Pandemi Döneminde Duygusal Açlık İle Savaşın!

featured
Koronavürüsü Geçiren Kişiler Nasıl Beslenmeli?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Korana virüs nedeniyle ortaya çıkan kaygı ve stres duygusal yeme bozukluklarına neden olabiliyor.

Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Saadet Tayşi korona virüs nedeniyle

artan stres düzeyinin kalorisi yüksek yiyeceklere yönelmemize neden olduğunu ve stres dolayısıyla açlık hissimizi kontrol etmemizin zorlaştığını, üzerine de kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kilo alımının kaçınılmaz olduğunu belirterek tavsiyelerde bulundu.

Korona salgınında, kaygı düzeyimiz arttıkça, açlığımızda tetiklenmiş oluyor

Pandemi Döneminde Duygusal Açlık İle Savaşın!

Pandemi döneminde sokağa çıkma kısıtlamalarının başlamasıyla birlikte milyonlarca vatandaşımız evlerine kapandı. Hayatımızda bir düzenin olmaması, evden çalışıyor olmak, aktif bir yaşamın olmaması gibi nedenlerle soluğu mutfakta alıyoruz.

Doyduğumuz halde ve karın guruldaması ile mide ağrısı gibi fiziksel bir açlık belirtisi yokken, yemek yeme isteğine ve davranışına; ‘duygusal açlık’ veya ‘duygusal yeme’ deniliyor.

Yoksa siz “su” mu “yemek” mi diye kendinize bu soruyu sormadınız mı?

Susuzluk sinyalleri ve açlık sinyalleri karışabileceği için yeterli su içtiğinizden emin olmanız gerekiyor.

Suyun arındırıcı özelliğini unutmayın.

Atıştırmalıklarınızı değiştirmelisiniz

Abur cubur tüketiminde “Al, aç, bitir” mantığına son verilmesi gerektiğinin altını çizen Diyetisyen Saadet Tayşi’ Gerektiğinden fazla yemeyi engellemek için cezbedici yiyecekleri göz önünden uzaklaştırmalısınız. Tezgâhta bir kavanoz kurabiye veya çikolata olması sizi fazladan yemeye teşvik edecektir. Gözünüzün önünde cezbedici yiyeceklerin olması, aç olmadığınızda bile sık sık atıştırmaya neden olacaktır. Bu nedenle, şekerli unlu mamuller, şekerlemeler, cipsler ve kurabiyeler gibi özellikle cezbedici yiyecekleri kiler veya dolap gibi gözden uzak olan yerlerde tutmanızda fayda var.

“ Al, doğra, fırınla” sebzeler veya meyvelerle sağlıklı atıştırmalıklar yapmak daha iyi olmaz mı?

Ya da yoğurt veya süt ile birleşen lezzetler size de hoş gözükmüyor mu? Evdesiniz vakit varken sürekli gördüğünüz ve özendiğiniz sağlıklı atıştırmalıkları denemelisiniz’ ifadelerini kullandı.

Hem kış hem korona ikilisi ile Bitki Çaylarına yer vermelisiniz

Evde yapılmış meyveli bitki çayları en sevdiklerimden. Hem kokusu hem şifasına denilecek yok. Peki, her birinin ayrı bir yararı olan doğal şifa kaynağı bu çayları ne kadar tanıyorsun? Kan şekerini düzenlemeden sakinleştirmeye, yağ yakmadan mikroplarla savaşmaya, depresyondan mide bulantısına birçok faydası bulunuyor. Yeşil çay, beyaz çay, ıhlamur -tarçın, rezene, kuşburnu, adaçayı..

Bitki çayları ile huzuru keşfedin.

Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Saadet Tayşi ‘Korona virüs bile değişim gösterirken sizde kendinizi değiştirin. Bağışıklığınızı kuvvetlendirin. Zaman geçerken bedenine ihanet etmeyin ‘şeklinde altın öğütler verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Pandemi Döneminde Duygusal Açlık İle Savaşın!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin