ÖĞRENCİLER BİSİKLET TURUNDA BULUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖĞRENCİLER BİSİKLET TURUNDA BULUŞTUÖzel Seçkin İlköğretim Okulu koordinatör okul olarak yürütmekte olduğu “Terranostra@ourearth?” isimli Comenius Okul Ortaklığı Projesi kapsamında 5 Mayıs 2012 tarihinde diğer altı ülkenin okulu ile eş zamanlı olarak bisiklet turu düzenledi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Hayat boyu Öğrenme Programının alt dallarından biri olan Comenius programının temel amacı “Okul Eğitimi” alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel diyaloğu sağlayarak dil öğrenimini teşvik etmektir.

Proje, ekoloji (çevrebilim) temasında yürütülmekte olup, katılımcı ülke okulların öğrencilerinin bu proje süresince üzerinde yaşadığımız bu gezegenin sadece bize ait olmadığını, aynı zamanda gelecek nesillere taşıyacağımız bir emanet olduğunu vurgulamaktır. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz Avrupa ülkelerine seyahat etme ve Avrupalı akranlarına ev sahipliği yapma fırsatı yakalayarak, farklı kültürlere saygıyla yaklaşmayı öğrenecek ve çevre bilinci kazanarak hedeflediğimiz küresel vatandaşlar olma yolunda önemli bir yol kat etmiş olacaklardır.

ÖĞRENCİLER BİSİKLET TURUNDA BULUŞTU

Proje kapsamında 5 Mayıs 2012 tarihinde diğer altı ülkenin okulunda da eş zamanlı olarak bisiklet turu düzenlendi. Seçkin Koleji ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen aktivitede 22 öğrenci ve 4 öğretmenin katılımıyla üniversite kampüsü içerisinde daha önceden belirlenen rotada bisiklet turu düzenlendi. Üzerinde Comenius ve proje logosu bulunan tişörtleri giyen öğrenciler üniversite yemekhanesi önünde çevre bilinci konulu el broşürlerini dağıttılar ve uçlarına bağlanan mesajlı uçan balonları havaya bıraktılar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÖĞRENCİLER BİSİKLET TURUNDA BULUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin