OKUL SERVİSLERİNDE RANT BÜYÜYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OKUL SERVİSLERİNDE RANT BÜYÜYORGaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Sedat Özden, servislerin bazı okul müdürleri ve okul aile birlikleri için rant kapısı haline geldiğini bunun önlenmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir an önce tedbir alması gerektiğini söyledi. Özden, ayrıca velilerin servis seçiminde nelere dikkat etmesi gerektiği hususunda da açıklamalarda bulundu.

Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Sedat Özden servis esnafının bazı okul müdürleri ve okul aile birlikleri için rant kapısı olmaktan çıkarılması gerektiğini söyleyerek, velilerin servis aracı seçiminde hiçbir firma veya okula bağımlı olmadığını söyledi. Özden; “Velilerimiz servis seçiminde tamamen özgürdür. Hiçbir okul ve firma velilere baskı yapamaz, bizim bütün servis araçlarımız aynı güvenliktedir. Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu kararlar çerçevesinde 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı için servis fiyatları mesafe olmaksızın 100 TL olarak belirlenmiştir.

OKUL MÜDÜRLERİ VE OKUL AİLE BİRLİKLERİ SERVİSLERİ RANT KAPISI OLARAK GÖRÜYOR

Gaziantep’te bazı okul aile birlikleri veya Okul Müdürleri servis araçlarını kazanç kapısı haline getirmişler. Biz oda olarak kesinlikle bunun karşısındayız. Konuyla ilgili olarak Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir görüşmemiz oldu, bize bununla ilgili çalışma yapacaklarını söylediler ancak bugüne kadar tatmin edici bir cevap alamadık. Biz okul aile birliklerinin veya Okul Müdürlerinin servis esnafından para toplamasına karşıyız. Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası olarak biz Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli olarak okullarımıza yardım edilmesi gerekiyorsa her türlü yardımı yapmaya hazırız. Ancak okul bazında servis esnafından belgesiz, zorla para toplanmasına karşıyız.  Bu durum hem esnaf arasında sıkıntı yaşanmasına neden oluyor hem de ortada çok ciddi bir rant dönüşümü sağlıyor. Gaziantep genelinde servis esnafından toplanan para çok ciddi rakamları bulmaktadır. Okul Müdürlükleri ve Okul Aile Birlikleri bizim rahat çalışmamıza müsaade etmiyorlar. Biz hiçbir okul müdürünün odasını yaptırmak zorunda değiliz, okula kamera sistemi kurmak zorunda değiliz, klima, masa almak zorunda değiliz, bunlar bizim görevimiz değil. Ancak bu konuda çok duyarlı Okul Müdürlerimiz de mevcut, ben buradan kendilerine ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

VELİLER SERVİS SEÇİMİNDE ÖZGÜRDÜR

Velilerimiz çocuklarını istedikleri servis aracı ile okula gönderebilirler. Bununla ilgili okullar ve servis firmaları kesinlikle velilere baskı yapamaz, böyle bir hakları yoktur. Okullar velilere bu konuda baskı yapıyorlar. Okul haricindeki servis araçlarının korsan olduğunu, çocuklarının bu servislerde başına bir iş gelmesi halinde sorumluluğun kendilerine ait olmayacağını söylüyorlar. Bizim Gaziantep’te korsan aracımız yok, biz okul taşıtı olma şartlarını yerine getirmeyen hiçbir araca izin belgesi vermiyoruz. Eğer bizden izin almadan trafiğe çıkarsa 4 bin ile 6 bin arasında cezası var. Bu konuda trafik ekiplerimiz çok titiz çalışıyor. Emniyet Müdürlüğümüzün bizimle çalışan 4 ekibi var. Biz bu ekiplerle Gaziantep’te bulunan bütün servis araçlarımızı okul okul gezerek denetliyoruz. Özellikle şoförler konusunda çok titiz çalışıyoruz.

VELİLERİMİZ SERVİS KONUSUNDA BAZI HUSUSLARA DİKKAT ETSİNLER

2012-2013 Eğitim – Öğretim yılının başlayacağı önümüzdeki günlerde veliler çocuklarına servis ararken öncelikle servisin “S” plakasının olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. Bizim bu plakalı servislerimizin tamamı güvenlidir, bu nedenle vatandaşlarımız şu servis güvenli, bu servis güvensiz şeklindeki sözlere itibar etmesinler. Özellikle okul idarelerinin, servis araçları konusunda velileri yanlış yönlendirmeye yönelik şu servis güvenli, bu servis güvensiz şeklinde yanlış yönlendirmelere itibar etmesinler. Eğer öğrencinin başına okul dışında serviste herhangi bir şey gelmişse bundan ne olursa olsun servis sorumludur. Ancak velilerimiz mutlaka çocuklarını servise kaydettirdiklerinde karşılıklı olarak sözleşme yapmayı ihmal etmesinler. Sözleşme velilerimiz ve çocuklarımız için garanti sağlamaktadır. Ayrıca aylık olarak yapmış oldukları ödemeler içinde mutlaka ödemeyi kanıtlayıcı belge alsınlar. Velilerimiz servis konusunda yaşadıkları sıkıntıları Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası olarak bize bildirirlerse biz gerekli incelemeleri mutlaka yapıyoruz.

YARIYIL TATİLİNDE TARİFE BEDELİNİN YARISI ÖDENECEKTİR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu karar doğrultusunda yarıyıl tatilinde veliler servis ücretleri tarife bedelinin yarısı olarak ödeyeceklerdir. Burada velilerimizin yanıldığı bir konu var. Tarife bedelinin yarısı derken, bizim 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı tarifemiz 100 TL’dir. Dolayısıyla yarıyıl tatilinde ödenmesi gereken rakam 50 TL’dir. Ancak mesafe kısalığından dolayı bazı servis esnafının inisiyatifi doğrultusunda bu rakamlar daha aşağıya çekilmektedir. Bu sefer veli yıl boyunca örneğin 50 TL veriyorsa, yarıyıl tatilinde de bunun yarısını vermek istiyor. Bu uygulama yanlış bir uygulamadır, velilerimiz “tarife bedelinin yarısını” vermek zorundadır.  Velilerimiz de bazen olayı abartıyorlar, Kurban ve Ramazan Bayramı gibi tatillerde ödeme yapmak istemiyorlar. Biz ödemelerin aylık olmasından ziyade okul dönemi boyunca yıllık belirli bir rakam üzerinden ödenmesinin daha uygun olacağını düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı da ilgili birimlere ilettik.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
OKUL SERVİSLERİNDE RANT BÜYÜYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin