ŞEHİTKAMİL’de şehitler saygıyla anıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

gaziantepin-kurtulusuŞehitkamil Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünde Gaziantep savunmasının önemli kahramanlarından olan Şehit Kamil’i anıtı, Özdemir Bey’i ise mezarı başında törenlerle andı.

Şehitkamil Meydanı ve Korosunda bulunan Şehitkamil Anıtı önünde düzenlenen törene, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mehmet Yetkin Şekerci Garnizon Komutanı vekili Albay Ali Barut, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Şehitkamil ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Askeri Erkan ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

VATAN SAVUNMASININ EN BÜYÜK ÖRNEĞİ BU MEMLEKETTE GERÇEKLEŞTİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Bugün Gaziantep’in kurtuluşunun 94. Yılını kutlama etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Anıtında hep birlikteyiz. Kurtuluş mücadelesinin en çetin mücadelelerinin yaşandığı Gazi şehrin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Bu memleket diğer memleketlere benzemez. Bu memleket 11 ay açlık ve yoklukla, mücadele ederek bugünlere geldi. Allah’a çok şükür gelinen bu noktadan daha ileriye gitmek adına da bu gençlerimize güvenerek, onların kendilerini geliştirmesi adına hep birlikte katkı yapıyoruz. Bu milli mücadelenin kazanılmasında emeği geçen, canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Ahirete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün gelinen noktada artık ekonomik savaşlar veriliyor. Atalarımız kanlarıyla bu toprakları aldı, bizlerde bu memlekete gerektiğinde kanlarımızı vererek, sahip çıkacağız. Ancak son dönemlerde yapılan mücadeleler, artık soğuk savaşlar, ekonomik savaşlar. Bunun için yeni nesillerimize çok büyük görevler düşüyor. Bizim amacımız bizden sonraki gelen gençlerin daha nitelikli bir şekilde kendilerini geliştirmesi, bu memleket adına daha güzel işlere imza atmasıdır. Bugün Gaziantep ekonomisiyle, kalkınmışlığıyla, istihdam gücüyle, Türkiye’de örnek bir şehirdir. Yalnızca Türkiye’de örnek bir şehir olmanın ötesinde artık şehirlerin yarıştığı dünyada Gaziantep markasını ön plana çıkarabiliyoruz. Allah’a şükür gelinen bu nokta da emeği geçen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anarken, nice 94 yıllara bu bayrağın altında bu ezanın altında hep birlikte yaşamak dileğiyle Kurtuluş Bayramınızı kutluyorum” dedi.

ÖZDEMİR BEY MEZARI BAŞINDA ANILDI

Anma programı daha sonra Özdemirbey’in mezarı önünde yapılan törenle son buldu. Anıta çiçek buketlerinin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Özdemir Bey ve diğer tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim ile dualar okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ŞEHİTKAMİL’de şehitler saygıyla anıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin