Reklam
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Şehitkamil Belediye Meclisi’nde Kaos! Bitmek Bilmeyen Gerginlik Meclisi Kilitledi

Şehitkamil Belediye Meclisi’nde Kaos! Bitmek Bilmeyen Gerginlik Meclisi Kilitledi

featured
Şehitkamil Belediye Meclisi'nde Kaos! Bitmek Bilmeyen Gerginlik Meclisi Kilitledi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehitkamil Belediye Meclisi’nde Kaos! Bitmek Bilmeyen Gerginlik Meclisi Kilitledi

Şehitkamil Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ikinci oturumunda Gaziantep yerel yönetimler tarihine geçecek olaylar yaşandı. CHP grubu meclise katılmayan Umut Yılmaz’ı ve meclise başkanlık yapması beklenen Yusuf Açıkgöz’ü protesto etti ve meclisi terk etti.

Çıkış sırasında CHP ve YRP grupları arasında arbede yaşandı. Öncesi ve sonrası ile kent siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen olaylar, ‘’Şehitkamil Belediye meclisi artık umutsuz vaka’’ dedirtti. Mecliste daha büyük kargaşa ve kaosların ortaya çıkmasına ise AK Parti Grup Başkanı Mehmet Haz’ın sağduyulu ve özverili konuşma ve davranışları engel oldu.

UMUT YILMAZ’IN CHP’DEN İSTİFASI MECLİSE YANSIDI

Reklam

Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ettiğini açıklayan Umut Yılmaz ile CHP teşkilatı arasındaki soğuk rüzgarlar Şehitkamil Belediye meclisi Nisan ayı ikinci oturumunda adeta fırtınaya dönüştü. CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım meclise çok sayıda partili katılırken, meclis protestolar ve sloganlar nedeniyle uzun süre başlatılamadı.

GERGİNLİK GİDEREK ARTTI

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın yanında yer alan Yusuf Açıkgöz’ün başkanlık koltuğuna oturarak meclisi açma girişimi CHP meclis üyeleri tarafından engellendi. CHP ve AK Parti grubu arasında kimin başkanvekilliği yapacağı konusunda uzun süre tartışma yaşandı. Bu sırada YRP’li Meclis Üyesi İbrahim Halil Arslan ile CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım arasında arbede yaşandı.

HAZ’IN DURUŞU OLAYLARIN BÜYÜMESİNİ ENGELLEDİ

Her dakikası arbede ile burun buruna geçen Şehitkamil Belediye Meclisinde AK Parti Grup Başkanı Mehmet Haz’ın duruşu, konuşması ve salona yaptığı sağduyu çağrısı olayların büyümesini engelledi. Salona hitaben ılımlı bir konuşma yapan Mehmet Haz, ‘’Arkadaşlar kavga ile tartışma ile bir çözüme kavuşamayız. Alınan kararlarda varsa bir usulsüzlük, yargı yolu açıktır. Nitekim bizler de denetim komisyonu seçiminde bu hakkımızı kullandık. Cumhur ittifakı olarak ilçemizin daha yaşanılabilir olması adına alınacak her karara onay veririz. Ancak, CHP’nin kendi içerisindeki kavgaya dahil edilmekten rahatsızlık duyduğumuzu belirtmek isterim. Halk bu meclisten hizmet bekliyor. Lütfen sağduyulu olalım ve bu halkın güvenini boşa çıkartmayalım.’’ ifadelerini kullandı.

CHP GRUBU MECLİSİ TERK ETTİ

Yaşanan tartışmalar sonrasında meclis oturumu açılamadan CHP grubu salonu terk etti. CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım salonun dışında beraber geldiği partililerle basın açıklaması yaptı. Şehitkamil meclisinde uzun süre hafızlarda kalacak olaylar yaşanırken, meclisi izlemeye gelen vatandaşlar ve basın şaşkınlıkla bu yaşananlara tanıklık etti.

Gaziantep Haber, Narkoz Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep haberleri, Gaziantep ile ilgili son haberler, Gaziantep gündem haberleri, Gaziantep son gelişmeler bu sitesi…

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
susuyorum
Susuyorum
1
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
3
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şehitkamil Belediye Meclisi’nde Kaos! Bitmek Bilmeyen Gerginlik Meclisi Kilitledi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mahmood Coffee
Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.