SANKO SANAT GALERİSİ 2. RESSAMLAR BULUŞMASI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SANKO SANAT GALERİSİ 2. RESSAMLAR BULUŞMASIGaziantep’te gerçekleştirilen ‘’Sanko Sanat Galerisi 2. Uluslararası Ressamlar Buluşması’’, Türkiye ve yabancı ressamların katılımıyla sürüyor.

Sanko’nun katkısıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Türkiye’nin yanı sıra, Mısır, İspanya, Filipin, İtalya, Fransa, Filistin, Gürcistan ve Polonya’dan gelen 23 sanatçı,  resim çalışmalarına devam ediyor.

Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi ve Ressamlar Buluşmasının Koordinatörü Aslı Özen, yaptığı açıklamada,  Türkiye ekonomisini sembol kenti haline gelen Gaziantep’i, sanat alanında da önemli bir konuma taşımak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlkini 2010 yılında yaptıkları ressamlar buluşmasının geleneksel hale geldiğini,  bu yıl ikincisini düzenlediklerini belirten Özen, “Bir yıllık hazırlık döneminin sonunda bu çalıştayı düzenledik. Türkiye’den 15 ve yurt dışından 8 ressamı ağırlıyoruz. Hepsi de kendi dalında çok ünlü akademisyen insanlar” dedi.

Çalıştaya katılan ressamların Gaziantep ve Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel yerlerini gezdiğini, geleneklerini görme imkanı bulduğunu anlatan Özen, ‘’Her bir sanatçımızın kendi tarzı var. Bu kültürden edindikleri izlenimlerini kendi resimlerine empoze ettiler.  Çalıştayın süresi 10 gün, şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Çalıştayın sonunda sanatçılarımız bize 2 eser bırakacaklar. Sergi açacağız’’ diye konuştu.

Gaziantep’te böyle bir etkinliğe destek verdiği için Sanko Ailesi’ne teşekkür eden Özen, çalıştay kapsamında ressamların yapacakları resimlerin, 16 – 31 Mayıs tarihleri arasında Sanko Park 3. katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde sergileneceğini hatırlattı.

‘’GAZİANTEP’TE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM’’

Çalıştaya katılan sanatçılardan Maestro Pippo Bescemi, Gaziantep’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, ‘’Burada çok kültürlü bir ortam var. Daha önce katıldığım bazı çalıştaylar olmuştu, ama burada olmaktan çok mutluyum’’ sözleriyle memnuniyetini ifade etti.

Gaziantep’i, sanat alanında da önemli bir konuma taşımaya katkı amacıyla düzenlenen 2. Ressamlar Buluşması’na Ahmad Canaan, Prof. Dr. Ahmed Abd Elkarem, Prof. Dr. Ahmet Özol, Prof. Dr. Alaybey Karoğlu,  Prof. Dr. Ali Candaş, Aslı Özen, Prof. Dr. Basri Erdem, Durmuş Ali Akça, Gülay Yüksel, Jonal Buenafe, Maestro Pippo Buscemi, Magdalena Maler, Nihat Kahraman, Prof. Dr. Nilgün Nilay Büyükişleyen, Doç. Dr. Numan Arslan, Prof. Dr. Nur Gökbulut, Prof. Dr. Ramiz Aydın, Reyhan Abacıoğlu, Sandra Sourez, Teymur Ağalıoğlu. Wit Boguslaswski, Yusuf Toprak ve Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SANKO SANAT GALERİSİ 2. RESSAMLAR BULUŞMASI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin