SANKO Üniversitesi’nde “BİR DAVA ADAMI MEHMET AKİF” anıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

guner-dagliSANKO Üniversitesi’nde, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Edilme ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Etkinlikleri çerçevesinde, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Toplantı Salonu’nda “Bir Dava Adamı Mehmet Akif” temalı program düzenlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güner Dağlı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’de ilk defa milli bir marşın yazılmasıyla ilgili girişimin, 1920 yılında yapıldığını ancak katılan 724 eser arasında ödülün para olmasından dolayı Mehmet Akif‘in yarışmaya katılmadığını söyledi.

Milletvekili Hasan Basri Bey’in para meselesinin kaldırıldığını söylemesi üzerine Mehmet Akif’in yarışmaya katıldığını anımsatan Prof. Dr. Dağlı, “Bu eserle birlikte, üç eser orduya gönderilmiş ve Mehmet Akif’in şiiri beğenilmiştir. Sonrasında Hamdullah Suphi tarafından Meclis’te okunmuş ve 12 Mart 1921 yılında oy birliğiyle İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir” dedi.

Prof. Dr. Dağlı, “Mehmet Akif İstiklal Marşı’nı milletimize ve kahraman ordumuza armağan ettiğini ifade ederek, ‘Zaten o milletin eseridir, milletin malıdır. Ben yalnız gördüğümü yazdım’ diyerek, Safahat’a almamıştır. Ruhu şad olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

SANKO Üniversitesi'nde “BİR DAVA ADAMI MEHMET AKİF” anıldı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ceren Aslantaş ise ”Bir Dava Adamı Mehmet Akif” konulu bir konuşmasında, Mehmet Akif’in hayatı ve eserleri hakkında bilgiler paylaştı.

“Türk Edebiyatında savaşın en zor yıllarında, sıkıntı çeken insanların yaşantılarını ve sorunlarını ilk kez Mehmet Akif şiirlerinde ele almıştır” diyen Aslantaş, Millî Mücadeleyi destekleyen ve milletvekili olarak da milletine hizmet eden Mehmet Akif’in hayatı boyunca örnek alınacak bir yaşam sürdürdüğünü kaydetti.

İstiklal Marşı’nın yazılması ve kabul süreci ile ilgili olarak da bilgiler paylaşan Aslantaş, Mehmet Akif’in, gelecek nesillere eserleri vasıtasıyla büyük bir miras bıraktığına vurgu yaptı.

Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Ahmet Muhammed Harmankaya da Mehmet Akif Ersoy’un, “Zulmü Alkışlayamam” adlı şiirini seslendirdi.

Sunuculuğunu Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Berfin Önal’ın yaptığı programa akademik ve idari personelle, öğrenciler katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SANKO Üniversitesi’nde “BİR DAVA ADAMI MEHMET AKİF” anıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin