Pakistan-Türkiye İkili Siyasi İstişareleri 6. oturumu gerçekleştirildi

featured
Pakistan-Türkiye İkili Siyasi İstişareleri 6. oturumu gerçekleştirildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pakistan-Türkiye İkili Siyasi İstişareleri 6. oturumu gerçekleştirildi

Ankara’da gerçekleştirilen toplantıda, iki taraf, siyasi ilişkiler, ticaret, bağlantı, savunma, eğitim, kültür ve halklar arası temasları kapsayan tüm ikili işbirliği yelpazesini detaylı bir şekilde gözden geçirdi. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin (HLSCC) önemine dikkat çeken taraflar, 7. Toplantısının İslamabad’da erken yapılması konusunda anlaştı. İki ülke arasında Stratejik Ekonomik Çerçeve (SEF) çerçevesinde kaydedilen ilerleme de ele alındı.

Bilişim, bilim ve teknoloji, Ar-Ge, sağlık, eğitim, tarım ve denizcilik başta olmak üzere çeşitli alanlarda iki ülke arasındaki mevcut işbirliği potansiyelinin altı çizilirken, bu alanlardaki iş birliğinin daha da yoğunlaştırılması vurgulandı. Taraflar, savunma alanında kaydedilen önemli ilerlemeyi takdir ettiler ve mevcut mekanizmaları kullanarak ve ortak girişimler üstlenerek bu işbirliğini daha yüksek seviyelere taşıma sözü verdi.

Bölgesel ve küresel konular münazara edildi

İstişareler sırasında, BM, İİT, EİT ve D8’de dahil olmak üzere çok taraflı forumların yanı sıra karşılıklı ilgi alanına giren tüm konularda yakın koordinasyonun sürdürülmesi arzusuyla bölgesel ve küresel meseleler detaylı bir şekilde münazara edildi. Tarihi geçmişe sahip ikili ilişkilerin nesiller boyu aktarılan kutsal bir emanet olduğunu kabul eden taraflar, eşsiz kardeşlik bağlarını daha da güçlendirme ve bunları ekonomik açıdan kazançlı çok yönlü bir işbirliğine dönüştürme konusundaki kararlılıklarını yineledi.
Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Pakistan-Türkiye İkili Siyasi İstişareleri 6. oturumu gerçekleştirildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin