Özbay, “Şehitlerimiz için ne desek eksik, ne yazsak kelimeler yetersiz kalıyor”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZBAY: BU VATAN UĞRUNA CANLARINI SEVE SEVE FEDA EDEN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN NE DESEK EKSİK, NE YAZSAK KELİMELER YETERSİZ KALIYOR

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay  Çanakkale zaferinin yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Özbay Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferinin yıl dönümünün bir onur günü olduğunu vurgulayarak “bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden şehitlerimiz için ne desek eksik, ne yazsak kelimeler yetersiz kalıyor” dedi.

Özbay sözlerine şöyle devam etti: yüreklerimiz onlarla o kadar dolu ki kendimizi ifade edecek sözleri bir araya getirmede onları anlatmak da o kadar güç ki; 1 metre kareye 6000 mermi kovanı düşmüş. Açlık, sefalet diz boyu bir tek şey var vatan sevgisi. Çünkü vatan toprağı demek onur demektir. 160 milyonda bir ihtimal, iki merminin çarpışması. Komutanıyla askeriyle ülkenin bağımsızlığı için şehit olacağını bildiği halde hiç tereddüt etmeden bu mermilere doğru koşan bu ülkenin evlatları için üstat Mehmet Akif ERSOY’un şu dizeleri ne kadar büyük bir kahramanlık örneği olduklarının ifadesidir;

“Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

Bir hilâl uğruna, yâ Rap, ne güneşler batıyor!

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!

Gökten ecdad inerek öpse o pâk alnı değer.”

Sizlere o gün kahramanlık örneği olan şehitlerimizden bir kaçını hatırlatmak isterim.

Seyit Ali Çabuk (Seyit Onbaşı); Deniz savaşının tüm şiddeti ile devam ettiği bir anda, vinci bozulan topun 275 kğ.lıkmermisini,tek başına kaldırarak topa yerleştirmiş ve sağ kalan arkadaşıyla birlikte ateş ederek İngiliz zırhlısı OCEAN’ı vurarak savaşın seyrini değiştirmiştir.

Cevat Paşa ( ÇOBANLI ); 18 Mart kahramanı olarakta bilinen Cevat Paşa, Çanakkale boğazındaki tüm istihkâmların komutanıdır. Nusret mayın gemisinin hareketini ve mayınları dökeceği bölgenin tayinini, “Allah’ın izni” ile, en iyi şekilde sağlayan komutandır. Apaçık zaferin en büyük payı kendisine aittir.

Hakkı Bey: Yüzbaşı Tophaneli Hakkı Bey; Nusret mayın gemisi kaptanı olan Hakkı Bey, 07, 08 Mart gecesi ( bir rivayete göre de 17, 18 Mart gecesi) komutanlarından aldığı 26 tane mayını istenilen mevkilere ve istenen derinliklere dökerek düşman donanmasının boğazdan geçmesini engellemiş ve üç dev savaş gemisinin batmasına vesile olmuştur.

Savaşın ne kadar zor şartlarda geçtiğinin anlatmak için ise aşağıdaki tablo’da yer alan bu bilgileri de sizlerle paylaşmak istedim,

ÇANAKKALE KAHRAMANLARI 43-ncü ALAY 1-nci P.Tb 1-Nci Bölük 1917 yılı YEMEK LİSTESİ;

GÜNSABAHÖĞLEAKŞAMEKMEK
15 HAZİRANÜZÜM HOŞAFIYOKYAĞLI BUĞDAY ÇORBASITAM
26 HAZİRANYOKYOKÜZÜM HOŞAFITAM
18 TEMMUZÜZÜM HOŞAFIYOKYOKYARIM
8 AĞUSTOSYARIM EKMEKYOKŞEKERSİZ ÜZÜM HOŞAFI 

NOT: 21 TEMMUZ 1917’DEN İTİBAREN BAŞLAYARAK ORDU EMRİYLE EKMEK İSTİHKAKI 500 GRAMA İNDİRİLMİŞTİR. ÇÜNKÜ UN VE EKMEK KALMAMIŞTIR.

Bu yazılı olan bilgilere rağmen annesine yazdığı mektupta süt içtiğini, cebindeki parasının bitmediğini söyleyen Hasan ETHEM’lerin şehit olduğu bir savaştı Çanakkale,

Bu vatan topraklarının bu ülkede yaşayan herkesin ortak vatanı olduğunu, vatan için millet ve namus uğruna  hürriyet uğruna bir bütün olduğumuz bilincini bugün de bizlere en iyi anlatan Çanakkale Ruhudur.

Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır.Bizleri birbirimize düşürmeye çalışan şer odaklarına fırsat vermeden kenetlenerek bu vatanı ilelebet payidar kılmalıyız.

18 Mart Çanakkale Zaferimizin 101.yıldönümünde Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Özbay, “Şehitlerimiz için ne desek eksik, ne yazsak kelimeler yetersiz kalıyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin