Sakarya Büyükşehir ’in afet timinden nefes kesen tatbikat

featured
Sakarya Büyükşehir ’in afet timinden nefes kesen tatbikat
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ’nin arama kurtarma timi, gerçekleştirilen nefes kesen tatbikatla zorlu arazide arama kurtarma, yaralıya hayati ilk müdahale ve yaralı sevki konularında eğitim aldı.

Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce özellikle sel, yangın ve deprem bölgelerinde aktif görev alana İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kurtarma Ekibi ’ni kamuoyuna duyurmuştu. Büyükşehir belediyesi bünyesinde çalışan ve bu tim içerisinde gönüllü olarak görev alan afet timi, faaliyetlere başladığı ilk günden itibaren Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 şehirde yaptıkları başarılı operasyonlarla birçok vatandaşın hayatını kurtardı.

Sakarya içinde ve civar bölgede yaşanan afetlerde ve kayıp vakalarında aktif görev alan 65 üyeden oluşan arama-kurtarma ekibinin 20 üyesi Serdivan Çubuklu ’da zorlu bir arazide nefes kesen bir eğitim tatbikatına imza attı. Dere yatağı üzerinde ve dağlık arazide kayıp bir vaka için arama-kurtarma tekniklerini uygulayan ekip üyeleri, bulunan yaralıya hayat kurtaran ilk müdahaleyi dere yatağında yaptı. Ayrıca, yaralının sedyeye alınması, taşınması ve 112 ekiplerine teslim edilmesi konusunda tüm doğru teknikleri bu eğitimde bir kez daha tecrübe eden ekip üyeleri, tatbikat sırasında nefeslerin tutulduğu anlara şahitlik etti.

Sakarya Büyükşehir ’in afet timinden nefes kesen tatbikat

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sakarya Büyükşehir ’in afet timinden nefes kesen tatbikat

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin