OSB’ye Önemli Sağlık Desteği

featured
OSB'ye Önemli Sağlık Desteği
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OSB’ye Önemli Sağlık Desteği

Her geçen gün gelişen, büyüyen sanayisi ve istihdama sunduğu katkı ile örnek şehirlerarasında yer alan Gaziantep’te, Organize Sanayi Bölgesine iki önemli sağlık desteği verilecek. Gaziantep Haber

Organize Sanayi Bölgesindeki işyerlerinde çalışanlar ve müracaat eden diğer acil tıbbi yardım gerektiren tedavi edici sağlık hizmetlerini daha kolay ulaşılabilir ve erişilebilir sunmak amacıyla iki ayrı protokol imzalandı.

Gaziantep Valiliği Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı, Gaziantep Sağlık İl Müdürlüğü ile Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü işbirliğinde yapılacak Travmatik Acil Durum Hastanesi ve yine Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi arasında semt polikliniği açılmasına yönelik işbirliği protokolleri imzalandı.

Valilikte düzenlenen protokol imza törenine, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, YİKOB Başkanı Alper Çifçi, İl Sağlık Müdürü Umut Mutlu Tiryaki, Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Vali Davut Gül, törende yaptığı konuşmada, her iki sağlık hizmetinin de özellikle zaman noktasında önemli katkılar sunacağını kaydetti.

OSB Gaziantep’in hayatının her döneminde çok faydalı işler yaptığını dile getiren Vali Gül, “Son dönemde Cengiz Şimşek yönetimindeki OSB yönetim kurulu, birçok sorunu çözme sürecini başlatarak önemli bir yol kat etti. Biliyorsunuz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin OSB’ye götürdüğü GAZİRAY var. GAZİRAY bir sene içerisinde bittiğinde raylı ulaşım, OSB’nin içerisine kadar girmiş olacak. Yine Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyesi ve OSB ile orada çalışan annelerin çocuklarını bırakacağı kreş inşasının yapımına da devam ediliyor. Çalışan annelere çok büyük kolaylık sağlayacak. Sanayicinin otoyola kolay çıkması ve girmesi, ham maddenin limana kolay ulaşması için OSB iki kavşak sürecini başlattı. Bu süreç devam ediyor. Su, altyapı vb. birçok alanda çok önemli çalışmalar oluyor. Tabi hepsinin başı sağlık. Burada aslında iki ayrı protokol imzalıyoruz. Bir tanesi OSB ile Büyükşehir Belediyesi arasında poliklinik hizmeti verecek sağlık merkezi oluşturulmasını içeriyor. İkincisi de gönül ister ki iş kazaları hiç olmasın ama olabildiğince de az olmasına rağmen zaman zaman iş kazaları oluyor. Travma başta olmak üzere ilk müdahale anlamında hastaneye ihtiyaç var. Onun da yerini YİKOB tahsis edecek ve OSB yapacak. İl Sağlık Müdürlüğümüz de işletecek. Her ikisi de hem zaman anlamında hem de sağlık hizmeti anlamında şehrimize, OSB’ye çok önemli katkılar sunacak” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sanayinin Gaziantep’in en büyük gücü olduğuna vurgu yaparak, “Pandemide bütün büyük ülkeler küçülürken Gazi şehri büyüten bir sanayi alt yapımız var. Sanayici cesareti, vizyonu ve kalitesi var. Bu akşamdan sabaha olmuyor. Güçlü bir örgütlenme yapısı var. Gaziantep’te güçlü bir koordinasyon var. Bu çalışma anlayışıyla şehrimizin istihdamını, ihracatını, ekonomisini büyütüyoruz. Ayrıca beraberinde bu konulara dair olan çalışmalarda iş birliklerimizle şehrin gücünü artırıyoruz. Gaziantep Büyükşehir olarak Türkiye’de hastanesi olan tek şehiriz. Başka bir şehirde bir büyükşehrin hastanesi yok. İnayet Topçuoğlu Hastanesi’ni Gaziantep Modeli ile hayırseverimiz ile birlikte yaptık. Sağlık alanında bizler yoğun bir şekilde çalışırken bu sanayideki gücümüzü, sağlık sistemimizle güçlendirmek istedik. Çünkü işçi sağlığı ve işçi güvenliği bizim için iki önemli husustur. 240 bin kişi yalnızca OSB’de çalışan işçi sayısı bu rakamda bizlere gösteriyor ki biz işçi memleketiyiz. Dolayısıyla işçilerimiz huzurlu ve mutluysa bu şehirde huzurlu ve mutludur. İşte o yüzden çok acil bir iş kazası olduğunda anında müdahalede bulunmak işçi sağlığı ve iş verimliliği açısından çok önemli. Bu çalışmalar her biri bir bütünün parçasıdır. OSB’de sağlık tesisi ihtiyacını birlikte iş yapma

modeliyle gördük. Bu yapacağımız çalışmayla işçimizin sağlığını koruyan, iş verimliliğini artıran sağlık şehri Gaziantep’in alt yapısını güçlendireceğiz. İnşallah hizmete girdiği zaman bu modeli bütün Türkiye’ye örnek bir model olarak sunacağız” ifadelerini kullandı.

Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek ise “Gaziantep Organize Sanayi bölgesinde yaklaşık 240 bin kişi çalışıyor. Günlük, işçilerimizin poliklinik ihtiyacını karşılamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içine girerek desteklerini aldık. Bu doğrultuda Büyükşehir’e bağlı Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’yla OSB’ye bir tane semt polikliniği yapma kararı aldık. Bu sağlık tesisi ile çalışan işçilerin tedavi ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yardımlarından ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkürler ediyorum.” Şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Umut Mutlu Tiryaki önemli bir ihtiyacı giderecek tesislerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmalar sonrasında protokolün imzaları atılarak hatıra fotoğrafı çektirildi.

Sağlık Haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
OSB’ye Önemli Sağlık Desteği

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin