Polisin görev süreleri uzatıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni düzenleme ile ilgili olarak dün itibari ile Resmi Gazete’de bildirilen yönetmelik gereğince, ikinci olarak belirlenen 24 il için şark hizmet süreleri 2 ila 7 yıl arasında uzatıldı.

Uzun zamandır beklenen polis tayinlerinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Polislerin şark illerindeki görev sürelerinde değişiklik yaptı. Hizmet sürelerinin artırılması, 17 Haziran 2016 tarihinden önce ikinci bölgede yer alan Doğu ve Güneydoğu’daki illerde çalışan personeli etkilemeyecek.

Şuanda şarkta olan binlerce polisin merak ettiği yeni sürelerin kimleri kapsayacağı sorusunun cevabı ise 2016 yılında şark hizmetine gelecek olan polis memurlarını kapsayacağıdır şuanda şarkta olan polisleri bu süreler ilgilendirmemektedir. Yönetmelikte, “Yeni hizmet süreleri, değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce o yerde göreve başlamış olanlar için uygulanmaz” denildi. Görev sürelerini uzatmak için dilekçe veren personeller hariç.

22 bin polisin merakla beklediği Şark hizmet süreleriyle ilgili “Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından birçok polisi ilgilendiren değişiklik gündem konusu oldu.

Yönetmelikte yer alan bir diğer düzenlemeye göre, Diyarbakır, Van ve Tunceli illerinde görevlendirilecek olan Özel Harekât branşlı personel, uzatılan Şark sürelerine ek olarak 1 yıl daha görev yapacak. Bu düzenleme de yeni atanacak Özel Harekâtçılara uygulanacak.

Değişiklik kapsamında en kısa şark süresi 3 yıl olurken, bu kapsama giren iller ise terör mücadelesinde başı çeken Hakkâri ve Şırnak olarak açıklandı. Terör tehdidi altında olmayan ancak şarkta ikinci bölge olan yerlerde ise süre 5 ila 7 yıl olarak düzenlendi.

Yönetmelikte yer alan iller ve yeni görev süreleri şöyle: Adıyaman 6, Ağrı 4, Ardahan 5, Bayburt 6, Batman 4, Bingöl 4, Erzurum 6, Gümüşhane 6, Hakkâri 3, Iğdır 5, Kars 6, Mardin 5, Muş 4, Siirt 4, Şanlıurfa 5, Şırnak 3, Tunceli 3, Van 4 yıl. Terör olaylarının en yoğun olarak yaşandığı illerde ise süre değiştirilmeden kaldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, teşkilat içinde ‘torpilli yer’ olarak görülen Artvin ve Sivas’ta da Şark sürelerini değiştirdi. Buna göre Artvin’de 4 yıl olan zorunlu Şark süresi ilçelere göre 6-7 yıla, Sivas’ta 5 yıl olan Şark görevi süresi ilçelere göre 5-7 yıla çıkarıldı. Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle illerin görev sürelerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca resmi gazete linkine de yazının sonundan ulaşabilirsiniz.

http://polisnoktasi.com/polisin-sark-illerinin-gorev-sureleri-degisti/#sthash.gDt9z4xg.dpuf

gorev-polis

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Polisin görev süreleri uzatıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin