Nurdağı’na KTMÜ İşbirliğinde depremzede öğrencilere VR-LAB laboratuvarı kuruldu

featured
Nurdağı'na KTMÜ İşbirliğinde depremzede öğrencilere VR-LAB laboratuvarı kuruldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nurdağı’na KTMÜ İşbirliğinde depremzede öğrencilere VR-LAB laboratuvarı kuruldu

Nurdağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde (KTMÜ) arasında işbirliği sağlanarak “Birûni VR-LAB” projesi gerçekleştirildi.

Yapılan açılışa KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Alpaslan CEYLAN, Milli Eğitim Müdürü Musa YILDIRIM ve Gaziantep Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erdal BAY katıldı. Kurdele kesimi sonrasında protokol ve öğrencilerin katılımıyla laboratuvar kullanıldı.

Çevrimiçi bağlantı ile katılım sağlayan KTMÜ rektörü işbirliklerinin ve desteklerinin süreceğini belirterek Nurdağı ile uzun süreli işbirliğinin başlangıcı olan bu çalışmanın öğrencilere fayda sağlayacağına inandığını belirtti. Ayrıca Üniversite Tercihi yapan Nurdağı’lı öğrencilerin ulaşım ve konaklama giderlerinin de karşılanacağını belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa YILDIRIM laboratuvarın hazırlanması ve donatılmasında emeği geçen KTMÜ ve Gaziantep Üniversitesine teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dijital seferberlik ilanı doğrultusunda bir adım

Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, programda yaptığı konuşmada, “Üniversitemize olan özel alâkasıyla övündüğümüz, gösterdikleri hedeflere ulaşmak için gece gündüz demeden canla başla çalıştığımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın engin vizyonuyla ilan ettikleri dijital seferberlik doğrultusunda Orta Asya’da bir ilk olan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Birûni VR-LAB projemizi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Üniversitemizi dijitalleştirme çalışmalarımızda önemli bir adım olan VR-LAB projemizin hayırlara vesile olmasını dileriz.” dedi.

Eğitim sistemlerinde dönüşüm

Prof. Dr. Erdal Bay da “Pek çok alanda dönüşümler gözlemlediğimiz bu çağda, eğitim sistemlerinde de bir dönüşüm olması gerekiyordu. Bu laboratuvarın açılışı hem Manas Üniversitesi’nin eğitim kalitesinin gelişmesine hem de Manas Üniversitesi’nin ‘bir üniversiteden ötesi…’ sloganıyla çıkmış olduğu yolda vizyonuna katma değer katacaktır.” dedi.

Nurdağı'na KTMÜ İşbirliğinde depremzede öğrencilere VR-LAB laboratuvarı kuruldu

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Nurdağı’na KTMÜ İşbirliğinde depremzede öğrencilere VR-LAB laboratuvarı kuruldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin