NTO Başkanı Özyurt TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni’ne Katıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla videokonferans üzerinden gerçekleşen TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni’ne katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TEPAV ve TOBB ETÜ’nün katkılarıyla düzenlenen TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni’nde, Türkiye’nin 2016-2018 dönemindeki satış geliri artış hızı sıralamasına göre en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi kamuoyuna ilan edildi. Ankara merkezli Gintek İnşaat AŞ yüzde 4357,5’lik oranı ile en hızlı büyüyen şirket oldu. Sıralamada; İstanbul’dan FS Dış Ticaret ikinci, Ankara firması Profen Savunma ve Güvenlik Teknolojileri üçüncü, İstanbul’dan Ravago Chemicals Turkey Kimyasal Hammadde firması dördüncü, yine İstanbul merkezli SBS Bilimsel Bio Çözümler de beşinciliği aldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada Türkiye 100 listesi hazırlanırken, başvuran şirketlerin son 2 yıl, yani 2016-2018 arası ciro artış hızının, dikkate alındığını ifade etti.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin, bu dönemdeki ortalama büyümesinin, yüzde 511 olduğunu açıklayan Hisarcıklıoğlu, “Bu çok çarpıcı bir rakam. Çünkü Türkiye’deki milli gelir artışının 12 kat üzerinde bir performans gösterdiler. Yine aynı süre içinde, çalışan başı üretimlerini, yani verimliliklerini ise, ortalama yüzde 221 artırdılar. 2018 yılında her bir şirket ortalama, 79 milyon TL’lik satış yaptı. Yine her biri ortalama 111 kişiye istihdam sağladı. 2016-2018 döneminde Türkiye 100 şirketlerinin istihdamı yüzde 86 arttı. Türkiye 100 şirketlerinin yüzde 63’ü ihracat yapıyor. Tam 67 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Böylesine büyük başarılar gösteren ve Türkiye 100’e girmeye hak kazanan şirketlerimizle iftihar ediyor, hepsini yürekten kutluyorum” diye konuştu.

– Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da konuşmasında, Avrupa Birliği (AB) ile Birleşik Krallık arasındaki sürecin tamamlanmasını yakinen takip ettiklerini belirterek, “En kısa sürede Birleşik Krallık ile imzalayacağımız anlaşmayı kamuoyu ile paylaşmayı umuyoruz.” dedi.

Bakan Pekcan, ödül töreninin açılışında yaptığı konuşmada, büyüme performansları ile dikkati çeken şirketlerin ödüllendirildiği bu etkinliği, şirketlerin ulusal ve uluslararası kamuoyunda daha da görünür hale gelmelerine katkı sağlaması bakımından oldukça değerli bulduğunu ifade etti.

Türkiye’nin genç ve dinamik bir ülke olduğunu dile getiren Pekcan, hızlı büyüme, kalkınma ve dünyanın en üst gelir grubundaki ülkeler arasına girme hedefleri çerçevesinde daha fazla katma değer üretmek, daha fazla ihracat yapmak bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Pekcan, son yıllarda ticaret savaşları ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının dünya ekonomileri üzerindeki etkisine dikkati çekerek, salgının küresel ekonomide hem arz hem de talep yönlü bir şok yarattığını belirtti. Pekcan, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra görülen en ciddi küresel ekonomik daralmanın yaşandığını ve bunun etkisinin devam ettiğini vurguladı.

Bugün itibarıyla ABD’deki yönetim değişikliğinin, ABD’nin küresel ticarete ilişkin politika tercihlerinde bir değişikliği beraberinde getirebileceğini kaydeden Pekcan, “Özellikle yeni bir transatlantik iş birliği yaklaşımı görebiliriz.” dedi.

NTO Başkanı Özyurt TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni'ne Katıldı

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
NTO Başkanı Özyurt TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni’ne Katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin