Prof. Dr. Çoban: “Organ Bağışı Hayat Kurtarır”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Çoban: “Organ Bağışı Hayat Kurtarır”

Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle çok sayıda etkinlik ile organ bağışına dikkat çekilerek, kampanya düzenlendi. Gaziantep Haber

Gaziantep Üniversitesi olarak organ bağışına farkındalık yaratmak ve halkı bu konuda daha fazla bilinçlendirmek adına çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirten GAÜN Böbrek Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sacid Çoban, Şanlıurfa ve Hatay’da alışveriş merkezlerinde stantlar açarak toplumu daha duyarlı olmaya davet ettiklerini söyledi. Ayrıca Gaziantep Primemall AVM’ de, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde de stant açtıklarını ifade eden Prof. Dr. Çoban, “Yaşama yeniden merhaba demeyi bekleyenlerin umutlarını arttıralım. Gerçekten her organ bağışının bir hayat kurtardığını unutmayalım. Bir bağış bir umuttur” dedi. Prof. Dr. Çoban, bu çalışmaları hekimler, organ nakli koordinatörleri ve GAÜN Organ Nakilleri Öğrenci Topluluğu üyeleri ile birlikte yaptıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

NAKİL BEKLEYEN HASTAMIZ ÇOK FAZLA

Organ ve doku naklinin, son dönem organ yetmezliği olan hastalar için büyük umut ışığı olduğunu aktaran Prof. Dr. Çoban; günümüzde, birçok organ için naklin mümkün hale geldiğini söyledi. Organ nakli konusundaki bilincin son yıllarda oldukça artmasına rağmen, tüm dünyada ve Türkiye’de de organ nakli bekleyen insan sayısının çok fazla olduğunu kaydeden Prof. Dr. Çoban, “Organ nakli hem canlıdan hem de kadavradan yapılabilmektedir. Tüm dünyada çoğunlukla yüzde 80-90 nakiller kadavradan yapılabiliyorken ülkemizde maalesef nakillerin çoğunluğu canlı vericilerden yapılmaktadır” diye konuştu.

BİLİNÇLİ VE DUYARLI OLMALIYIZ

Bağışlanan her organın, organ nakli bekleyen hastaları yaşama yeniden bağlayacağını belirten Prof. Dr. Çoban, “Unutulmamalı ki, yaşayan herkes aslında potansiyel birer hasta adayı. Belki bir gün organa sizin veya yakınlarınızın da ihtiyacı olabilir. Bu gerçeğe karşılık ülkemizde ve dünyada organ bağışı çok yetersiz kalmaktadır. Herkes organ bağışı konusunda daha bilinçli ve duyarlı olmalıdır. Organ bağışı sayesinde organlarınız ölümünüzden sonra başka hayatlarda yaşamaya devam etmektedir. Unutmayın yaptığınız organ bağışları sayesinde 4-5 hastaya umut olabilmektesiniz. Önemli olan ne kadar hastaya dokunabildiğinizdir” şeklinde konuştu. Gaziantep Sağlık

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Prof. Dr. Çoban: “Organ Bağışı Hayat Kurtarır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin