Pandemi ve Online Eğitim Sürecinde Aileler Nelere Dikkat Etmeli!

featured
Pandemi ve Online Eğitim Sürecinde Aileler Nelere Dikkat Etmeli!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi ve Online Eğitim Sürecinde Aileler Nelere Dikkat Etmeli!

Covid-19 salgını dünyanın hemen her ülkesini etkilemeye devam etmektedir. Salgın, ailelerin ve bireylerin yaşam rutinlerini değiştirmelerine neden olmaktadır. Çocuklar okula gidemiyor ve evden eğitim almaya çalışmaktadırlar. Anne babaların bir kısmı ise evden çalışmakta veya bir kısmı ücretsiz izindedir. Bu süreçte kendi işlerini kısıtlamalar nedeni ile yapamamaktadır. Sosyal mesafeyi arttırmak gerektiği için, çocuklar arkadaşları ve akrabaları ile görüşememektedir. Bulaşıcı hastalık salgınları hepimizde hastalığın bize ve yakınlarımıza bulaşması korkusuna neden olmaktadır. Çocukların psikolojik sağlıklarının korunmasının hem kendileri hem de aileleri için son derece önemli olduğu açıktır. Bunu sağlamak için, mümkün olduğu kadar belirsizliği azaltmak ve yeterlilik algısının artırılması gerekir. Pandemi ve Online Eğitim Sürecinde Aileler Nelere Dikkat Etmeli!

Medical Park Gaziantep Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Zafer Güleş Pandemi sürecinde uzakta eğitim alan çocuklar ve aileleri arasındaki çatışmalar ile birlikte çözüm yolları hakkında bilgi verdi:

‘’Pandemi belki de en çok çocukları etkileyen bir süreç oldu, özellikle okulların kapanması ile çocukların evde daha çok zaman geçirmeye başlaması, eğitimlerine evde devam ediyor olmaları ebeveyn ve çocuklar arasında çatışmaların artmasına sebep oldu. Bu noktada ebeveynlerin çocukları için yapabilecekleri en iyi şey belki de kendi ruh sağlıklarını korumalarıdır. Çünkü çocukların ruh sağlığı direkt olarak ebeveynin ruh sağlığı ile ilişkili olabilmektedir. Mutsuz, stresli ve öfkeli ebeveynlerin olduğu bir evde çocuktan da olumlu davranışlar beklemek pek mümkün değildir.’’ dedi.

Pandemi ve Online Eğitim Sürecinde Aileler Nelere Dikkat Etmeli!

Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Zafer Güleş Pandemi sürecinde evde bir düzenlilik ve sürekliliğin olması gerektiğinin altını çizerek, Bu noktada ebeveynlerin evde düzenli rutinler oluşturarak çocuklarına yardımcı olabileceklerini kaydetti.

Uzm. Dr. Güleş; ‘’ Çocukların uyku, uyanıklık ve yemek saatlerinin belli olması, oyun, aktivite ve ödev saatlerinin belirlenmesi, evde uyulacak kuralların net sınırlarla çizilmesi, beraber kaliteli zaman geçirebilmek adına etkinlikler planlanması çocukların kendilerini daha iyi hissetmesini ve dolayısıyla davranış sorunlarının da azalmasında yardımcı olabilmektedir. Özellikle online eğitim sürecinde ebeveynlerin de online eğitimi yüz yüze eğitim ciddiyetinde ele almaları, evdeki düzeni eğitim saatlerine göre yeniden düzenlemeleri, ders saatlerinde çocuk için dikkat dağıtıcıların olmadığı uygun bir ortam oluşturmaları, ders aralarında çocuğun dinlenebilmesi ve hareket edebilmesi için çocuklarını ekrandan uzak tutmaları, öğretmenleri ile yakın ilişki içinde olmaları gerekmektedir.’’ ifadesine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Pandemi ve Online Eğitim Sürecinde Aileler Nelere Dikkat Etmeli!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin