Profesör Tarhan Corona Dönemi insan psikolojisini değerlendirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayında Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile yeni tip Corona Virüs (COVID-19) Salgını’nın insan psikolojisine etkisi üzerine keyifli bir sohbet gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Corona Virüs Salgını ile mücadelede izolasyon ve tedbirlerin insan psikolojisine etkilerini ve yapılması gerekenler hakkında konuşmak amacıyla Prof. Dr. Nevzat Tarhan katılımıyla instagram üzerinden canlı yayın düzenledi. Sohbet havasında geçen yayında, Corona Virüs Salgını dönemi insanda yarattığı olumsuz ve olumlu etkiler, duygusal acıdan kontrol kayıpları, aile içi iletişim sıkıntıları gibi konular hakkında konuşuldu. Canlı yayında, bulunduğumuz toplum ve ait olduğumuz medeniyet değerlerinin önemi, Dünya’daki değer ve güven çöküntüsü üzerinde duruldu. Bu dönemde oluşan fırsatlar ön plana çıkarılarak neler yapılması gerektiği irdelendi.

Yayında konuşan Başkan Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi olarak maddi açıdan olduğu gibi psikolojik destek vermek amacıyla psiko sosyal destek merkezini açtıklarını belirtti. Şahin, Salgın döneminde, süreci maddi ve manevi olarak bir bütünlükte atlatılması ile salgının son bulması ve tedbirlerin kalkması beraberinde yaşanacak sorunları söyleyerek iki noktanın önemini vurguladı. Nevzat Tarhan’a aile içi iletişimde nelere dikkat edilmesi gerektiğini soran Başkan Şahin, sürecin aile değerlerinin farkına varılmasında bir etken olduğunu belirtti. Gençlerin süreç sonrası gelecek kaygısı üzerinde durulması gerektiğinin altını çizdi.

Corona Virüsü’nü “küresel biyolojik doğal afet” şeklinde tanımlayan psikolog Tarhan, salgının diğer afetlere benzemediğini, diğerlerinin yerinin zamanı ve bitişi belliyken, virsüün sonunun belli olmadığı söyledi. Bu durumun da küresel dünyada ciddi bir belirsizlik yarattığını, bir kaygı oluşturduğunu söyledi. Tarhan, Dünya üzerinde son dönemde kaygı üzerine yapılan çalışmaları paylaştı.

Profesör Tarhan Corona Dönemi insan psikolojisini değerlendirdi

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Profesör Tarhan Corona Dönemi insan psikolojisini değerlendirdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin