PROF. DR. ÜMİT ÖZDAĞ GAZİANTEP’TE TEŞKİLATLA BİRARAYA GELDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PROF. DR. ÜMİT ÖZDAĞ GAZİANTEP’TE TEŞKİLATLA BİRARAYA GELDİMHP’nin Gaziantep birinci sıra milletvekili adayı aslen Gaziantepli olan Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı bağrına bastı.

Gaziantep’e gelerek  MHP İl Başkanlığı’nda teşkilatla tanışan Özdağ gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek tek tek parti teşkilatlarıyla fikir alışverişinde bulunarak sohbet etti.

“MHP TÜRKİYE İÇİN ÇARENİN DİĞER ADIDIR”

Gaziantep’e gelen Özdağ partililere hitaben yaptığı konuşmada “Milliyetçi Hareket Partisini Türkiye ve Gaziantep’te   birinci parti yapmak için çok çalışacaklarını, birlik ve beraberlikle 7 Haziran seçimlerine hazırlanacaklarını söyledi.

Anne ve babasının aslen Gaziantepli olduğunu söyleyen Özdağ,  “Ben bu şehrin çocuğuyum. Asker bir babanın oğlu olarak Japonya’da dünyaya gelmem bu gerçeği değiştirmiyor. Akrabalarım Gaziantep’te yaşıyor. Gaziantep’e geldiğim için çok mutluyum. Milliyetçi Hareket Partisini birinci sıra adayı olarak tüm aday arkadaşlarımla, aday adayı olan arkadaşlarımla, il, ilçe teşkilatlarıyla birlikte omuz omuza vererek çalışacağız”dedi.

Parti binasında sevgi gösterileriyle karşılanan Ümit Özdağ seçim stratejisinin belirlemek için tüm adaylar ile bir toplantı yaptı. Özdağ, yaptığı görüşmelerin ardından Gaziantep’te yaşayan akrabalarını ziyaret etti.

MHP birinci sıra adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın önümüzdeki hafta Gaziantep’e gelerek çalışmalarına başlayacağı gelen bilgiler arasında…

PROF. DR. ÜMİT ÖZDAĞ GAZİANTEP’TE TEŞKİLATLA BİRARAYA GELDİ

PROF. DR. ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

7 Mayıs 1960 Darbesine Kurmay Yüzbaşı olarak fiilen katılan babası Muzaffer Özdağ’ın 13 Kasım 1960’da Milli Birlik Komitesi’nin parçalanması üzerine Japonya`ya hükûmet müşaviri olarak gönderildiğinde Tokyo’da dünyaya geldi. Lisans eğitimini Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi`de siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat fakültelerinde tamamlamış ve yüksek lisans çalışmasını Türkiye’de planlı kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı üzerine hazırlamıştır. Dr.Burçin Özdağ ile evlidir ve Alp adında bir çocuğu vardır.

Ümit Özdağ, 1986 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1990 senesinde “Atatürk ve İnönü Döneminde ordu-siyaset ilişkileri” konulu çalışması ile siyaset bilimi doktoru olmuştur. Prof. Dr. Özdağ, 1993 yılında “Menderes Döneminde ordu-siyaset ilişkileri ve 27 Mayıs askeri hareketi” konulu tezi ile siyasal teori doçenti unvanını almıştır.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, 1994 yılında Avrasya Dosyası adlı üç aylık uluslararası ilişkiler ve stratejik araştırmalar dergisini çıkarmaya başlamış ve editörlüğünü yapmıştır. 1980’lerin sonundan itibaren terörizm ve etnik sorunlar konularında araştırmalar yapan Özdağ, 1995 senesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu illerimizden göç alan illerde sosyopolitik içerikli saha araştırmaları yapmıştır. Ümit Özdağ, 1997-1998 senelerinde ABD’de Baltimore’da Towson Üniversitesi’nde küreselleşme, Avrasya’da etnik sorunlar konularında araştırmalar yapmış ve aynı konularda ders vermiştir. Ümit Özdağ, 1999 senesinde stratejik araştırma merkezi Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’ni (ASAM) kurmuştur. 2000 yılında ASAM’a bağlı olarak çalışan Ermeni Araştırmaları Enstitüsü’nü kurmuştur. Özdağ, ASAM’ın 2004 senesine kadar başkanlığını ve yönetim kurulu başkanlığını yürütmüştür. 2001 yılında profesör olan Ümit Özdağ, 2005’de Gazi Üniversitesinden ayrılmıştır.

2005 yılında MHP Genel Başkanlığına aday olan ama adaylığı kabul edilmeyen Özdağ, aynı yıl partisinden de ihraç edilmiştir. 2008 yılından itibaren Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyeliğine geri dönen Özdağ, 2005 yılından bu yana da 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü başkanlığını yürütmektedir. 2010 yılında tekrar MHP üyesi olmuş ve 12 Haziran 2011’de yapılan parlemento seçimlerinde partisinin İstanbul 2. bölge 4. sıradan milletvekili adayı olmuştur .

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
PROF. DR. ÜMİT ÖZDAĞ GAZİANTEP’TE TEŞKİLATLA BİRARAYA GELDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin