RENGİN BÜYÜSÜ TABLOYA YANSIDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RENGİN BÜYÜSÜ TABLOYA YANSIDI“Çağdaş ve Gelişmiş bütün ülkeler ve toplumlar sanat ve bilimi eşdeğer gördükleri için gelişmiştir.”

Ressam Hüseyin Yıldırım,  Sanko Sanat Galerisi’nde kişisel resim sergisi açtı.

Sanatçının 33 eserinin yer aldığı serginin açılışa, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Kültür Turizm Vekili Mehmet Aykanat, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Sanko Park AVM Müdürü Ufuk Toydemir, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Mehmet Doğanay ve sanatseverler katıldı.

RENGİN BÜYÜSÜ TABLOYA YANSIDI

Sanko Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen sergi açılışlarına katılmaya büyük özen gösterdiğini vurgulayan Kaymakam Uğur,  çağdaş ve gelişmiş ülkeler ve toplumların, sanatı ve bilimi eşdeğer gördükleri için geliştiklerini söyledi.

Turan, ‘’Sanata gönül veren insanlarla bir kez daha kucaklaşalım diye sergi açılışlarının yapıldığı Cuma günlerini iple çekiyorum’’ diye konuştu.

Güzellikleri resimle, müzikle paylaşmanın insanı mutlu ettiğini ifade eden Turan, duygularını ‘’İnsanlığın çağdaş ve güzel şekilde yoluna devam etmesi konusunda sanatçıların tuvale döktükleri güzellikleri, notalara döktükleri güzellikleri, heykele döktükleri güzellikleri görmek ve alkışlamak ne kadar güzel’’ sözleri ile dile getirdi.

Atatürk’ün sanata ve sanatçıya büyük önem verdiğine işaret eden Turan, ‘’Gazi Mustafa Atatürk gibi bir önderimiz, rehberimiz, ışığımız var. Onu takip ettiğimiz takdirde, Türkiye Cumhuriyeti devleti milletiyle öğretmeniyle, işçisiyle işvereniyle, sanatçısı ve her kesimiyle beraber dünyanın muhteşem, en güzel üreten ülkelerinden birisi olmaya devam edecektir’’ dedi.

‘’RENGİN BÜYÜSÜNÜN PEŞİNDE KOŞTUM’’

Sanatçı Hüseyin Yıldırım da sergide yer alan tablolarının 1 yıllık bir seri çalışmanın ürünü olduğunu belirtti.

Yıllardır leke usulüyle, renk ağırlıklı çalışmalarla doğal soyutlamaları üzerine çalıştığına dikkati çeken Yıldırım, ‘’Yaklaşık 17 yıldır bu alanda ürünler ortaya koyuyorum. Ama  ısrarla üzerinde durduğum bir şey var ki;  her zaman rengin büyüsünün peşinde koştum. Hala da koşmaya devam ediyorum’’ diyerek tarzını anlattı.

Konuşmaların ardından Sanko Park AVM Müdürü Toydemir, sanatçıya teşekkür plaketini sundu. Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Köylüoğlu da Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan ‘’Belkıs Zeugma ve Mozaikleri’’ isimli bilimsel yayını hediye etti.

SANATÇI

1972 yılında Anamur’da doğan Yıldırım, ilk ve orta öğrenimini Antalya’da tamamladı. 1996’da Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu.

Katıldığı yarışmalardan 3 ödül alan sanatçı Yıldırım’ın, bazı özel koleksiyonlarda ve bankalarda resimleri bulunuyor. Halen Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde resim öğretmeni olarak görevini sürdürüyor.

Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Sergi Salonu’nda kişisel sergiler açan ressam Hüseyin Yıldırım, 1995-2013 yılları arasında birçok seçme yarışmalı sergiler ve karma sergilerin yanı sıra, uluslararası sergilere katıldı.

Sanatçı Yıldırım, 1996 yılında Anıtkabir Derneği tarafından düzenlenen ‘’Ulusal Cumhuriyetimiz ve Atatürk’’ konulu resim yarışmasında 3’üncülük ödülü aldı.

Yıldırım’ın, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 24 Ocak’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
RENGİN BÜYÜSÜ TABLOYA YANSIDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin