Özdağ, “PKK 1 Kasım’dan sonra kent çatışmaları başlatacak”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ CNN TURK’te yaptığı açıklamada, 1 Kasım’dan önce eylemsizlik kararı açıklayan PKK’nın seçimlerden sonra yeni ve daha büyük eylemlerle kent çatışması başlatacağını söyledi.
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Suriye PKK’sı kaynaklı birçok terörist unsurun bölgede silah ve cephane yığınağı yaptığını da belirtti.
“ Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli 1 Kasım seçimlerinin olmaması gerektiğini söylemesine rağmen gerekli önlemler alınmayarak ülkenin seçimlerine sürüklendiğine dikkat çekti.
Türkiye değişik örgütlerin kendi aralarındaki çatışmaların sosyal ve politik tabanlarının hedef alındığı ve çatışma sahnesi haline geldiği bir ülkeye döndü. Bunun için çok üzgünüm diyerek sözlerine devam Özdağ şunları söyledi;
“KENT ÇATIŞMALARININ BAŞLANĞIÇ NOKTASI CİZRE”
PKK eylemlerini seçim nedeniyle tek taraflı olarak son vermiş olsa da bazı saldırılar yine olabilir. Bazı siyasetçilere yönelik saldırılar ve kaçırmalar olabileceği yönünde haberler geliyor. Ama seçimden önce büyük ölçüde bir tansiyon düşüşü olacaktır. Ancak 1 Kasım’dan sonra PKK terör örgütü bu son üç ayda yapmış olduğu çalışmaların alt yapısından hareket ile yeni ve daha büyük bir kent çatışması sürecini başlatmaya hazırlanıyor. Bu kent çatışmaları sürecinin başlangıç yeri Cizre. Cizre’de 8 gün süren ve bitmeyen, bitmediği de güvenlik güçleri tarafından hükümete bildirilen ve ek süre istenen Cizre operasyonunu durdurdu. Buna rağmen ve bundan sonra PKK, Cizre’deki etkinliğini operasyon öncesinde olduğundan daha da arttırdı. Bölgeye dışarıdan yeni ve Suriye PKK’sı kaynaklı birçok terörist unsur, silah ve cephane girdi. PKK, Cizre’de daha önce hakim olmadığı mahallelerde de yeni çalışmalar yapmaya başladı. Sadece Silopi’de 400 tane PKK’lı terörist Silopi’nin dört mahallesini kontrol ediyor. Ne yazık ki şu anda Devlet, hava kuvvetleri dışında etkili ve sonuç alıcı bir operasyon yapmıyor.
“PKK MAĞDUR EDEBİYATI YAPARAK SEÇMENİNİ SANDIĞA GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYOR”
Cemil Bayık’ın bugün yapmış olduğu bir açıklama var, biz çatışma istemedik vs., bütün bunlar bizim aklımızla dalga geçmekten başka bir şey değildir. PKK seçim öncesinde tekrar bir mağduriyet edebiyatı başlattı. Kendi seçmenini mağduriyet üzerinden sandığı götürme araçları bunlar.
“MHP TÜM BUNLARI ÖNGÖRMÜŞTÜ”
Milliyetçi Hareket Partisi’ne önerilen 3 teklifin tamamı da erken genel seçim teklifi olmuştur. Erken genel seçimi Türkiye, bu terör ortamından geçerken taşıyamaz. Değişik müdahalelerle toplumsal gerilim daha da artırılabilir. Bundan dolayıdır ki Milliyetçi Hareket Partisi sadece 3 tane miting düzenleme kararı almıştır. Amaç ortaya çıkabilecek tehlikeleri minimize etmekti. Biz neyin nereye gidebileceği, nasıl gelişebileceğini görüyoruz. AKP ise bu konuda sayın Bahçelinin yapmış olduğu uyarılarını dinlemedi ve dinlememekte de ısrar etti ve Türkiye’yi yeni bir seçime sürükledi. İşte bu seçime sürüklenme sürecinden de değişik örgütler bu şekilde istifade etmeye devam ediyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Özdağ, “PKK 1 Kasım’dan sonra kent çatışmaları başlatacak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin