OLUMSUZLUKLAR GAZİANTEP’İN KADERİ OLMAMALI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OLUMSUZLUKLAR GAZİANTEP'İN KADERİ OLMAMALI Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başkan aday adayı Mustafa Tütüncüler, inşaat mühendisi olarak, bir teknik adam gözüyle Gaziantep’te yapılması gerekenleri değerlendirdi.

Bu güne kadar Gaziantep’in ve Gaziantep’te yaşayanların karşılaşmış olduğu olumsuzlukların Gaziantep’in kaderi olmaması gerektiğini vurgulayan Mustafa Tütüncüler şöyle dedi: “Hızlı büyüyen şehirlerin elbette hızlı büyüyen sorunları olacaktır. Ancak alınan önlemler, uygulanan çözüm yöntemleri büyüme hızının gerisinde kalıyorsa sorunların sorun olarak devam etmesini bir yana bırakın, katlanarak artması kaçınılmaz olacaktır.

Kitle ulaşımı, şehrimizin en önemli sorunları haline gelmiş trafik yoğunluğu ile birlikte gittikçe içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Ama çözümsüz değildir. Toplu taşımacılıkta sorunun kökenine 25-30 yıl öncesinden bakarsak ve konuyu teknik alt yapı ile koordineli olarak çözüm yoluna gidersek bu sorunu gidermek zor değildir.

Bununla birlikte imar, konut ihtiyacı, yaşam kalitesi, yeşil alanlar ve sosyal aktivite alanları belediyecilikte dikkat edeceğimiz öncelikli hususlardan olacaktır.

Kentsel dönüşüm Türkiye ve Gaziantep’in en önemli sorunlarından biri. Halihazırdaki bu sürecin kesintiye uğramadan devamlılığı, üzerinde hassasiyetle duracağımız konuların başında yer alıyor.

Yeşil alanlar park düzenlemeleri hususunda iyi bir mesafe kateden Gaziantep, malesef yol yapımı hususunda sınıfta kalmıştır. Ulaşımda alternatif yolların oluşturulması, mahallelerin konumuna göre yol genişliklerinin oluşturulması yol yapımında kalitenin artırılması öncelikli hedeflerimizden olacaktır.

Jeopolitik konumu itibariyle Gaziantep, Güneydoğu bölgesinde şehrin doğusu ile batısı arasında hem kültürel manada, hem ekonomik hem de siyasal açıdan köprü konumunda yer alan bir şehirdir. Bu itibarla şehrin vitrin konumunda olan yerlerinin düzenlenmesi öncelik olmalıdır.

Gaziantep bir kültür şehri, Gaziantep bir sanayi şehri, Gaziantep bir ticaret şehri

Bir şehrin geleceği için projeler çizerken şehrin tüm özelliklerinin dikkate alınması gerekir. Kenti bir yönde ilerletip diğer taraftan kör bırakmak olmaz. Allah’ın izniyle Gaziantep imizi önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin 3. büyük şehri durumuna getireceğiz.

Gaziantep’in en büyük sorunlarından biri de eğitim kalitesidir. Elbette kırsal göçün büyük oranlarda yaşandığı şehirlerde bu sorunların olması kaçınılmazdır. Ancak eğitimde eşitlik, toplumun her kesiminin aynı eğitim alabilme imkânı temel haklardandır. Bu düsturla eğitim alanına vereceğimiz destekle bu soruların çok kolay çözüleceğine inanıyorum.

Spor ve sanat alanlarında belediyeler önderliğinde yapılan çalışmaları zayıf olarak görüyorum. Muhtelif spor ve sanat alanlarında gerçekleştirmek istediğimiz projelerimiz olacaktır.

Netice itibariyle belediyecilik bir ekip işidir. Kendi içerisinde ve ilçe belediyeleri ile koordineli çalışmayı gerektirir. Şehrimizde yaşayan tüm insanlarımızın desteği ve gayreti ile Gaziantep’i daha iyi mertebelere taşımayı hedefliyor ve sorunların en aza indirgendiği bir Gaziantep vadediyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
OLUMSUZLUKLAR GAZİANTEP’İN KADERİ OLMAMALI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin