“Ortadoğu’da Sosyal ve Siyasal Gelişmeler”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"Ortadoğu'da Sosyal ve Siyasal Gelişmeler"Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Araştırmalar Topluluğu tarafından “Ortadoğu`da Sosyal ve Siyasal Gelişmeler” konulu panel, Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans salonunda düzenlendi.

GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Nuri Gültekin’in Başkanlığını yaptığı panelde; Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erhan Keleşoğlu ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Seda Altuğ panelist olarak katıldılar.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Gür’ün yanı sıra çok sayıda öğretim elamanı ve öğrencinin katıldığı panelin açılışında konuşan Doç. Dr. Mehmet Nuri Gültekin, Suriye’nin hepimizin çok yakın olduğu, iç içe yaşadığı ancak çok az bilgiye sahip olduğumuz yer olduğunu belirterek; Suriye’de yaşanan savaşa kadar Suriye’ye karşı kayıtsız kaldığımızı, bunun en büyük göstergesinin ise son üç yıl içerisinde medyada çıkan haberlerde ve siyasilerin söylemlerinde görmenin mümkün olduğunu ifade etti.

“Suriye içerisindeki savaşın sadece Beşar Esat ve muhalifler arasındaki savaş olmadığını düşünüyorum” diyen Dr. Erhan Keleşoğlu, “Bu küresel güçler ve bölgesel güçler arasındaki bir savaş ve ancak diplomasi ile çözülebilir ve bu bağlamda da bir ortaklaşmamın başladığını görüyoruz. Suriye’nin sadece Suriye olmadığını ve bölgesel istikrara da zarar vereceğini bilen güçler, Rusya ve Amerika başta olmak üzere bir araya gelmeye ve artık bu meseleyi kendi aramızda halledelim tarzı bir yaklaşıma girmenin arifesindediler” şeklinde konuştu.

Dr. Keleşoğlu, “Cenevre – 2’ye artık bütün taraflar davet ediliyor. Bölgesel güçler, Suriye içerisindeki güçler, Beşar Esat rejimi davet ediliyor ve diplomatik yolla çözüm arayışı gündeme geldi” diyerek, umut ediyorum ki, diplomatik çözüm ortaya çıkar diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Seda Altuğ, “Arap ayaklanmaları, ilk Tunus’ta başlayan ve daha sonra Mısır ve Bahreyn’e giden, en son olarak ta Suriye’de başlayan Arap ayaklanmaları aslında potansiyel olarak diktatörler tarafından rehin alınmış olan bu dönüştürücü ve değiştirici güçlerini yeniden kazanma olanağı sunuyordu. Toplumsal ayaklanma toplumun, halk sınıflarının tekrardan kendi güçlerini, kendi dönüştürme geçlerini tekrardan kullanarak, talepte bulunmalarıdır. ‘Bizde varız, biz de değiştirmek istiyoruz, bizde eşitlik, adalet, özgürlük istiyoruz’ diye Arap ayaklanmaları başlamıştı” diyerek, Suriye’deki ayaklanma çok kısa bir sürede gerek bölgesel güçler, gerekse emperyal güçlerin müdahil olduğu bir mesele haline dönüştüğünü söyledi.

Panelin sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Gür tarafından Dr. Erhan Keleşoğlu ve Dr. Seda Altuğ’a günün anısına hediye takdim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Ortadoğu’da Sosyal ve Siyasal Gelişmeler”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin