PRİM BORCU YOK AMA 120 BİN TL BORCU VAR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PRİM BORCU YOK AMA 120 BİN TL BORCU VARDEVLET MAMASINI KESTİ AİLE PERİŞAN OLDU

Malulen emeklilik hayali kuran 41 yaşında ki Abdülkadir Sökmen’in ailesi, emeklilik onayı beklerken üzerine gelen 122.750 TL’lik borçla adeta yıkıldı.

Hiçbir prim borcu olmayan ve askerlik borçlanmasını da ödeyen Sökmen ailesi hacizle karşı karşıya kaldı.

Sökmen Ailesinin iddiaları akıl almaz bir skandala imza attı. Yıllarca prim ödeyen aile emeklilik hayali kurarken 122.750 TL borcu görünce perişan oldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gönderilen 122.750 TL’lik borçla yıkılan Sökmen Ailesi yetkililerden yardım bekliyor. BAĞ-KUR’a yıllardır prim ödeyen, askerlik borçlanmasını yapan, tedavi masrafları BAĞ-KUR tarafından karşılanan ve malulen emeklilik aşamasına gelen Abdülkadir Sökmen, “Ziraat Odasındaki kayıtlarınızda çelişkiye düşülmüştür” yazısıyla emeklilik hayallerini ertelerken, üzerine 122.750 TL borçlusunuz yazısıyla adeta yıkıldı. Sadece gözleriyle bir şeyler anlatmaya çalışan Abdulkadir Sökmen’in çaresizliği gözlerinden okunurken, ailesi ellerinde kalan son varlık olan evlerinin de alınacak olmasından dolayı yıkılmış durumda.

Ağır hasta olan ve bakımı muhtaç olan Abdülkadir Sökmen’in hikâyesi devlet kurumları arasında yaşanan olayların kişileri ne kadar mağdur ettiğinin bir kez daha gözler önüne serdi.

PRİM BORCU YOK AMA 120 BİN TL BORCU VAROlay Sosyal Güvenlik Kurumu, Kilis Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün 03 Eylül 2009 tarihinde Abdülkadir Sökmen’e gönderdiği yazıyla başladı.

Amca oğlu Cuma Sökmen hastanın çok zor durumda olduğunu ve aralarında topladıkları para ile askerlik borçlanmasını ödediklerini ifade ederek “ Elimizde Sosyal Güvenlik Kurumu mevcut yazısında Abdulkadir Sökmen’in 01 Eylül 2013 tarihi itibariyle Musabeyli Ziraat Odası kayıtlarında tarım sigortalısı olarak tespit edildiğini ve BAĞ-KUR’a prim yatırması gerektiğini belirtilen yazı var. Abdulkadir Sökmen bu tarihten itibaren primlerini yatırmaya başlamış. Geçen yıl aniden rahatsızlanan amcaoğlum çeşitli hastanelerde tedavi gördü. 1.500 TL BAĞ-KUR prim borcu olduğu için tedavi masraflarının karşılanmaması nedeniyle aile bir şekilde son prim borcunu da kapattı. Tedavi sürecinde hiçbir sıkıntı yoktu. Malulen emekli olabileceğini öğrendik ve SGK’ya gittik askerlik borçlanmasını öderseniz emekli olur dediler. Ailenin durumu zaten yok, biz aramızda 5.000 TL topladık ve yatırdık. Biz emeklilik beklerken 122.750 TL borç geldi” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumundan gelen cevap Abdulkadir Sökmen ile birlikte tüm ailenin adeta yıkımı olmuş. Sosyal Güvenlik Kurumu yapılan inceleme neticesinde Ziraat Odası kayıtlarında çelişkiye düşüldüğünü belirterek emeklilik işlemlerini gerçekleştirmek şöyle dursun üstüne aileye daha önce kurum tarafından ödenen hastane masrafları ve faizi ile birlikte 122.750 TL’de borç çıkarmış. Sosyal Güvencesi olmadığı ve üzerine kayıtlı evi bulunduğu için sosyal yardımlardan da yararlanamayan Abdulkadir Sökmen gözleriyle her şeyi anlatırken, ailesi devletten yardım bekliyor.

EVE BAKAN OĞLUM ASKERDE, ZOR DURUMDAYIZ

“Benim eşim devlete prim borcunu ödedi ancak rahatsızlanınca tedavi masrafını ödeyen aynı devlet emekli olmak isteyince usulsüzlük gerekçesi ile ödediği tedavi masraflarını geri istiyor. Suriyelilere kucak açan devlet benim eşime bunu reva gördü. Mamasını ve bezini kesti. Suriyelilere kucak açan hükümetimize seslenmek istiyorum benim eşime sahip çıkın! ”diyerek feryat eden acılı eş, evini kaybederse demokrasi parkına çadır kuracağını söyledi.

Eşimin kullanmış olduğu mamalar ayda 1500 TL tutuyor. Benim bu şartlarda ilaçlarını ve mamalarını almam mümkün değil. Eve bakan oğlumu askere gönderdim, vatani görevini yapıyor. Üç tane çocuğum var okula gidiyor, bir tane oğlum şu an çalışıp bize bakmaya çalışıyor. Hasta bezlerini alamıyorum, kurum ödeme yapmıyor ve çok zor durumdayız. Benim eşim mama yemesi gerekirken, alamadığım için somun ekmek ıslıyorum, çorba yapıyorum ve eşimi midesinden besliyorum. Ben yetkililerden eşimin emekli olması için yardımcı olmalarını istiyorum. Biz konuyla ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ile de görüştük ve bize kesinlikle haklısın, Ziraat Odasından kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle siz şu an mağdursunuz, dava açarsanız kazanırsınız diyorlar. Yeşil kart için başvuruda bulundum eşimin üzerine mal olduğu için veremeyiz dediler. Benim eşimin durumu ortada, elimizde bir evimiz var ve onu da elimizden alacaklarsa yapacak bir şey yok. Kendileri Suriyelilere sapip çıksınlar, ben de heykelin oraya gidip çadır kurup orada kalırım.

NARKOZ HABER MERKEZİ

Fotoğraflar için tıklayın

https://www.facebook.com/narkoz.haber/media_set?set=a.394986063960491.1073741842.100003473025117&type=3

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
PRİM BORCU YOK AMA 120 BİN TL BORCU VAR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin