Sanko Okulların’da Online Kariyer Günleri

featured
Sanko Okulların'da Online Kariyer Günleri
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SANKO Okulları tarafından düzenlenen Online Kariyer Günleri programına katılan Ünlü Yönetmen Ezel Akay, insanların yeteneksiz oldukları alanlarda mutsuz olduklarını belirterek “Yeteneğiniz olmayan yerden uzaklaşın” dedi.

Lise Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından düzenlenen ‘Online Kariyer Günleri’nin konuğu Ünlü Yönetmen Ezel Akay oldu. SANKO Okulları 12’nci Sınıf Öğrencisi İpek Akkuş’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve Instagramdan canlı yayınlanan Kariyer Günleri Programında SANKO’lularla buluşan Ezel Akay, kariyer yolculuğunu anlatıp öğrencilere ve velilere önerilerde bulundu.

Üniversite yıllarında kulüp faaliyetlerine katılmanın yeteneklerin ortaya çıkmasında önemli rol oynadığına değinen Akay, “Yeteneğinizin nerede olduğunu üniversitede tamamlıyorsunuz. Umarım hepiniz özellikle seçtiğiniz bölüm kadar üniversitelerdeki kulüp faaliyetlerine de katılırsınız. Çünkü hem kendinizi ve birbirinizi eğitiyorsunuz hem de yeteneklerinizi keşfetme imkanı yakalıyorsunuz. Bunu asla ihmal etmeyin üniversite yılları bunun için büyük bir fırsat” diye konuştu.

Yönetmen olmak hikaye anlatmak istiyor muyum sorusunun cevabından sonra gelen mesleklerden biridir diyen Akay, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sanko Okulların'da Online Kariyer Günleri

“Hikayeler çok çeşitli araçlarla anlatılabiliyor. Özellikle çok sosyal bir insan değilseniz yazarak hikaye anlatmayı deneyebilirsiniz. Müzisyen olabilirsiniz müzik bir hikaye anlatmaz ama o da bir anlatıcılık alanıdır. Tiyatro ve sinema için kendinizi hemen denemelisiniz. Eskiden bu tavsiyede bulunmak çok zordu. Şimdi cep telefonuyla bile kısa film çekebiliyorsunuz. Dijital mecralar çok zenginleşti ve çok çeşitli hikaye anlatma formları sunuyor.”

İnsanların yeteneksiz oldukları alanlarda mutsuz olduklarının altını çizen Akay, öğrencilere şu önerilerde bulundu:

“Yeteneksiz insan neredeyse hiç yok. Her insanın mutlaka bir alanda yeteneği vardır. Yeteneğiniz olmayan yerden uzaklaşın bırakın o işi başkaları yapsın. Sizi mutlu edecek yerde bulunun.

Yönetmenlik yapmak isteyenlere hemen denemelerini tavsiye ediyorum. Kendini test etmek isteyenler 1-2 dakikalık çekimler yapıp kurgulayabilirler. Bu süreçte başta kurgu olmak üzere gerekli araştırmayı internetten yapabilirler. İnternet meleklerle dolu herkes bildiği şeyleri internete bedava yüklüyor. Bu konular kafayı takıp da araştırmıyorsanız bu alanda çalışmayı istemiyorsunuz demektir. Onu keşfedebilirsiniz.”

EZEL AKAY

Akay, 20 Ocak 1961 tarihinde İnegöl’de dünyaya geldi. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Amerika’da Villanova Üniversitesi’nde tiyatro öğrenimi gördü. İFR’nin kurucu ortağı olarak film prodüksiyonu sektörüne girmeden önce reklam metin yazarlığı, tiyatro yönetmenliği ve oyunculuğu, yapım asistanlığı ve amirliği yaptı.

Akay, 1996 yılında Derviş Zaim ile “Tabutta Rövaşata” filminin yapımcılığını üstlendi. Film yurt içi ve yurt dışı birçok festivalde ödül kazanırken uluslararası alanda en çok ödül alan yerli film unvanını elde etti. Akay’ın, genel yapım sorumlusu olduğu “Güneşe Yolculuk” filmi Berlin Film Festivali de dahil yerel ve uluslararası birçok festivalde ödül kazandı. 2001 yılında “Şellale” filminin de yapımcılarından olan Ezel Akay, 2004 yılında yapımı tamamlanan “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” adlı sinema filminin de genel yapım sorumluluğunu üstlendi. 2004 yılında başrollerini Haluk Bilginer, Özcan Deniz ve Demet Akbağ’ın paylaştıkları, Levent Kazak’ın senaryosunu yazdığı, “Neredesin Firuze” filmiyle de yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metrajlı sinema filmine imzasını attı.

2006 yılında vizyona giren “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?” filminin yönetmenliğini yapan Akay, 20 Kasım 2009 tarihinde vizyona giren 7 Kocalı Hürmüz’ün yönetmenliğini yaptı. Galip Derviş adlı dizide Hamdi “Fil Hamdi” Dönmez karakterini canlandırdı. 2007 yılında Haldun Çubukçu ile Yargu isimli tarihi kurgu romanı yazdı.

Ezel Akay’ın Haluk Bilginer ve Demet Akbağ’ın oynadığı son filmi ‘Dokuz Kere Leyla’ da 2020’de online platformlarda vizyona girdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sanko Okulların’da Online Kariyer Günleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin