Opel ve Vauxhall’ın, PSA grubuna katıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan General Motors Almanya’nın en eski otomobil şirketlerinden Opel’i Fransız PSA’ya sattı. Şirketler arasında satış anlaşmasının sağlandığı bildirildi.

GM’den yapılan yazılı açıklamaya göre, şirkete bağlı Opel ve Opel’in Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren Vauxhall, Peugeot Citroen grubuna katılacak.

Açıklamada, Opel ve Vauxhall’ın, PSA’ya katılmasıyla birlikte grubun Avrupa’daki ikinci büyük otomobil üreticisi firma olacağı belirtildi.

PSA yönetim kurulu başkanı Carlos Tavares ‘destekleri sayesinde Opel/Vauxhall’ın kısa zamanda zarardan kurtulacağına inandığını ve GM’in Opel’de çalışanlara verdiği taahhütlere de sadık kalacaklarını söyledi. Kartel dairelerinin de onayının alınması gerektiğinden Opel’in Fransız şirketine devrinin yılın sonlarına doğru tamamlanması bekleniyor.

Opel ve Vauxhall'ın, PSA grubuna katıldı

Yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen PSA Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Tavares, “Opel/Vauxhall ile güçlerimizi birleştirmekten dolayı gurur duyuyoruz ve bu büyük şirketi geliştirmeye devam etme hususuna derinden bağlıyız.” ifadelerini kullandı.

Fransız otomotivcilik şirketi PSA Avrupa’daki Opel ve Vauxhall markalarını 1,3 milyar euroya satın alma konusunda Amerikan General Motors (GM) ile anlaştı. Böylece PSA Renault-Nissan’ı geride bırakarak Volkswagen’in ardından Avrupa’nın en büyük ikinci otomobil imalatçısı oldu.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Opel ve Vauxhall’ın, PSA grubuna katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin