Pandemi bisiklete ilgiyi artırdı, Çin ihracat rekoru kırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin, yılın üçüncü üç aylık döneminde 1,1 milyar dolarlık bisiklet ihraç etti.

Bu tutar, artmakta olan dış talebe bağlı olarak 25 yıldır kaydedilmiş en yüksek üç aylık değer. Ulusal Gümrük İdaresi’nin açıklamasına göre, Çin’in bisiklet ve elektrikli iki tekerlekli araç üretimi, ocak-eylül arası dönemde çift rakamlı bir yüzde artışı gösterdi.

Bu arada bazı bisiklet fabrikaları hazirandan bu yana tam randımanla çalışmalarına karşın siparişleri üretmeye yetişemiyor. Shanghai’de yerleşik bir bisiklet üretim tesisi müdürü Yu Yuefeng, satışlarının haziran-ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50 oranında arttığını belirtti. Bu sektörde, Doğu Çin eyaleti Zhejiang’da yerleşik bir üretim tesisinin müdürü olan Xu Yue, mayıs ile kasım arasında siparişlerinin iki katından fazlasına çıktığını açıkladı.

Bisiklet, Covid-19 pandemisi sırasında tüm dünyada daha popüler oldu. Çünkü bu dönemde pek çok insan kalabalık otobüs ve metro gibi araçlara bir seçenek aradı ve başka türlü spor yapma olanağı bulamayan kişiler de spor salonlarına gitmeksizin bu yolla egzersiz yapma imkanına kavuştular. Öte yandan pandemi, daha önce küresel piyasanın kapalı bir alanı olan elektrikli iki tekerleklilerin de patlama yapmasına yol açtı.

Pandemi bisiklete ilgiyi artırdı, Çin ihracat rekoru kırdı
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Pandemi bisiklete ilgiyi artırdı, Çin ihracat rekoru kırdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin