PEDAGOJİK FORMASYONUMU GERİ VERİN

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PEDAGOJİK FORMASYONUMU GERİ VERİNYÖK Genel Kurulu tarafından 05.04.2012 tarihinde kaldırılan Fen-Edebiyat Fakültesi ve diğer ilgili bölüm öğrencilerinin öğretmenlik yapmalarına olanak sağlayan pedagojik formasyon uygulaması, Gazinatep Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri tarafından protesto edildi.

YÖK Genel Kurulu tarafından kaldırılan pedagojik formasyon uygulamasına Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden büyük tepki geldi.

İktidarın YÖK’ü kullanarak hem bizim hem de ataması yapılmayan arkadaşlarımızın emeği üzerinden siyaset yapmasını ahlaki ve gerçekçi bulmuyoruz sloganları ile protesto ettiler. Yetkililere Türkiye’nin 81 ilinde üniversite açmakla ve buralardaki kontenjanları arttırmakla övünenler, bu üniversitelerin ilgili bölümlerine öğretmen olma umuduyla gelen öğrencilerin umutlarını nasıl bitirdiklerinin farkındalar mı sorusunu soran öğrenci temsilcisi yaptığı basın açıklamasında Fen- Edebiyat Fakültesi öğrencileri adına şunları söyledi;

İNSANLIK ONURUNA VE EMEĞİNE YAKIŞMIYOR

Bu karara gerekçe olarak öne sürülen ataması yapılmayan öğretmenlerin istihdam edilme isteği gerçekçi değildir. Mevcut durumda ataması yapılmayan öğretmenlerin istihdam edilmesinin önündeki engel biz değiliz. İnsanlık onuruna ve emeğine yakışmayacak bir şekilde ucuz iş gücü elde etmek amacıyla ücretli öğretmenlik uygulamasını başlatan ve arttırarak devam eden bizler değil, mevcut iktidardır. 300 bin civarı atamsı yapılmayan öğretmen arkadaşlarımızın istihdam edilmeme vebali bizde değil siyasi iktidardadır.

Her gelen hükümetin ve hatta bakanın bizlerin üzerinden böyle oyunlar oynaması zihinlerimizde silinmeyecek güvensizlikler oluşturduğunu belirtmek isteriz. Geçmişte çok farklı alanlardan pedagojik formasyon dahi almamış insanların öğrenmeliğe atanması normal karşılanırken bizim bırakın atanmayı formasyon dahi almamızın engellenmesi büyük bir haksızlıktır. Unutulmamalıdır ki bu fakültelere ve bölümlere gelen biz öğrencilerin tek umudu ve isteği öğretmen olabilmektir. Ülkemizin en ücra yerlerinde bizleri bekleyen güzel çocuklarımızı yetiştirmektir. Ancak YÖK’ün aldığı bu kararla umutlarımız karatılmakta, öğretmen olma hakkımız elimizden alınmaktadır.

PEDAGOJİK FORMASYONUMU GERİ VERİNBU HAKSIZLIĞA VE ZULME BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Biz mağdur öğrencilerin talepleri şu yöndedir. 03.05.2012 tarihinde toplanacak YÖK Genel Kurulunun bütün öğrencilere pedagojik Formasyon hakkının geri iade edilmesidir. Fen-Edebiyat Fakültesinde ve ilgili bölümlerde okumakta olan bütün öğrencilere formasyon verilmesidir. Gerçekten böyle bir uygulamaya ihtiyaç varsa bu uygulamanın bundan sonra bu bölümlere kayıt yaptıracak öğrencileri kapsamasıdır. Aksi bir karar alınırsa mevcut öğrenciler mağdur olacak ve buda eğitimde fırsat eşitliği ilkesine aykırıdır.

Bizler mağdur öğrenciler olarak bu haksızlığa ve zulme boyun eğmeyeceğimizi, zalimin kısmak istediği bu sesi naraya çevireceğimizi ve bu uygulama devam ettiği sürece bu günden başlayarak hafta boyunca dersleri boykot ederek eylemlerimizi fakültelerimizin önünde farklı boyutlarda sürdüreceğimizi basına ve kamuoyuna önemle duyuruyoruz.

Yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı protesto gösterisine vatandaşlardan da destek geldi. Basın açıklamasının ardından öğrenciler sessizce olaysız bir şekilde dağıldılar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
PEDAGOJİK FORMASYONUMU GERİ VERİN

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin