ÖZEL SANKO FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ EĞİTİME BAŞLIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL SANKO FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ EĞİTİME BAŞLIYORSANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Sanko Okulları Kurucu Temsilcisi Adil Sani Konukoğlu, Anadolu’nun ilk ve tek fen ve teknoloji lisesini kurduklarını belirterek, “Gururluyuz. Bu okulun öğrencileri, en seçkin üniversiteleri kazanacak donanımla yetiştirilecekler” dedi.

Konukoğlu, Özel Sanko Okulları Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısına, eğitim alanında çok önemli bir gelişmeyi paylaşmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Gaziantep’te eğitimin çıtasını yükseltmek amacıyla 11 yıl önce, kurdukları Özel SankoOkulları’nın her yıl artan başarısının, hedef çıtasını yükseltmelerine neden olduğunu kaydeden Konukoğlu, “Böylesi bir hedef revizyonuna gerek duydukça, okulumuz, kentimiz ve hepsinden önemlisi ülkemiz adına mutlu oluyoruz” diye konuştu.

HEPSİ DONANIMLI YETİŞTİRİLECEK

“Şunu çok iyi bilmenizi isterim; Özel SankoOkulları’nda verilen eğitim, Türkiye genelinde birçok kez üst düzeyde örnek alınmıştır” diyen Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Bu anlayışla sizlere Anadolu’nun ilk ve tek Fen ve Teknoloji Lisesi’ni kurduğumuzu ve 2012 – 2013 eğitim-öğretim döneminde eğitime başlayacağının müjdesini vermenin gururunu yaşıyorum. Fen ve Teknoloji Lisesi’ni, öğrencilere bilgiyi uygulamaya dönüştürme becerisi kazandıracak ortamı hazırlamak ve fırsat sunmak amacıyla kurduk.

Fen, mühendislik, tıp ve sağlık bilimleri alanlarında bilim insanı yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizi Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerine yerleştirmeyi, bu anlamda bilim insanı adaylarını seçerek onların kaliteli üniversite eğitimlerinin temelini atmayı öngörüyoruz. Bu okulun öğrencileri donanımlı yetiştirilecek ve hepsinin gelecekte Türkiye’de söz sahibi olacaklarına inanıyorum.”

Konukoğlu, Fen ve Teknoloji Lisesi kontenjanın 20 öğrenciyle sınırlı olduğunu ve SBS sonucu OYP’ de %0,50’lik dilime giren ve okulu tercih eden öğrencilerin burs olanağından yararlanabileceğini, sözlerine ekledi.

BİLİM İNSANI ADAYLARI

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Savaş Bektaşoğlu ise lisenin eğitim içeriğini ve öğrencilere sunulacak olanakları anlattı.

Öğrencileri Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerine yerleştirme idealinin yanında, bilim insanı adaylarını seçerek onların üniversite eğitimlerinin temellerini atacakları ortam hazırlayacaklarına dikkati çeken Bektaşoğlu, şu bilgileri verdi:

“Bilgi ve İletişim Teknolojilerine Giriş, JAVA ile Programlama, WEB Programlama,Bilim Tarihi, Mühendislik ve Teknolojinin Temelleri, Bilgisayar Destekli Çizim, Mekatronik Sistemleri, İstatistik, Genetik Bilimine Giriş gibi derslerin yanında, tam donanımlı uygulama laboratuvarları, yabancı öğretmenlerle verilen dil eğitimi, derslik sistemi, mezuniyet portfolyosu ve sertifika programı, bitirme tezi, staj programları ve yurtdışı deneyimi gibi uygulamalarla donanımlı gençler yetiştireceğiz.”

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu da Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi’ni kurmanın onurunu taşıdıklarını, yeni lisenin, kendi hedeflerinin yanı sıra, Türkiye’ye örnek gösterilen eğitim programlarının verildiği Özel Sanko Koleji’nin başarı çıtasının daha yükseklere konulmasına destek olacağını bildirdi.

Toplantıyı, Özel Sanko Okulları Danışma Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu ve Danışma Kurulu Üyeleri ile okul yöneticileri de izledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÖZEL SANKO FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ EĞİTİME BAŞLIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin