“Parmak Bebek” Defa Life Hastanesi’nde Hayata Tutundu

featured
"Parmak Bebek" Defa Life Hastanesi'nde Hayata Tutundu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Parmak Bebek” Defa Life Hastanesi’nde Hayata Tutundu

550 gram ağırlığında 24 haftalıkken dünyaya gelen Gündoğdu  bebek, 4 ay süren  Yenidoğan Yoğun Bakımda sürdürülen  başarlı bir tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. “Parmak Bebek” Defa Life Hastanesi’nde Hayata Tutundu

Defalife hastanesi Kadın Hastalıkları ve DoğumUzmanı Dr Manolya YILMAZ tarafından takip edilen Anne Gündoğdu  gebeliğinin 25. Haftasında  erken doğun belirtileri  nedeni ile Sezeryan Ameliyata alındı.

550 Gram Dünyaya gelen Parmak Bebek  Defalife Hastanesi  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı. Dr. Serpil ERDOĞAN tarafından ilk muayenesinin ardından Yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Sağlık personellerinin üzerine titrediği ve  yaşam mücadelesini kazanması için ellerinden geleni yaparak, 4 ay süren tedavinin ardından 2 kilo 800 gram ulaşan  “parmak bebek”    sağlığına kavuşarak ailesine teslim etti.

Defa life Hastanesi  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı. Dr. Serpil ERDOĞAN yaptığı açıklamada, Gündoğdu bebeğin 4 ayın sonunda hayata tutunduğunu sağlık anlamında ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını söyledi.

Uyguladıkları tedaviyle sağlığına kavuşan bebeği taburcu etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Dr. ERDOĞAN, şunları kaydetti:

“Sağlığına kavuşan bebeğimizi ailesine teslim ediyoruz. 1 kilogramın altındaki prematüre doğan bebekleri yaşatabilme oranımız yüksek,. Bu konuda başarılı bir üniteyiz. Ekibimiz son derece tecrübeli. Prematüre bebek doğum oranı, tüp bebek gebeliklerinden dolayı maalesef çok yüksek. Eskiden yaşamaları mucize görülen prematüre bebekler, tıptaki ilerlemeler ve teknik olanakların gelişmesi sayesinde artık yaşama tutunabiliyor. Gündoğdu bebek 2 kilo 800 grama ulaştı ve hepsinden önemlisi prematüre bebeklerde görülebilen görme, işitme ve nörolojik sorunlardan hiç biri olmadan taburcu edildi. Bu zorlu süreçte ailenin hep iyi ve pozitif düşünceleri hem bebeğe hem de ekibimize geldi.

Anne Gündoğdu  doğum sonrası kaygılı ve endişeli bir sürecin ardından mutlu sona ulaştıklarını belirtti.

Doğumdan sonra bebeğinin hemen yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındığını anlatan aile, “Tedavisi burada devam etti. Bebeğimi ilk gördüğümde yaşayacağına ihtimal vermedim. Allah’a şükürler olsun bebeğim yaşıyor, durumu iyi. Sağlıklı şekilde kucağıma aldığım için çok sevinçliyim.

Tedavisiyle yakından ilgilenen Kadın Doğum Doktoru Op.Dr Manolya YILMAZ ,Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr Serpil ERDOĞAN, Yenidoğan Yoğun bakım Ünitesi çalışanlarına ve tüm Defa life Hastanesi ailesine teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
   “Parmak Bebek” Defa Life Hastanesi’nde Hayata Tutundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin