Prof. Dr. Genç, Gazianteplilere başarıyı anlattı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şair ve akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç, Gazianteplilere başarıyı anlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kendirli Gazi Kültür Merkezi’nde  düzenlenen ve Prof. Dr. Genç tarafından verilen “Başarıyı yakalamak” söyleşisine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

Söyleşiye hayatından kesitler anlatarak başlayan Genç, aynı zamanda fotoğrafda çektiğini belirterek, her fotoğrafın bir ayna olduğunu söyledi.

Çile çekmeden başarı olmayacağını aktaran Genç, “Çilesiz büyük başarılara imza atmayı kesinlikle düşünmemelisiniz. Mutlaka çilesini çekmemiz gerekiyor. 3 kavram çok önemlidir insan hayatında; tedric (adım adım gitmek), tecvit (yenilenmek), tecrid (soyutlama) eski dilde çok hoşuma giden kelimeler” dedi.

Prof. Dr. Genç, Gazianteplilere başarıyı anlattı

Başarının kabukta değil özde olduğunu ve ünlü yazar Balzac’ın “Bilginin ve çalışmanın kölesi olmadıkça başarının efendisi olamazsınız” sözünü hatırlatan Genç, zamanın çok iyi değerlendirilerek çalışılması gerektiğini vurguladı.

Başarının basit bir kavram olmadığına dikkati çeken Genç,  şöyle konuştu:

“Biz mirasyedi olamayız. Atalarımızın yaptıkları üzerine daha fazla koymak mecburiyetindeyiz. Çünkü bizim atalarımız inanılmaz, güzel ve muhteşem şeyler yapmıştır. Ve başarı atalarımızın yaptıklarından daha fazlasını yapmaktan geçer. Bu ülke insanının iki ırmaktan birisi olmaya ihtiyacı var. Hangisi? Dağların, taşların arasından sarp yamaçlardan akıp, ama bir denize ulaşan bir ırmak olmaya mecburuz. Bizim artık mirasyedilik dönemimiz bitti. İşte çemberimizi görüyorsunuz. Bizi nasıl yerle, yeksan etmek istediklerini görüyorsunuz. 1. ya bütün bunları bir uçurum kabul eder, bütün bunların arasında başımızı taştan taşa vura vura daha büyük birşeyi organize eder, kurarız bu topraklarda, yada birer misayedi gibi  tarihin kara sayfalarına gömülür gideriz.”

Başarı için elini taşın altına koymanın, plan, program ve risk almanın önemli olduğuna dikkati çeken Genç, hayatımızın bir haritası olması gerektiğini aktardı.

Bilgi ve istek olmadan başarının olmayacağın, yeteneğin ise kendine gelme işi olduğunu ifade eden Genç, Türkiye’nin kaynağa değil, malumat bilgiye dayalı dönüştüğü bir ülke olduğuna işaret etti.

Genç’in çektiği fotoğraflardan hazırlanan slaytında izlendiği söyleşinin sonunda Şahin, Genç’e çiçek takdim etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Prof. Dr. Genç, Gazianteplilere başarıyı anlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin