“Şehrimize, Gazilik Unvanı Verilişinin 100.Yıldönümü Kutlu Olsun”

featured
Bayrak: "Tekrar Ediyoruz; Kesinlikle Uzaktan Eğitime Geçilmeli"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr.Samet Bayrak, 8 Şubat Ayıntap’a “Gazilik” unvanı verilişinin 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bayrak yayımladığı mesajda; “Gazi Şehrimize T.B.M.M. tarafından “Gazi”lik unvanı verilişinin 100. yıldönümünü İstiklal Madalyalı ve dünyada “Gazi” unvanına sahip ilk ve tek şehir olarak kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Milli Mücadele’de, Anadolu’daki her şehir ve kasabanın kendi yazgısı ile baş başa kaldığı ve çaresizlik içinde, bir çıkış, bir ümit aradığı o kara günlerde, Anteplilerin hiçbir yardım ve destek almadan gösterdikleri şanlı direniş, bağımsızlık mücadelesi tüm yurda ilham olmuştur.

Kahraman Antepliler, “Verdün sizin için neyse Antep de bizim için o kadar azizdir. Bizim için şerefli bir ölüm veya müdafaadan başka çare yoktur.” diyen Özdemir Bey gibi, azim, inanç ve kararlılıkla direnerek; Şahinbey’lerin, Karayılan’ların ve daha nice adsız kahramanların öncülüğünde 6317 şehit verme pahasına kahramanlık, yiğitlik ve cesaret timsali olmuşlardır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu destansı mücadeleyi ölümsüzleştirmek için, 8 Şubat 1921 tarihinde şehrimizin adını “Gazi” unvanı ile taçlandırmıştır.

100.yıldönümünü büyük bir onur ve coşkuyla kutladığımız “Gazi”lik günümüzde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, bütün hemşerilerimin “Gazi”lik gününü kutluyorum,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Şehrimize, Gazilik Unvanı Verilişinin 100.Yıldönümü Kutlu Olsun”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin