“Öğretmenlik; sabır, emek ve fedakarlık ister”

featured
İmamoğluna miting engeli yok
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Öğretmenlik; sabır, emek ve fedakarlık ister”

Gaziantep Valisi Vali Davut Gül 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayasıyla bir mesaj yayımladı.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişinden bu yana bu anlamlı günü “Öğretmenler Günü” olarak kutluyoruz.

Büyük Önder Atatürk, “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.” diyerek öğretmenlik mesleğinin önemini oraya koymuştur.

Öğretmen, gönül insanıdır. Öğretmenlik; sabır, emek ve fedakarlık ister. Meşakkatlidir, zahmetlidir, zordur. Ama meyvesi, hiçbir şeyle kıyaslanmayacak kadar değerlidir. Ortaya çıkardıkları sanat eseri; gelecektir, umuttur, Vatan, bayrak ve millet sevgisidir.

Kıymetli öğretmenlerimiz;

Bu Vatanın bütün çiçekleri sizlerin eseri olmakla birlikte, aklı hür, vicdanı hür çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinde sizlerin emekleri yadsınamaz. Bundan dolayı özgür düşünebilen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, ülkesine ve milletine bağlı, çok okuyan ve sorgulayan bireylerin yetişmeleri sizlerin sayesinde olacaktır. Bizlerden geleceği devralacak yavrularımızı sevgiyle, toplumsal ahlak ve bilimsel bakış açısıyla yetiştireceğinize gönülden inanıyorum.

Bu minvalde, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit olan ve aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle tüm öğretmenlerimizin Günü’nü kutluyorum.” Gaziantep Sağlık

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Öğretmenlik; sabır, emek ve fedakarlık ister”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin