SEKTÖR “230 SEDEF VE BAKIRCI” KAZANDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEKTÖR “230 SEDEF VE BAKIRCI” KAZANDI Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası ile İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Bakır İşleme Kursu’ndan mezun olan 64 kursiyerin sertifika töreninde konuşma yapan İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin düzenledikleri kurslarla Gaziantep’e kalifiye elaman kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.


Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası, İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğünün desteği ile önemli çalışmalara imza atıyor. Bakırcılar Odası tarafından kendilerine yer temin edilen bakırcı ustaları, İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü aracılığıyla gönderilen kursiyerleri yetiştirerek mezun etti. Gaziantep  Kalesi’nin yanındaki Bakırcılar Eğitim Merkezinde düzenlenen sertifika töreni ile kursiyerler sertifikalarını aldı.

İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç EKİN, Bakırcılar ve Sedefçiler odası ile son iki yıl içerisinde 2 meslek dalında kurs düzenlediklerini ve istihdam sağladıklarını belirtti. 230 kursiyeri ilgili meslek alanlarında yetiştirerek Gaziantep’e kalifiye eleman kazandırmaya devam ettiklerini söyleyen Ekin; ” Gaziantep’in ihtiyacı olan kalifiye elaman ihtiyacını mali disiplini bozmadan ve yerinde denetimlerimizle meslek kuruluşları ile işbirliği içerisinde karşılamaya devam ediyoruz. Bakırcılık kursumuz 100 fiili gün üzerinden değerlendirildi ve yaklaşık olarak beş aya tekabül ediyor. Bakır işlemeciliği ile ilgili açtığımız kurslarda özellikle teorik ve pratik bilgilerin ön plana çıkmasını istiyoruz. Teorik açısından temel bilgilerin anlatılması, pratikte ise iş hayatı anlatılıyor ve öğretiliyor. İstihdam şartı koyduğumuz bu kurslarda Bakırcılar Odamızı sürekli olarak denetim altında tuttuk ve kursiyerlerin durumunu takip ettik. Kurslara devam etmeyen kursiyerlerin harçlıkları kesildi. Her bir kursiyerimiz için 20 TL günlük harçlık ödedik. Genel Sağlık Sigortası kapsamında kendilerine sigortaladık. Bu alanda yeni kurslar açabilmemiz için eğitim görenlerin istihdama katılması gerekiyor, eğitim gören kursiyerler istihdam edilmeden yeni bir kurs açmamız mümkün değildir. Bu güne kadar yaklaşık olarak % 50 oranında bir istihdam sağlandı ancak Bakırcılar Odası ile birlikte bunun %100’lere ulaşması için çalışıyoruz” dedi.

GAZİANTEP EKONOMİSİNE CAN VERMEYE DEVAM EDİYORUZ

İŞKUR olarak bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birimlerde, Özel Eğitim Kurumlarında, Üniversitelerde, İş yerlerinde, Kamu Kurumlarında ve Derneklerde çeşitli kurslar açtık. İhtiyaç duyulan meslekler ve çalışma oranı bakımından imalat, toptan ve perakende ticareti, inşaat, ulaştırma gibi hizmetler için ciddi kalifiye eleman ihtiyacı talepleri bize gelmektedir. Kurslarımız genellikle nitelik gerektiren satış elemanlığı, nitelikli tarım elemanlığı, sanatkârlar ile ilgili kurslar, yönetici asistanlığı, halı ve tekstil sektörüne yönelik oldu. Bu kurslar sonucunda, Büro hizmetlerinde 450 kişi, satış elemanlığı mesleklerinde 643 kişi, nitelik gerektirmeyen işlerde 4374 kişi, nitelikle tarım aracı işyerlerinde 43 kişi, profesyonel mesleklerde 66 kişi, sanatkârla ilgili mesleklerde 301 kişi, teknisyen veya tekniker grubunda 236 kişi, makine montaj işlerinde 1262 kişi olmak üzere toplamda 7381 kişi işe yerleştirilmiştir. Biz 2012 yılında 16 bin kişiyi işe yerleştirmiştik ve 2013 yılı sonuna kadar hedefimiz16 bin rakamını aşmaktır. 2011 yılından 2013 Mayıs ayı sonuna kadar toplamda 1015 kurs programı açılmış ve 18262 kişi kurs programları ile eğitilmiştir. Bu kurs programlarından 5386 kadın kursiyerimiz, 12875 erkek eğitim almıştır. Çalışan kadın sayısı Gaziantep’te %17 civarındadır. Ancak kurslara baktığımızda kadınların kursları daha çok tercih ettiğini görüyoruz. Kadınların kurslara katılım oranı ise %40’lar civarında. Ayrıca biz göreve geldiğimiz günden itibaren özürlü istihdamını da ciddi şekilde destekliyoruz. Mayıs 2013 sonu itibariyle doluluk oranı %94’lere ulaşmış durumdadır. 2012 yılında 450 eğitim programı karşılığında 7549 kursiyer mezun olmuş ve toplamda 34 milyonluk bir bütçe kullanılmıştır. 2013 yılı içerisinde 1300 kursiyer eğitimi için 4.4 milyonluk bir ödenek ayırdık. Bu ödenekler amacımız hem Gaziantep esnafımızın ekonomik gücünü biraz daha iyileştirmek, hem de ekonomik göstergelere sağlayacağı olumlu gelişmeler ile piyasanın canlanmasını sağlamaktır.

SEKTÖR “230 SEDEF VE BAKIRCI” KAZANDIHEM TEDAVİ EDİYOR, HEMDE MESLEK SAHİBİ YAPIYORUZ

Gaziantep Bakırcılar Odası Başkanı Celal Açık, Bakırcılık Eğitim Merkezi çatısı altında 230 kişiye kurs verildiğini ve % 50’sinin istihdam edildiğini söyledi.

Açık; ” Ben bu mesleğin çıraklığını, kalfalığını, ustalığını yaptım ve şu anda başkanlığını yapıyorum. Bizim kuruluşumuz 1953 yılı ve biz 2007 yılında iş başına geldik. Biz göreve geldiğimiz tarih itibariyle Suriye Bölgeler arası işbirliği programı ve Devlet Planlama Teşkilatına bir proje hazırladık. Yaklaşık 20 milyonluk bu projeninin 10 milyonunu Suriye, 10 milyonunu ise Gaziantep karşıladı. Biz bu çalışmalarımız ile ulusal basında ciddi şekilde yer aldık ve yurt dışında 1 ay boyunca sergi açtık. Antika dendiği zaman sürekli olarak eski olarak algılanır. Aslında antika devamı çıkmayan bir üründür. Göreve geldiğimiz günden itibaren bürokrasi ziyaretleri ile sürekli projeler ürettik ve alacağımız projelerini direkt olarak üyelerimize yansıyacağını söyledik. İlk zamanlar bizim üye sayımız 100’e kadar düşmüştü. Projeler sayesinde hem üye sayımızı 750’ye çıkardık, hem de esnafımızın sigortalı elaman çalıştırmasını sağladık. İŞKUR meslek edindirme projeleri o kadar faydalı projeler ki hem günlük kursiyerlere belirli bir miktar harçlık veriyor, işverenlere ciddi indirimler sağlıyor. Biz işverenlere bunları anlattık ve mevcut kişilerin kayıt altına alınması sağladık. Biz bugüne kadar toplam 200 kişiye sertifikalı bakırcılık eğitimi verdik. Daha önce müracaatlar çok kısıtlı iken şimdi maya tuttu ve müracaat edenlerin sayısı arttı. Önceden 20 tane kursiyer bulamazken, şimdi 100 tane kursiyer için 300 müracaat oluyor.

Kursiyerlerimiz %60’ına yakını bayandır. Bayanlar için çok müsait bir çalışma ortamımız var. Tamamen bir aile ortamı var ve gelenlerin zaten çoğunluğu sorunlu kişilerden oluşmaktadır. Burası eğitim merkezinin yanında tedavi merkezi olarak ta kullanılmaktadır. Burada çocuğu vefat eden, eşini kaybeden çok sayıda kursiyer bulunmaktadır. Biz bunları hem tedavi ediyor, hem de meslek edindiriyoruz” dedi.

NARKOZ HABER GAZETESİ MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SEKTÖR “230 SEDEF VE BAKIRCI” KAZANDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin