ÖZEL İDAREDEN SPORA DESTEK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL İDAREDEN SPORA DESTEKGaziantep ilinde sporun desteklenmesi, Amatör Spor Kulüplerinin sorunlarının gündeme taşınması ve çözülmesi amacıyla İl Özel İdaresi tarafından Alt Yapı Daire Başkanlığı tesislerinde amatör spor kulüpleri yöneticilerinin katılımı ile yemek düzenlendi.

Alt Yapı Daire Başkanlığı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, ASKF Başkanı Abdülkadir Gözegir, İl Özel İdaresi Spor Kulübü Komisyon üyesi Mehmet Ermayası ve çok sayıda amatör spor kulübü yöneticisi ile antrenörü katıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz yaptığı konuşmada; Gaziantep’in spor kültürü olan, sporun her dalında ilerlemeye çalışan, futbolda yıllardır kendini ortaya koymuş ve kanıtlamış bir il olduğunu söyledi. Yılmaz; “ Biz Özel İdare Spor Kulübü olarak geldiğimizde Köy Hizmetleri kulübü vardı. Özel İdareye bağlandı ve biz bu kulübü yeniden ihya edip canlandırmaya çalıştık. Futbolda geçen sene Bal liginde oynadık. Şehitkamil Belediyemiz halen Bal Liginde devam ediyor ve aldığımız bilgilere göre Şahinbey Belediyemizin de bu sene Bal Ligine katılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu duyuyoruz. Biz Özel İdare olarak elimizden geldiğince sizlerle beraberiz ve birlikteyiz. Özel İdare olarak futbolun yanında salon sporlarında da sporcularımıza destek olmaya çalışıyoruz. Amacımız amatör ruhla bu kentin sporuna bu kentin insanına bir şey verebilmek, çocuklarımızın spora yönelerek kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak ve belki de ileride bu işten ekmek yemesini sağlamaktır. Bütün bu hizmetleri yapabilmek için tabi ki birlik beraberlik ve ortak akıl devreye giriyor. Bizim tesislerimiz ve imkanlarımız elimizden geldiği kadar sizlere açık olacaktır. Malum her sene meclisimizin ayırdığı bir bütçe ile özellikle amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıyoruz. Meclisimiz bu seneki parayı havuza vermişti ancak encümen desteği ile bu parayı sizlerin kullanımına sunacağız” dedi ve İl Özel İdaresi olarak Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığına bir bilgisayar ile projeksiyon cihazı hediye etti.

ÖZEL İDAREDEN SPORA DESTEKİl Genel Meclis Başkanı Mehmet Menderes Karaduman ise profesyonel olarak yapılan sporların bile büyük bütçelerle çok büyük imkânları varken amatör spor kulüplerinin yönetici ve başkanlarının azminin takdire şayan olduğunu belirtti. Karaduman;  sizlerin kıt kaynaklar ile amatör spor kulüplerine destek vermeniz, bu kulüplerimize yöneticilik yapmanız ve onların sorunları ile ilgilenerek bu gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumanız bizleri çok mutlu ediyor. Karşılığında hiçbir menfaat beklemeden bu gençlerimize sahip çıkmanız gerçekten çok kutsal bir görev ve bundan dolayı ben hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan;  Spora hizmet edebilmek herkesin harcı değil diyerek amatör kulüp yöneticilerine ve yemeği tertip eden İl Özel İdaresine teşekkürlerini iletti.

Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Abdulkadir Gözegir; uzun zamandır spor ailesi olarak nasıl bir araya geliriz fikrine düzenlediği yemek ile destek olan İl Özel İdaresine teşekkür etti. Gözegir; İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Cafer Yılmaz Bey bu konularda çok duyarlı ve sporu seven bir insan. Aynı zamanda meclis başkanımız da sporla gayet ilgili ve mecliste bize fevkalade destekleri oluyor. Biliyorsunuz Valilik tarafından İl Özel İdare kanalı ile tüm amatör spor kulüplerimize yıllık bir malzeme yardımı yapılıyor. Bu yardım artık periyodik bir yardım haline geldi ve bunların yanı sıra bu sene ayrı bir jest yapıldı. Yeni tadil ettiğimiz federasyon binamızın konferans salonunda bir projeksiyon cihazı, perdesi ve laptop ihtiyacımız vardı. Sayın genel sekreterimiz bunu geldiğinde gördü ve bu eksikliği İl Özel İdaresi olarak karşılama sözü verdi. Kendilerine bu desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Biz amatörler hakikaten çok meşakkatli bir iş yaparak çok zor şartlarda gençliğe ve spora hizmet etmeye çalışıyoruz. Ben meclis başkanımıza şunu ifade ettim: spora gönül vermiş buradaki yöneticilerimiz, başkanlarımız kendi çocuklarının rızkını keserek buradaki gençliğe hizmet etmeye çalışıyor. Bu çok önemli ve gerçekten önemsenmesi gereken bir şey! Buradaki il yöneticilerine, sayın başkanımıza, genel sekreterimize ve il müdürümüze düşen görevler sizlere daha fazla destek verilmesi ve sizlerin bu işte yanınızda olunmasıdır. Onlarda bu hususların bilincinde ve sizlere destek amacıyla şu an tasarım aşamasında olan birçok projemiz var. Önümüzdeki günlerde tüm spor kulüplerinin başkanları, antrenörleri, sporcuları ile spor ailesi olarak bir araya gelip el birliği ile Gaziantep ilini sporun her branşında en iyi seviyeye getirmeye çalışacağız.

Biliyorsunuz sezonumuz ikinci devresine girdi ve amatör kümede maçlarımız devam ediyor. Sizlerde takdir edersiniz ki futbolda fair-play çok önemlidir ve biz liglerimize başlarken bu çerçevede başladık ve fair-play çerçevesinde de liglerimizi bitirmek istiyoruz. Bizim hizmet ettiğimiz kesim belli. Ben kulüp başkanlarımızdan, antrenörlerimizden bu konuda duyarlı olmalarını bizlere destek olmalarını istiyorum. Gaziantep marka bir şehir bizlerde sporda marka olmak durumundayız. Sporda şiddetle değil karşılıklı saygı çerçevesinde yaptıklarımızla basında yer almalı ve diğer şehirlere örnek olmalıyız.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÖZEL İDAREDEN SPORA DESTEK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin