Seçmenlerin büyük kısmı Korona Virüs normalleşme kararlarını erken buldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan korona virüse karşı normalleşme planı kararları ülke genelinde geniş tartışmalara yol açarken, seçmenlerin büyük kısmı Korona Virüs normalleşme kararlarını erken buldu.

Aksoy Araştırma Şirketi tarafından, mobil panel üzerinden gerçekleştirilen Türkiye Monitörü araştırma sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan “Berber, kuaför ve güzellik merkezi gibi işletmelerin 11 Mayıs tarihinde yeniden açılacak” olması ile ilgili karar %34,3’lük bir destek alırken, kararı desteklemeyenlerin oranı %44,5 olarak açıklandı. %21,2’lik kesim ise, kararı ne doğru ne de yanlış bulduğunu belirtti. Araştırmaya katılanların %36’sı “Berber ve kuaförlerin açılması bir ihtiyaçtır” derken; %64’ü “İhtiyaç olduğunu biliyorum ama virüsü dağıtacaktır, açılması bir süre daha ertelenmeliydi” yanıtını verdi.

KUAFÖR & BERBERLERİN AÇILMASI

AK Parti seçmeninin %35,6’sı berber ve kuaförlerin açılması kararını desteklediğini belirtirken, %44,7’si kararı desteklemediğini belirtti. AK Parti seçmeninin %19,6’sı ise kararı ne doğru ne de yanlış bulduğunu belirtti.  AK Parti seçmeninin %34,2’si “Berber ve kuaförlerin açılması bir ihtiyaçtır” derken %65,8’i “İhtiyaç olduğunu biliyorum ama virüsü dağıtacaktır, açılması bir süre daha ertelenmeliydi” yanıtını verdi.

AVM’LERİN AÇILMASI

“AVM’lerin açılmasını doğru buluyor musunuz?” sorusuna ise, araştırmaya katılanların %70’i bu kararı doğru bulmadığını belirtirken, %12,3 oranında AVM’lerin açılmasına destek geldi. Araştırmaya katılanların %17,7’si ise, bu kararı ne doğru ne de yanlış bulduğunu belirtti. Ankete katılanların %20,8’i “AVM’lerin açılması ekonomik bir gerekliliktir” derken, “AVM’lerin açılması virüsün yayılma hızını arttıracaktır açılması bir süre daha ertelenmeliydi” diyenlerin oranı %79,2 olarak duyuruldu.

Seçmenlerin büyük kısmı Korona Virüs normalleşme kararlarını erken buldu

Koronavirüs nedeniyle üniversitelere giriş sınavı tarihi 25-26 Temmuz’a ertelenmişti. Dün açıklandığı üzere bir ay erkene çekilerek 27-28 Haziran tarihinde gerçekleşecek sınav ile ilgili karara gelen destek oranı %26 seviyesinde kalırken, kararı desteklemediğini açıklayanların oranı %58,3 olarak açıklandı. Kararı ne doğru ne yanlış buluyorum diyenlerin oranı ise %15,7 olarak duyuruldu. Araştırmaya katılanların %33’ü “Önemli olan öğrencinin ne kadar hazır olduğudur. Sınav tarihinin değişmesi hazır olan öğrenciyi etkilemez” beyanında bulunurken; %67’si “Sınav tarihinin 3 kez değişmesi gençlerdeki baskı ve stresi arttıracak verimliliği düşürecektir” dedi.

ÜNİVERSİTE SINAV TARİH DEĞİŞİKLİĞİ

Sınav tarihi ile ilgili yapılan güncellemeye, AK Parti seçmeninin %35,6’sı destek verirken, %45,6’sı karar doğru bulmadığını belirtti. AK Parti seçmeninin 18,7’si kararı ne doğru ne yanlış bulduğunu dile getirdi. Ayrıca, AK Parti seçmeninin %33’ü “Önemli olan öğrencinin ne kadar hazır olduğudur. Sınav tarihinin değişmesi hazır olan öğrenciyi etkilemez” derken, “Sınav tarihinin 3 kez değişmesi gençlerdeki baskı ve stresi arttıracak verimliliği düşürecektir” diyenlerin oranı %67 olarak açıklandı.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Büyükşehirlerde uygulanan giriş çıkış yasakları için ne düşünüldüğü sorulduğunda, kamuoyunun %63’ü yasakların daha geç bir tarihte sonlandırılması gerektiğini belirtirken; %37’si ise, kısa sürede açılabileceğini dile getirdi.

20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler için sokağa çıkma yasağı uygulamalarına kamuoyunun büyük bir çoğunluğu destek veriyor.  %67,4 oranında yasak desteklenirken, 18,8 oranında ise destek görmüyor. Sınırlandırılmış sokağa çıkma yasağı uygulamasını ne doğru ne yanlış bulduğunu ifade edenlerin oranı ise %13,5.

Aksoy Araştırma Şirketi tarafından, mobil panel üzerinden (eşzamanlı) gerçekleştirilen Türkiye geneli araştırmada Türkiye temsili cinsiyet, NUTS1 bölge dağılımı ve 24 Haziran 2018 Genel Seçim kotası gözetilmiştir. 5 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilen araştırmada %95 güven aralığında %4 hata payı ile 600 görüşme gerçekleştirilmiştir. Mobil panel üzerinden yapılan araştırmalarda gün içerisinde sonuç alınabilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Seçmenlerin büyük kısmı Korona Virüs normalleşme kararlarını erken buldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin