PERİ, “DİLENCİLİK SAYISINDA PATLAMA YAŞANIYOR”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Yurttaş Hakları Derneği Başkanı Ali Peri, kentin kanayan yarası haline gelen dilenciliğin Suriyeli sığınmacıların da gelmesiyle arttığını belirtti. Peri Kabahatler kanununa göre dilenciliğin yasak olduğuna dikkat çekti.
“VATANDAŞ RAHATSIZ OLUYOR”
Suriyeli sığınmacıların da gelmesiyle birlikte dilenci sayısında patlama meydana geldiğini belirten Peri, özellikle çocukların dilendirilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Trafik ışıklarında ve her köşe başında dilenen insanların Gaziantep açısından da kötü bir imaj olduğunu belirten Peri, “Vatandaşlarımızın rahatsız edilmesinin önüne geçilmeli. Kabahatler Kanunu’na göre zaten dilencilik yasak. Ordu’da Valilik dilencilerin yasaklandığını açıkladı. Umarım Gaziantep’te de bu tür bir yasağa gidilir” dedi.
“BAŞKA İLLERDEN GELİYORLAR”
Dilencilerin genellikle başka illerden arabalarla geldiğine dikkat çeken Peri, insanların dini duygularının istismar edilmesine izin verilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Peri, “İhtiyaç sahibi varsa, tabi ki, yardım eli uzatılmalı. Ne gerekiyorsa yardım edilmeli. Ancak bu işi meslek edinmiş bu tür istismarcılara izin verilmemeli. Gaziantep’te de dilencilere baktığınızda genellikle şehir dışından geliyorlar. Bu işi meslek edinmişler” diye konuştu.
“ÇOCUKLAR KULLANILIYOR”
Dilencilerin genellikle çocukları kullandığının altını çizen Peri, “Bakıyorsunuz, dilenen kadının kucağında bir bebek. Sırtında bir başka bebek. Sıcakta ve soğukta hep dışarıda geziyorlar. Trafik ışıklarında çocuklar gece yarılarına kadar dileniyor. Bunların da çoğu Suriyeli. Hem o çocukların hayatı tehlikeye giriyor, hem de vatandaşlarımız rahatsız ediliyor. Bu duruma çözüm bulmak şart. Yerel yönetimlerimiz ve valiliğimiz konuya el atmalı ve kalıcı çözümler bulmalı” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
PERİ, “DİLENCİLİK SAYISINDA PATLAMA YAŞANIYOR”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin