rahat rahat yaparız” dedi. Sonra Tarkan geldi.  Böyle kibar, efendi, güzel bir surat. Merhabalaştık. Sonra o programa çıktı. Aaa yıllar sonra o TARKAN ne oldu ne oldu. Hakkıyla muhteşem bir ses oldu. O’da selamlar buradan!

Bize Yeşilçam’ı anlatır mısınız?

Dünle bugün arasında sinemada çok şey değişti. Çok fark var. Şimdi ki şartlarla o zaman ki şartlar arasında çok fark var. Bir gün set çıkışı karda kaldık. 4 oyuncu taksi çalışmıyor. Beklerken bir minibüs durdu, hepimizi aldı. Çok güzel bir gündü. Sabah erkenden giderdik akşama kadar. Mesela KAVGAMIZ Filminde Kadir İNANIR’la oynadık. Ağlamam gerekiyor. Ağladık makyaj falan kalmadı. İki dakika sonra gelinlik sahnesi var. Hayda makyajı kendin sil yeniden yap, kostüm değiştir hepsi bize aitti. Şartlar çok zordu. Şimdi karavanlarda yemekler, araçlar, kostümler her şey hazır.

Yeni bir proje var mı?

Bir projemiz var onu Sinemaya aktarmayı düşünüyoruz. Yeni yılda sürprizler.

Tiyatronun usta isimlerinden Müjdat Gezen ’den de birazcık bahseder misiniz bize?

Çok şeker birisidir, biz onunla 2 filmde oynadık. Güzel, samimi, candan, içinde kötülük olmayan iyi bir insandır. Benim ilk stüdyo fotoğraflarımı Erol çekerdi. Poz vermeyi ondan öğrendik. Güzel günlerdi özlüyorum.

Sinema hayatına atılmadan önce keşke su artistle bir filmde başrol oynasam diye bir hayaliniz var mıydı?

Kadir İnanır’a aşıktım. Hayalde olsa aklımın ucundan geçmezdi onunla bir projede yer almak. Yıllar sonra onunla “KAVGAMIZ” Filminde başrollerde oynadım. İnanılmaz güzeldi.

Pandemi sürecini nasıl geçiriyor sunuz?

Oluruna bıraktım, takmamaya çalıştım. Kurallar özellikle de temizliğe dikkat ederek. Zaten dikkatli bir insanımdır temizlik konusunda. Toplu ortamlara,  girmeyerek geçiriyorum.

Mutfağa girip yemek yapar mısınız? Sevdiğiniz yemekler nedir?

Girerim evet yemekler yaparım. Tüm yemekleri severim sebze yemeklerini, zeytinyağlıları severim. Yemek ayırmam. Gaziantep yemeklerinde içli köfteye baklavalarınıza bayılırım. En kısa zamanda da Gaziantep’e gelmeyi istiyorum. İnanılmaz lezzetleriniz var biliyorum.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Nil Ünal  “Sağlıklı Sohbetler” Programının Konuğu Oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin