Şahin, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

engelli-yemekGaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire  Başkanlığı ile Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği işbirliğiyle engelliler için yemek düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir otelde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

“Hepimiz kardeşiz, hepimiz bir ve beraberiz” diyen Şahin, şöyle konuştu:

“Bizim inancımız, medeniyetimiz bize bir talimat veriyor; bir insanı bir insandan ayıran, eli, ayağı, gözü kulağı değil, hayat sınavını geçmesidir. Sizler engelli olarak bizden çok daha iyi hayat sınavını geçiyorsunuz. Yüce Mevlamın katında bizden çok daha başarılısınız. Allah’ın izniyle bu sınavda hepimiz birbirimize yardımcı olacağız. Çünkü hayatta herkes bir şekilde sınav oluyor. Kimisi parasıyla, kimisi makamıyla kimisi de engeliyle oluyor. Burada sorunun bir parçası olmak mı önemli, buradan başarı hikayeleri çıkarmak mı önemli. Çözüm üretmek önemli. O yüzden iki şeyi çok önemli buluyorum. Birtanesi engelli kardeşimin özgüveni; ben varım, yapabilirim, engel tanımıyorum deyip, o mücadele aşkı. İkincisi sosyal devlet, sosyal belediyecilik olarak bizim size o fırsatları vermemiz.”

Şahin, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”

Herkesin farklı şekillerde sınavlardan geçtiğini vurgulayan Şahin,  hükümetin eğitim, sağlık, çalışma hayatı ve ulaşılabirlilik üzerinde büyük çalışmalar yaptığını belirterek, yasaları değiştirdiklerini aktardı.

“Bunu (yasaları) değiştirmek kısmen daha kolaydı. Esas sorun kararan kalplerde, nasırlaşmış yüreklerde, ağlamayan gözde” diyen Şahin, bunun değiştirmenin kolay olmadığına dikkati çekti.

Hayırsever işadamlarına da seslenen Şahin, farkındalık adına herkesin elini taşın altına koymasını istedi.

Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi de Fatma Şahin’in hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hem de belediye başkanlığı döneminde engelliler için çok önemli çalışmalar yaptığını, yapmamaya da devam ettiğini aktardı.

Büyükşehir Belediyesinin engellilere yönelik yaptığı projeleri anlatan Çelebi, Şahin ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Gap Görme Engeliller Okulu’ndaki öğrencilerin konser verdiği ve Şehit Şahin Özel Eğitim ve Uygulama okulu öğrencilerin Gaziantep’in kurtuluşunu temsilen sergilediklerin skeçlerle renklenen etkinlikte, ayrıca sanatçı Oktay Oktay sahne aldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şahin, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin