Ramazan ’ın vazgeçilmez lezzeti hurma 250 TL ’den satılıyor

featured
Ramazan ’ın vazgeçilmez lezzeti hurma 250 TL ’den satılıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan ’ın vazgeçilmez lezzeti hurma 250 TL ’den satılıyor

Ramazan ayının sembol yiyeceklerinden olan ve sağlık açısından da önemli olan hurma bu yıl 250 TL’den satılıyor. Esnafta Ramazan’ın ilk gününden itibaren hurmayı raflardan eksik etmiyor. Lezzeti ve önemi bakımından esnafın tercihi olan Kudüs hurması bu Ramazan ayında 250 TL’den satılıyor. Fiyat uygunluğu olarak da 30 TL’ye satılan İran hurması vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor. Sağlık açısından da çok faydası olan hurmanın içerisinde çeşitli vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Hurmanın faydalarına bakıldığında besleyici olması, vücuduna direnç vermesi ve bazı hastalıkları önlediği de bilinmektedir.

Kudüs hurması kilosu 250 TL
Müşterilerine en çok Kudüs hurmasını önerdiğini belirten esnaf Emin Taşdemir, “Bu Kudüs hurması dediğimiz dünyanın en iri en lezzetli hurması, bal gibi olur, yumuşak olur daha taze daha güzel olur bu. Kilogram fiyatı 220-250 TL civarında komşularımız satmakta. Bu biraz küçük olan Kudüs hurması bunun fiyatı 200 TL” dedi.

En çok tercih edilen Medine ve İran hurması
Vatandaşların en çok tercih ettiği ve fiyat olarak da uygun olan Medine Hurması olduğunu söyleyen Emin Taşdemir, “Medine hurması genelde insanların çoğunun tercih ettiği hurmadır. Medine hurması daha lezzetli olur genelde damak zevkine uygun bir üründür. Bu hurmaya maddi gücü yetmeyenlere İran hurması tavsiye ediyoruz. Yarım kilosu 30, kilosu 60 TL genelde böyle oluyor” ifadelerini kullandı.

Ramazan ’ın vazgeçilmez lezzeti hurma 250 TL ’den satılıyor

Fiyatlar yüksek talep az
Fiyatların yüksek olmasından dolayı taleplerin az olduğunu belirten Taşdemir, “Genelde talep çok oluyordu. Bu sene fiyatlar yüksek olduğu için talepler baya düşmeye başladı. İnsanlar genelde paket hurmalara kaçıyor. Paket hurmalarda fazla lezzet yok ama ucuz olduğu için insanlar iftarını açabilmesi için genelde bunları tercih ediyor. Buda her yerde bulunan bir şey sokak aralarında mahalle aralarında bile satılıyor. O yüzden düştü satışlarımız” şeklinde konuştu.

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olduğunu söyleyen Esnaf Mıraz Şahin, “Ramazanda hurma vazgeçilmez bir lezzettir. Medine hurması, Kudüs hurması kalite kalite birbirinden ayrılmaktadır. Biz genelde tek kalite ve tek kalem olan Kudüs hurmasını tercih ediyoruz” diye konuştu.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ramazan ’ın vazgeçilmez lezzeti hurma 250 TL ’den satılıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin